Tips!






Har provat den femte smaken för första gången, har ni testat den?
Jag tyckte den var super, ingen buljontärning behövdes, skönt att slippa alla dessa E- nummer.

Taste No 5 är den spännande nya smaksättningspastan, skapad av Laura Santtini, som kan omvandla den enklaste av måltider till något enastående. Den är verkligen ett måste för den som vill prova det lilla extra i sin matlagning!
Umami har varit känt i Japan i över 100 år men i väst har vi inte fått grepp på det förrän de senaste åren.

Innan Umami räknade man "bara" med fyra smaker som tungan kan urskilja: sött, surt, salt och bittert (ni vet - dåligt kaffe). Nu har man hittat receptorer även för Umami på våra tungor, gömda bland receptorerna för sött.

Umami är den mustiga smak som du känner i parmesan, svamp, sjögräs, balsamvinäger, ostron, lufttorkad skinka, etc. I alla kulturer hittar man råvaror som är fullproppade av den femte smaken, det vill säga råvaror som har en hög halt av naturligt glutamat.

Den bästa sammanfattningen på Umami är nog att den finns i allt som får oss att säga "Mmmmmm.."!

Förgyll dina middagar med denna fantastiska smakhöjare. Testa den i din köttfärssås, gryta eller soppa. Klicka i lite i rödvinssåsen eller varför inte ta lite istället för tapenade direkt på en bit gott bröd! Du kommer att upptäcka helt nya höjder i matlagningen för här handlar det om ett tillbehör som är helt inriktat på att få det bästa i din maträtt att blomma ut!
Vad innehåller då Taste No 5?

Smakerna kommer från ämnen som finns naturligt i kött, fisk, grönsaker och mjölkprodukter. Det faktiska innehållet är: tomatpure, vitlök, ansjovispaste (ansjovis, salt och solrosolja), svarta oliver, balsamvinäger, Karl-Johansvamp, parmesan, olivolja, vinäger, socker och salt.
Man har bara använt naturliga råvaror och den innehåller inga andra tillsatser än vad som listats ovan


Kommentarer
Postat av: Annika

Vars har du köpt den?

2011-10-26 @ 21:52:04
URL: http://Annikaandersen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0