Valborgsmässoafton


I dag är det 20 år sedan jag och min stora kärlek förlovade oss. Minns det som igår. Jag var 19år och Peter 20år, vi hade bara känt varann i 2 månader. Det fanns gott om olyckskorpar som sa , det kommer aldrig att hålla...
Nu är vi faktiskt dom enda i vår bekantskapskrets som fortfarande är tillsammans. Säger inte att det alltid har varit en dans på rosor, men jag vill gärna att vi ska tillbringa våra liv tillsammans, uppleva våra barnbarn och barnbarnsbarn tillsammans. Så känns det för mig, men framtiden får utvisa hur det blir. Älskar dig idag och för alltid Peter, puss

Valborgsmässoafton

Så var man tilbaka igen efter en ootrolig weekend i London. Vi längtar redan tillbaka, till och med  Peter, som var skeptisk till London innan vi ens varit där. Solen sken under hela vistelsen och tempen låg stadigt på 18 grader, inte en droppe regn förrens vi kom hem till Piteå(!). Hotellet var precis lika fint som på bilderna. Vårt rum såg faktiskt exakt ut som på bilden , men utan blommor och ljus. Vi bodde högst upp på 11:e våningen med utsikt mot Themsen och Big Ben. Vi hann med promenader längs Themsen, åktur i London Eye, Besöka Maddam Tussauds och äta massor av god mat, lite shopping blev det oxå.
Ska berätta mer sen och lägga upp bilderna när jag får lite tid över. Har jobbat sen jag kom hem och nu måste jag förbereda för vår 20-åriga förlovningsdag (ikväll)som skall firas med middagsbjudning och besök i badhusparken med korvgrillning och godisdamm.
Ha en härlig valborgsmässoafton!


Äntligen

Vi har varit och köpt en ny kamera, som jag har längtat. Nu gäller det bara att lära sig använda alla finesser.
Ikväll blir det förhoppningsvis en tidig kväll, då vi beger oss till Luleå flygplats  i ottan för vidare transport till Arlanda och sen till Heathrow airport. Vi hörs när vi kommer tillbaka, ha det bäst
Provbild med nya kameran

Äppelkaka

Familjen är enig, det här var den ABSOLUT GODASTE äppelkaka vi någonsin ätit. Den var helt suverän, ni bara måste prova.
Receptet har jag hittat på min favoritsajt matklubben

Växelhäxans äppelkaka 

Tillagningstid: 50 minuter

:
 

Ingredienser

Pajdeg:
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
125 g smör eller margarin

Fyllning:
5-6 äpplen skalade och grovrivna
3 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl crème fraiche
200 g riven mandelmassa
1-2 tsk kanel

Beskrivning

Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Finfördela fettet i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform som är ca 26 cm i diameter och ställ i kylen i ca 30 minuter.

Bred ut äpplena över pajdegen. Förgrädda i mitten av ugnen ca 10 minuter i 175 grader.

Vispa ihop äggen med strösockret och vaniljsocker. Rör ned crème fraichen och mandelmassan. Strö kanel över kakan.

Grädda i ca 40 minuter i 175 grader. Servera ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.

MUMS!!!!!!

Bakning i blodet

Min farfar var konditor och gjorde det mest spektakulära bakverk och tårtor, tyvärr dog han innan jag föddes, så jag fick inte uppleva allt gofika, min pappa tog över konditoriet , men även han dog innan jag var tillräckligt gammal för att minnas.  Men man kan säga att jag har det här med att baka i generna. Tyvärr kan jag inte mäta mig med farfar, men mina närmaste är iallafall nöjda med mina bakresultat. Har precis en härlig äppelkaka i ugnen, hittat ett recept med creme fraiche och mandelmassa och massor av äpplen. Om den blir så god som jag tror kommer receptet senare....

Grå grå grå

Om man kommer hem till mig kan man direkt se vilken som är min favoritfärg efter vit. Här kommer ett litet axplock av mina gråa saker, finns betydligt fler men vi tar väl lite åt gången. Vilken är er favorit inredningsfärg?

Teälskare

Har hittat till en ny blogg, som handla om min favoritdryck, te. Hon har en tävling som du kan delta i genom att gå in här
Detta är vad du kan vinna.

Måndag 20 April


Gå in här för att tävla. Hoppas på tur, nångång måste man ju vinna, eller?

Tunisien


 

Sitter här och drömmer mig bort. Tänkte ni skulle få se lite bilder från Tunisien,  från en resa vi gjorde förra året. Det absolut bästa med resan var den underbara stranden, som var hur lång som helst och full med det ljuvligaste stenar. Tog med mig några kilon med sten hem. De var sådär underbart rundslipade , kritvita, grå och svarta. En dagsutflykt vi gjorde var till en enorm djurpark, Friguia djurpark,som ligger i Port el Kantaoui med bla afrikanska djur, tigrar, geparder,giraffer, flamingo,krokodiler m.m Tyvärr var det väldigt varmt dagen vi var där så djuren höll sig i skuggan och var inte alltid så lätta att se, men Linnea var jättenöjd hon fick ju se giraffer. Jag tyckte tigrarna var mäktigast att se.På kvällen var det restaurang besök med show av Zuludansare och magdansöser. Zuludansarna var häftiga att se, det var sån stämning med eldfacklor och dessa trummor. God mat vill jag minnas att det var också. En otrolig upplevelse, som jag rekommenderar, om ni får chansen, gör den utflykten.




Bakdag


Igår blev en pysseldag, insåg att det var lönlöst att ta sig in i stugan torrskodd.Det var riktigt roligt, först höll jag på att ge upp, tålamod är inte en av mina bästa egenskaper. Det tar ett tag att få in tekniken, hur hårt man ska trycka, hur länge man ska koka osv. Men jag tycker att det blev ett bra första försök. Det var iallafall väldigt kul, nu gäller det bara att hitta på var man ska ha dom. Egentligen är det ju ganska uppenbart att det är musli i min glasburk, men etiketter är ju så snyggt, så det struntar jag i ;o)

Lördag 18 April



Blev en längre paus än tänkt, jobbar i helgen, HELA helgen. Peter är i Polen, så det är tur att man har en underbar dotter som ställer upp och tar hand om sin lillasyster vid krissituationer, tack gumman.
Idag tror jag att jag ska vara lite kreativ och skapa lite, återkommer med bildbevis senare.
Annars går jag här och längtar efter att få fara till stugan och börja sätta igång sommaren. Ska måla mina kupanfynd, sätta upp dom , rensa ut och sälja massor av saker, fixa grillen,måla, möblera om,åhh vad jag längtar, om bara snön kunde smälta lite fortare så jag slipper plumsa i djupsnö när jag ska in i stugan.(Vi har inte varit nåt där i vinter) Förresten har jag inte varit där på länge kanske det är möjligt att ta sig in, kanske jag ska ta mig en tur och titta efter. Tror faktiskt att jag ska det, ha nu en fortsatt trevlig helg så hörs vi snart igen.

Gudaspis

Har haft en riktigt bra dag idag, gjorde riktiga fynd på Kupan. En jättestor tallrikshylla för 70:- och en annan hylla med djupa fack,  också 70:- svårt att beskriva ska visa dom sen när jag fixat iordning dem och målat vitt. Köpte även en röd gammal stor plåtburk som var riktigt fin. Har även vunnit en fin burk på tradera som ni ska få se.Storlek 30x21 cm höjd 18cm Fin, men det blev rätt dyrt. Hade bestämt mig att jag skulle ha den. Ha nu en trevlig fortsättning på kvällen!

.
Foto från tradera

Tävling



Gå in här och tävla. Choklad är ju såå gott!

Tävling


Deltar i en tävling hos Livet i byn, kika in och delta du med. Vinsten är en tjusig tavla. Den vore väl inte helt fel i köket?!

Vardag igen

Så var påsken över, hjälp vad det gick fort. God mat, promenader,vila,shopping och även lite värmande sol och några jobbnätter innehöll min påsk.
Har även hittat tillbaka till tradera, som jag slutat besöka då jag fick speldjävulen i mig och bara måste vinna varje auktion. Gjorde ett nytt försök, men nu går jag här och hoppas att föörlora, vad ska jag med alla gamla plåtburkar till.
Nåja, det är några dagar kvar innan auktionerna går ut så mycket kan hända. Bara att inse att tradera är ingenting för mig.....
Nu är jag iallafall ledig till fredag, ska försöka komma ifatt lite här hemma, städningen har inte varit prioriterad i påsk om man säger.Men här doftar iallafall ljuvligt, fick en j ättestorvacker bukett liljor av Peter, vilket inte hör till vanligheterna, så nu går jag här och bara njuter.

Twitter

Äntligen har jag fått  twitter, tror det passar mig, då jag är lite dålig på att skriva mycket text. Se till höger under mina kategorier. Annars slöar jag och är ledig, iallafall till i morgon då jag jobbar igen. Ha en skön fortsättning på påsken.

Plaza Riverbank Embankment London




Nu får ni se var vi ska bo när vi åker till London. Lägg speciellt märke till den härliga utsikten.
Hotellet erbjuder fantastisk utsikt över Themsen och stadens skyline. Nu vet man ju aldrig hur  rummet man ska bo i kommer att se ut, men jag tycker det ser lovande ut iallafall. Centralt och bredvid Themsen. Ska se till att ha skaffat en bra telefon med bra kamera innan vi far, för jag ska ta massor av kort.
 Har ni varit i London? Något vi inte får missa?

Gamla burkar



Något jag gillar skarpt är gamla saker, bla burkar, tänkte visa några av alla mina burkar. Många av dem har jag ouppackade på vinden, men dessa två köpte jag idag. Den första är ju passande nu till påsk.
Den andra Marshmallow burken har nog varit med om en hel del, men jag gillar den ändå. Nu ska jag lägga mig och läsa, fick både Elle och Elle interiör med posten idag. Trevlig fortsättning på kvällen.

Musli och burkar

Ledig dag, med läkarbesök och lönesamtal, känns inte såå ledigt. Har iallafall hunnit göra min favoritmusli och handlat lite påskmat/godis.En liten tur på kupan har jag oxå hunnit med. Hittade två väldigt fina burkar som jag ska visa, men måste bara ladda kameran först. Ni får istället se mitt teskåp och min HM duk på plats i köket. Ursäkta kvaliten.
Återkommer med mer bilder. Kanske ni vill testa min favorit musli, om ifall så kommer receptet här.

Favoritmusli
½ påse ca 400g  Axa Grynblandning (innehåller vete,råg, havre, korn)
1påse muslimix (den lille nöttefabriken- innehåller pecannötter, mandlar, pumpakärnor, solrosfrön och russin)
2 msk Kanel
1 vaniljstång
Bred ut grynen på en djup plåt, blanda i kanel droppa över 4 msk vatten och 4 msk rapsolja.Blanda ihop. Rosta i ugnen ca 10min på 225grader. Sedan i med muslimixen och rosta 5 min till. Klar när den har gyllenefärg och doftar gott. Låt svalna och häll i burk. Skåra vaniljstången och stick ner i burken. Vänta en dag med att smaka så vaniljstången hinner ta smak. Mums!
Såklart kan man ju tillsätta fler saker allt efter tycke och smak ex torkad frukt eller kardemumma. Men jag gillar den så här :o)

Söndag 5 April

Foto:Joanna Henderson

Har jobbat tre nätter, men kan inte SOVA. Förstår inte vad det är ,det brukar inte vara något problem. Nåja får väl lägga mig tidigt ikväll som omväxling. Brukar sällan sova före 01.00 i vanliga fall. Idag ska jag försöka få tag i påskris och videkissar. Inte köpa, utan plocka själv. Vi skogsägare har ju gott om sly att ta av. Vet dock inte hur jag ska dekorera riset, bara att jag INTE ska ha fjädrar i år. Nej, nu ska jag gå upp och ta en dusch för att sedan bege mig ut i det vackra vädret, går ju inte att sitta här inne när solen skiner. Trevlig fortsättning på helgen!

London

Hade ju lovat bilder på hotellet, men dom är såå oskarpa, kan inte få till det så jag återkommmer, men lite London inspiration kan jag bjuda på så länge


Behöver jag säga att vi längtar.....
Nu ska jag stiga upp ur sängen, har sovit oroligt efter en hård natt på jobbet, nu har jag två nätter till sen är det påsk, jippie vad skönt.
Ha nu en riktigt trevlig helg/ Ingela

RSS 2.0