Musikal 1Ja , den första musikalen vi såg var alltså The Lion King. Det var en häftig upplevelse, kostymerna var såå läckra och scenografin var mäktig och otroligt vacker. Rekommenderar er verkligen att se denna musikal, ni kommer inte att ångra er.Man lämnar teatern med ett leende. Sen är det även skönt att man har sett filmen så man förstår handligen, för det är inte alltid man hinner uppfatta vad som sägs. Skulle absolut kunna se den igen för den var riktigt bra.

New York, New York...Den andra dagen drog vi oss längst ner på Manhattan. Då vi inte kände för något längre besök hos frihetsgudinnan, tog vi istället gratisturen över till Staten Island, den tar 20 min, på så vis fick vi se gudinnan, men hann även med mycket mer under dagen. Efter den turen tog vi en promenad förbi Wallstreet och sedan vidare till Chinatown.
I Chinatown gick vi rätt länge och åt faktiskt den godaste maten på hela resan på en restaurang som kryllade av kineser, men där vi faktiskt var de enda ickekinesterna.Det var ett kacklande utan dess like därinne, men helt suverän mat. Jag åt kyckling med cashewnötter, vad Peter åt minns jag inte.
Hade trott att jag skulle kunna köpa mycket snygga kopior i chinatown, men där trodde jag fel. Det är mycket hårda kontroller. Hittade iallafall en snygg klocka som sonen ska få. Det fanns typ samma saker i alla små butiker, men priset skilde sig , så vi fick bättra på våran prutningsförmåga. (vilket behövs). Vi gick och gick och gick. Till slut kom vi till lite skumma kvarter och det blev lite obehagligt. Som tur var fick vi till slut tag på en taxi iallafall. Länge sen vi gick så mycket som under denna semester. Å andra sidan var det välbehövligt med tanke på den feta maten vi satt i oss. Sen är det ju såå mycket häftigt att titta på efter vägen.

På kvällen var det dags för det första musikalbesöket. När vi kom fram till Time square höll vi på att smälla av, guud så häftigt med alla dessa neonskyltar och limosiner överallt, nu kändes det verkligen att vi var i NY.


Nästa gång ska jag berätta vad vi såg för musikal...

New York

Som ni kanske märker så har jag kommit hem från New York nu, det var en häftig upplevelse, och nu vill jag bara fara tillbaka så fort som möjligt. Konstigt, jag har aldrig haft något sug efter att besöka Amerika, men nu har jag blivit Amerikafrälst. Tänkte visa några kort från resan, har ej hunnit gå igenom alla än så vi börjar med bara några från första kvällen. Vi begav oss ut på stan för att insupa atmosfären och hamnade på Rockefellercenter (stavas det så?) Det hade varit stor invigning kvällen före, som vi tyvärr missade, men granen var gudomligt vacker iallafall. Tyvärr blir det aldrig lika fint på kort, vet ej vad jag gör för fel, men ni får väl en hum om hur fin t det var. Bredvid åktes det skridskor på den berömda skridskobanan, såå mysigt.Kommer fler foton senare, nu måste jag fara och hämta min lillla skrutt på fritids.

GästtoalettenHar insett att vår gästtoalett kommer att bli pytteliten, fick i uppdrag av snickaren att hitta ett hörntvättställ som inte var större än 40x40 med ett skåp under. Det visade sig vara en omöjlig uppgift, men nu har jag egenhändigt bestämt att det funkar med detta runda handfat som är 41x41 också får någon som kan snickra ett skåp att ställa det på. Ok enligt snickaren(var faktiskt rädd att han skulle säga -nej det ryms inte , men det gick tydligen, puh)
Tror det blir rätt snyggt iallafall. Nu måste jag bara hitta en snygg spegel att ha till...

RSS 2.0