Titta gärna in!

Har börjat skriva på en ny blogg. Tänkte ge lite mat och vin tips, än har jag bara hunnit föra över lite recept som jag redan visat här, men den ska bli bättre.
Mat och vin är verkligen en stor passion i mitt/våra liv. Både att laga själv och att äta ute.
Däremot är det ju liite krångligt att få till layouten på blogger när man är så okunnig på data som jag är, men det är bara att försöka och lära sig.
Hoppas ni tittar in och får lite inspiration. Lämna gärna någon liten kommentar, det är det som får oss bloggare att fortsätta skriva. Skriv gärna vad ni är intresserade av för tips och recept. Hoppas vi ses.
Jag kommer fortsätta skriva här om än något mer sporadiskt.
Klicka här så kommer ni till min nya blogg, Välkomna!

Halmstad

Den stad som jag gillade bäst på vår resa genom Sverige var Halmstad. Det är en perfekt sommarstad . Halmstad är nämligen staden med allt .Fina stränder med mysiga solnedgångar. Vi använde oss av vår GPS och valde på måfå ut platser nära vattnet. Vi hittade de mysigaste av stränder, fulla med snäckor, som vi aldrig hade hittat till annars. Halmstad har även ett brett nattliv med många livliga nattklubbar och barar.  Men att bara gå runt i Halmstad och uppleva den fina staden är härligt nog, att t.ex. gå längs Nissan som är den fina långa ån som delar upp Halmstad i två delar se den fina hamnen, slottet, Picaso statyn. Vi avnjöt en helt otrolig middag ute på terassen hos restaurang Gastons. (Den absolut godaste maten på hela resan!!)
Behöver jag säga att mat är en stor passion i vår familj. Vad sägs om denna menyn
Fördrink:  Campari
                  Blodgrapefruktlikör
                  Cointreau
                  Red Bull
                  Vodka

Förrätt:    Rökt lax med räkor & pepparrotsfyllning
                 på kavring
                 Ruccola, ärtskott, senapsvinägrett

Varmrätt  Fiskspett med lax och svärdfisk
                 Wokade rotfrukter
                 Sås som jag inte minns

Detta var superbt. Skriver det för att jag ska minnas menyn längre fram, (inte för att tråka ut er.)
Halmstad var absolut inte sista gånge vi besökte. Rekommenderas varmt.
Nu närmade det sig hemresa för oss, men på vägen norrut igen ska vi göra ett stopp till, nämligen i Vimmerby på Astrid Lindgrens värld. Men det ska jag berätta om någon annan gång.

Imorgon är min semester över, börjar jag jobba igen. Fredag, lördag söndag. Få se om jag orkar skriva något längre inlägg. Är ju inte riktigt van längre att vara vaken hela nätterna, så det kommer att bli en omställning för mig.



            

Vilar mig i form

Idag blir det inget längre inlägg pga att jag har drabbats av förlamande trötthet.
Återkommer när jag är utvilad, med nästa stopp vi gjorde på semestern, nämligen ljuvliga Halmstad
Ha en fortsatt skön kväll.

Ullared och Varberg

Efter Norrköping for vi vidare till Ullared. Vi hade väldigt höga förväntningar efter allt man hört om lampor för fem kronor och andra fynd. Jag kände dock direkt att detta med fyndvaruhus inte var något för mig. Folk var som tokiga och sprang runt med kundvagnar åt alla håll, det var liksom ingen ordning. Jag som har dåligt lokalsinne, tappade snabbt bort mig visste inte åt vilket håll jag varit eller vars jag skulle, skitjobbigt. Tyckte väl inte heller att det var såå speciella priser, men handlade ändå för runt en 500-lapp så lite saker blev det ändå. Men jag tyckte faktiskt det var jobbigt. Peter gick snabbt iväg med Linnea till en annan affär och dom hittade massor av fina skor till henne. Fyra par för 450:- Det var inte priset som var bäst utan att vi hittade skor som vi inte hittar hemma i Piteå. När vi var färdiga i Ullared bestämde vi oss för att åka till Varberg. Ringde och fick ett hotellrum på Varbergs stadshotell & Asia Spa. Det var ett mysigt hotell som serverade gudomligt god mat. Restaurangen var medlem i "Sveriges bästa bord" vilket märktes, snygg presentation och underbar mat. Vi åt väldigt mycket god mat under hela denna semester och här åt vi näst godast. Vi satt ute och åt  och vädret var toppen. Kunde inte bli bättre.
Meny
Toast Skagen med räkor
Gravad lättstekt röding med limeyoghurt, blåmusslor, räkor och smörslungad färskpotatis
Yoghurtpanacotta med rabarberkompott & champangeglass
Till  detta drack vi ett gott vitt vin(eller 2!!)
Behöver jag säga att vi njöt...

Dagen därpå gjorde vi ett besök på Varbergsfästning och fick se Bockstensmannen, vilket var intressant, men det var ännu häftigare att få se Ötzi- Ismannen som jag läst så mycket om. Fasinerande, men lite läskigt tyckte Linnea.

Norrköping

Vi tillbringade två nätter i Norrköping . Peter gillade inte att behöva dela vägarna med spårvagnar, det var något stressande att både hålla reda på var vi skulle svänga, samtidigt  som spårvagnarna kom dundrande fast vi hade grönt. Så vi höll oss rätt centralt för att slippa stångas med spårvagnar. Första dagen strosade vi runt på stan, shoppade lite grann och åt god mat. Hittade ett jättemysigt ställe, där vi satt i solen och drack cider. Dom hade även gudomliga räkmackor, tyvärr kommer jag ej ihåg vad stället heter, men det låg rätt nära torget.
Andra dagen var vikt åt Kolmården. Vi kom fram till  parken klockan nio, när de öppnade. Började med att åka safari. Det var verkligen en upplevelse att se dessa vilda djur precis utanför fönstret. Mäktigast var så klart lejonen. Det var lite märkligt att se dom så här i en svensk skog.
Sen gick vi runt i parken, delfinshowen var en höjdare.Vi avslutade med en hisnande linbanetur.
Det bästa av allt var att solen sken från en klarblå himmel hela tiden vi var i norrköping, Hit återkommer vi gärna.....

Hemma igen



Tittar bara in för att meddela att vi har återvänt hem efter vår semesterresa. det har varit jättehärligt, vi har haft bra väder hela tiden, förutom på resan hem. så vi är mycket nöjda. Återkommer ikväll för att berätta lite mer detaljer. Hoppas ni har haft det bra. Nu måste jag ut i solen. Vi syns!

Nu bär det av!!

Imorgon bär det av på semester, har varit och inhandlat lite sommarklänningar och solglasögon, så nu är det bara att ordna packningen och vattningen. Ha en fortsatt skön sommar så hörs vi vid hemkomsten, oklart när det blir, men 17e jobbar jag så före dess blir det.Kram Ingela

Varför dra saker i långbänk

Dom som känner mig vet att jag är väldigt spontan, jag handlar på instinkt. Väntar inte och funderar i veckor över tex inköp. Jag går efter magkänslan och det brukar oftast bli bra. Senaste veckan har jag känt i magen att jag gruvar för Rigaresan,men har tänkt att det blir nog bra. Igår frågade Peter om jag tyckte att vi skulle avboka resan för att istället bila i Sverige . Oh ja, det känns genast bättre, så nu har vi tänkt om.
Vi planerade lite i gårkväll.
Detta är vad vi planerar att hinna se, men det kan ju ändra sig efter vägen.

Kolmården
Astrid Lindgrens värld
Ullared
Västkusten- Varberg, Halmstad

Vi får väl se vad vi hinner, stressa vill man ju inte när man har semester.
Vi har tänkt att ha vår första övernattning i Sundsvall och 2 nätter i Norrköping sen har vi funderat på Falkenberg

Har alltid drömt om västkusten och havet, längtar....



Onsdag




Började dagen med att fara till havsbadet, det var dock inte så lång stund man stod ut, för det var alldeles för varmt. Det blåste på tok för lite, vilket  är ovanligt för badet. Vi satt oss i skuggan och festade på mjukglass och slush istället. Det blev en snåljåp (den minsta storleken heter så)men jag tycker det är alldeles tillräckligt. Sen blev det en shoppingtur på stan. Hittade en söt blus på Vila, men annars blev det inte så mycket. Med andra ord en riktig slappardag. Har dock städat lägenheten, vilket kräver en hel del ork och tjurighet i denna tryckande värme. Skönt efteråt iallafall att det blev gjort. Kycklingsallad med vitlöksbröd och hemmagjord gudomlig salladdressing blev belöningen. Har börjat fuska lite med min cambridgekur och äta middag ibland. Men jag tycker att jag kämpat på bra med tanke på att det är sommar och semester. Har gått ner 13kg under en tvåmånaders period varav en fusk vecka och en vecka med LCHF + lite fusk ibland. Är nöjd iallafall., då jag äntligen kan köpa kläder utan att slita mitt hår.
Ha en fortsatt bra onsdagskväll!! Skriv gärna en rad, då skulle jag bli såå glad!!

RSS 2.0