Villhasaker


Hittade dixies nyheter i industriell antik stil. Tyckte allt var snyggt, men speciellt nyckelskåpet.
Vad tycker ni, gillar ni den här stilen?

Flyttlasset går





Idag börjar flyttningen..... äntligen. Målarna kommer idag och fixar tapetsering och målning. Vi får se hur mycket de hinner. Vi ska iallafall fylla garaget med de kartonger som jag har ägnat mååånga dagar åt att packa...
Ska bli skönt att slippa ha dom överallt i lägenheten. Är så glad att jag fick tag i en kvinna som har ett städbolag, som vi anlitade vid förra flytten Och att hon hade tid att städa ur lägenheten *lycka*. Blir betydligt lättare att "bara" behöva städa ur huset.
Allt i huset är inte färdigt, men vi får ta det eftersom...längtar till precis allt är klart.
Är så glad och tacksam att ha så duktiga arbetare ikring oss som gör allt för att så mycket som möjligt ska bli klart. Dom är guld värda!!!

Ytterdörr

Igår beställde vi vår ytterdörr, det blev en från polardörr, Bumble bee heter den.
Så här ser den ut fast vit. Tyvärr får vi den inte förrens v.40. Men det kan vara värt att vänta på, kände inte alls för de andra dörrarna som gick att få tidigare.




Gjorde även inköp av tvättmaskin och tumlare, det blev Cylinda, tror jag det var iallafall. Hjälp vad man måste köpa mycket grejer.. Men diskmaskinen som vi har i lägenheten tänker jag iallafall behålla för den är asbra. Sen får jag ta att man inte kan fästa någon kökslucka på den. Det får vi göra på nästa, när den här har gått sönder. Nån måtta får det ju ändå vara. Men nu tror jag faktiskt att det mesta är inköpt.
Nu hoppas vi bara att vi ska få tag på målaren som lovat att komma, men som nu inte går att få tag på..
Vi har ju tänkt flytta det mesta i helgen. Fick förresten tag på en duktig städfirma som ska få städa ur lägenheten, då är det "bara" byggstädningen i huset som behövs göras, skönt med lite mindre, då jag kommer att jobba rätt intensivt i anslutning till flytten. Dålig planering, men till mitt försvar hade jag faktiskt tänkt göra bort flytten på semestern, men det var ju tyvärr inte möjligt.....

Beställt



Idag har jag beställt allt som hör till badrummet bl a detta massagebadkar från Victoy Spa. Hade tänkt göra ett collage med all badrums inredning, men då jag är hopplöst dålig på Ps har jag återigen glömt bort hur man gör. Får se om något av mina barn har tid att hjälpa mig ikväll, kanske.
Annars går det framåt med huset, idag blir kyl och frys installerat. Det blev den här färgen tillslut

Nu ska jag ut till huset igen och se om jag kan göra någon nytta, ev städa undan så vi rymms med alla kartonger. Kommer att få leva med alla saker i kartonger ett längre tag, då allt inte kommer att vara färdigt vid inflyttning. Men det får gå, huvudsaken att vi hinner tömma lägenheten i tid. På återseende.

Träning närmar sig.....


Idag kom min efterlängtade bok Perellis "Kan jag  så kan du". Har bara bläddrat lite i den , men jag känner mig sjukt peppad att starta mitt nya sunda liv ;0)
Så jag skyndade mig att söka efter en yogamatta som ska vara mjuk, då jag oftast slutat med situps pga ont i svanskotan. Hittade ingen här istan, men tack och lov för internet. Hittade en 5mm matta till slut...
Så nu väntar jag bara att den ska dyka upp, sen börjar jag. Under tiden ska jag läsa igenom boken ordentligt. Verkar grymt bra.

Sneakpeek

Välkommen in i kaoset, här kommer en förhandstitt på hur det kommer bli. Litet, men naggande gott...
Det var svårt att ta kort utan att få med allt kaos runtomkring, därför får ni bara se en liten del av köket. Det blir fler bilder när det blivit lite mer iordning.. vilket jag hoppas blir snart, då vi ska flytta in om 9 dagar (hjälp!!)


Här ser ni mitt skafferi som jag har längtat såå efter! Det är riktigt stort och jag tror jag kommer att rymma massor. Trappan som ni ser till höger kommer att byggas igen och bli ett städskåp.



Framför fönstret till höger kommer diskbänken.



Här ser ni en bit av hallen, mot ytterdörren, golvet är som ni ser under uppbyggnad.

Dagens visdomsord


Macarons



Dessa omtalade, färggranna bakverk är jag otroligt nyfiken på. Har tänkt att försöka mig på den svåra konsten att baka dom, när jag nått mitt delmål, vad gäller vikten. Det kan väl vara en härlig belöning?
Har dock förstått att det kan vara lite svårt att få till dom så fint som på bilderna, men jag ska iallafall göra ett försök. Den översta bilden kommer från alltommat, där finns även receptet. Dom innehåller svarta vinbär och vit choklad,mums!!!!
Har ni haft turen att smaka macarons, är de i så fall lika goda som de verkar, eller är det en "höna av en fjäder"?

Köksuppbyggnad


Idag har iordningställandet av köket börjat, nu börjar det faktiskt likna ett kök så smått. Imorgon kväll kanske jag kan ta lite bilder så ni får se. Mitt fina skafferi är dock inte gjort ännu, men det kommer... Golven är klara överallt, förutom i hallen. Det är ekparkett i köket och vardagsrummet. Sovrum, tvättstuga-badrum och hall har  grå klinker. Jag fortsätter med mitt eviga målande, och hoppas imorgon kunna börja med bastun.
På återseende, ledsen att jag inte har något roligare att skriva om, men det kommer.....

Inspirerad



Blev så inspirerad när jag bläddrade i Pirellis nya bok. Har haft intentionen att träna förut, men det har alltid fallit efter ett kort tag. Nu tänker jag iallafall göra ett nytt försök, skam den som ger sig ;o)
Har klickat hem ett ex och nu väntar jag bara att den ska komma så jag får starta...
Har köpt mitt ex här. Har du någon bra träningslitteratur att tipsa om?

Kranar


Har bestämt vilka tvättställsblandare vi ska ha i badrum och toalett. Det blir Tapwell-snygg design till vettigt pris.
Gillade att den var kantig, men ändå smäcker. Nu är det bara köks och-duschblandarna kvar att bestämma. Det börjar dra ihop sig. Har fått löfte om att bad-tvättstugan ska vara fogad och klar till på tisdag. Golvet är snart helt inlagt i köket, då närmar det sig att få köksblandaren på plats. Måste skynda mig.....
Några tips på snyggt och gärna billigt ?

Sovrum



Helena på bloggen På vår udde, tipsar om ett vackert hotell på Amalfikusten i Italien. Urläckra bilder, blev sugen på den här sänggaveln, kan väl inte vara så svår att göra? Sänglamporna var också läckra. Nu har vi förstås redan fått strömmen dragen till mitten av sänggaveln, men, men..... snyggt var det iallafall.

Semestersyssla



Har tillbringat dagen i en solstol, med en deckare. Man måste ju passa på när solen visar sig.
Nu blir det vitt vin  och kinamat på balkongen. Ha en trevlig fredag kväll allihopa!

Bloggtips








Tänkte tipsa er om lite roliga bloggar som jag besöker dagligen, kanske ni hittar någon som ni inte besökt än.
Här kommar ett axplock, brukar besöka ett femtiotal.... sjukt, jag vet



Humor

<3 Knivlisa- Hur kul som helst!!!
http://www.knivlisa.devote.se/

<3 Hemmabloggaren- Lite blandat, gillar bäst när hon skriver om roliga saker hennes barn sagt
http://hemmabloggaren.blogspot.com

Inredning

<3 Simplicity- Feng Shui, många bra tips
http://blogg.addsimplicity.se/

<3 På vår udde-många fina bilder
http://trivsamthem.blogspot.com/

<3 Lundins nya hus- många bra tips och inspiration
http://lundinsnyahus.blogspot.com/

<3 Fru Sätterlund- många bra tips och snygga bilder, gillar svart och vitt
http://www.tesbrandt.blogspot.com/

<3 Jane the Pain-tips och trix
http://www.janethepain.se/

<3 Inredning och design
http://inredningodesign.blogspot.com/

Fläskfilégryta

Receptet var toppen, här kommer det. Källa: Matplatsen

Fläskfilé á la Ankar

För 4 personer.

Underbar gryta som passar till pasta, ris och potatis.
Godare sås får man leta efter, mums!

Källa: Helén Ankar
Uppladdad av: halen6966

Ingredienser

600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
10 soltorkade tomater
1 pkt bacon, 140 g
3 dl grädde
1 ask Créme Bonjour gräslök, 100 g
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 ½ msk fransk senap
1 dl riven västerbottenost
2 tomater ( som blandas med pastan)
Salt
Peppar
Smör till stekning

Gör så här

Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken och bryn detta tillsammans med köttet i smör i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar. Skär baconet i mindre bitar och stek även detta.
Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond, Créme Bonjour och senap i en gryta. Tärna de soltorkade tomaterna och låt även dessa gå i grytan. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet, löken och baconet i grytan och låt koka i ca 10 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten.

Skär tomaterna i bitar och blanda ner i pastan.
Servera med pasta eller ris och grönsaker.

Lugnt och effektivt



Idag har varit en lugn dag. Jag har packat, det tar aldrig slut.. Har inte så mycket att berätta, ska prova ett recept från min favorit receptplats, nämligen matplatsen.se
Där hittar man alltid uppslag, när man inte har någon inspiration.
Ska göra en rätt med fläskfilé, bacon, soltorkade tomater och fransk senap. Låter gott iallafall. Ska laga den och avgöra innan jag lägger ut receptet till er. Återkommer i kväll...
(För er som undrar, nej jag har inte börjat med Camebridge ännu, men har iallafall gått ner 2,5 kg...)

Världspremiär

Idag blev bastukåtan färdig för användning. Nu ska vi bara få fogat i badrummet så man kan duscha, sen blir det invigning. Idag har jag fortsatt med målningen av grillkåtan, vi har tagit lite bilder så här får ni se hur det ser ut just nu. Bilderna ska Peter använda på sin hemsida, där han ska sälja bl a bastukåtor, både i Sverige och Tyskland, men jag fick dispens och låna dom till bloggen, snällt vá ;0)

Funderar på vilken färg dörren ska bli, tror vi börjar med vitt så får vi se sen. Är sugen på grått, men ingenting annat på altanen är grått, förutom lamporna, så jag kanske får vänta till nästa år när altanen ska oljas in med gråpigmenterad olja. Hoppas det blir lika bra målarväder imorgon så jag kan fortsätta med min hat syssla. Blev alldeles utmattad i värmen.
På tal om utmattad så upptäckte jag idag att Peters Fasten seatbelt- skylt lampa har gått sönder, den måste ha dött av utmattning, föga hjälper mitt tjat...


Några lister kvar att sätta på sidan om lavarna, men nu är det öppet så elektrikern ska kunna ta sig in och montera lampor under lavarna, så riiktigt klart är det ju inte, men inget som hindrar en bastning.
Peter hälsar till sin kompanjon i Tyskland-Vad tror du , blir det bra. Lämna gärna en kommenter...

Bastu

Har tittat lite på termometer till bastun. Finns ju hur många som helst och i alla prisklasser.Vill ha både temp och hygrometer. Här är lite av vad jag hittat.



Vilken tycker du var snyggast? Jag har bestämt mig, måste bara ta reda på vilken storlek den har innan jag beställer.

Bilder från Bastukällan och Termometerbutiken

stenläggning



Hittade den här bilden på kakel och tyckte mönstret var så läckert, som flätat. Nu undrar jag om det skulle bli bra att göra något liknande utomhus med marksten. Kanske det blir för rörigt, vad tror du ?  Får bli något till nästa år att testa, kanske...

Tacksam!



Är så glad att vår fina orkideé blommar igen! Har verkligen haft tur med den. Peter fick den för lite drygt två år sedan och den har blommat kontinuerligt ända tills nu, ta i trä...
Gillar verkligen orkideér, har försökt mig på lite svårare sorter, men har ej ännu fått dom att blomma om.
Vilken är er favorit krukväxt?

IKEA





Sitter i det trista vädret och trånar lite efter nyheterna hos IKEA, ni ser väl den röda tråden, mat ;0)
Nämen, visst är leksakerna läckra, Linnea skulle bli eld och lågor om hon skulle få dessa läckerheter. Själv är jag sugen på vågen, tyvärr har vi redan en fungerande våg, förutom att den är föör ärlig ;0)
Men den går väl sönder såsmåningom och då vill jag ha den fina från IKEA.
Har även hittat en massa annat snyggt som jag skulle vilja ha, men det får bli till hösten. Många utgifter nu....

Kräftor



På lördag blir det kräftfest, åh vad jag har längtat...
Är inte helt såld på kräftor, gillar räkor mer, men det man har till är ju toppen....
Funderar på om jag ska göra min goda räkpaj, västerbottenspaj eller istället prova Victorias Smögencheesecake

Smögencheesecake (Victorias)

Botten:
Ca 6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör

Cheesecakesmet:
400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st. gelatinblad

Garnering:
100 g räkor med skal
1 citron i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
dill

Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.

Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnera cheesecaken innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.

 

schee2

Foto och recept lånat från Victoria ( bloggfamiljen.se/matplatsen)

 

Vi får se vad det blir ;0) Gott ska det bli iallafall, det är ju min "sista goda måltid" innan jag ska börja med Cambridge igen.
Har ni ätit kräftor i år, i såfall vilka rekommenderar ni?

Packad



Här fortsätter packandet. Få se om jag kan återkomma med något roligare ikväll ;0)

Tips



För några dagar sedan gjorde jag något jag inte gjort på länge...
Jag plockade blommor, närmare bestämt många av en sort. Gulsporre heter den och doftar heeelt otroligt gott.
Doften fyller hela rummet, utan att bli för påträngande. Så om du ser några gulsporrar,ta in en bukett. Doften är gudomlig.

Barnrumsinspiration



Ramlade över lite inspirerande miljöer för barn. Behöver lite inspiration till Linneas rum.
Kommer dock inte att bli några större ingrepp till att börja med, men såsmåningom hade det varit praktiskt, med någon liknande våningssäng, kanske.... En stor tallrikshylla till böcker och liknande har jag ju redan.(Hade tänkt ha den i köket, innan renoveringen)Nu ryms den inte i köket, men blir praktisk och fin i Linneas rum.

Hittade praktiskt förvaring som jag tror skulle passa Linnea. För all del även mig....


Vind/Insyn-skydd



Försöker hitta ett plank som ska vara snyggt och inte för jobbigt att måla. Hade först ställt in mig på smala liggande "brädor"som skulle vitmålas. Men tror det blir för besvärligt att måla och dessutom lätt att se igenom.
Vill man ha stående eller liggande, tätt eller glest? Många beslut och lite inspiration. Tror dock att det lutar åt ett mellanting mellan första och sista bilden, fast tätare,ev stående och naturligtvis (!)vitt. Svårt val!
Någon som har tips om snygga plank?

Nya tag....



Tillbaka igen...
Tyckte det här var en rolig idé att göra ett tråkigt hörn lite roligare.
Helgen har passerat, rätt lugnt. Många störande grannar, men lite får man ju tåla. Hos närmaste grannen tystnade de inte förrens 06.15 på söndag morgon. Vilket var aningens störande dock. Själva var vi på PDOL på lördagen. Som vanligt blev det mycket god mat. Det var Karl-Jan Granqvist som hade komponerat menyn (fint värre).
Det här är några av alla rätter de bjöd på.
#Grythyttans strömmingsfilé
#Kräftmarinerad strömmingsrulle
# ??smarinerat vildsvin
# Röding, lax, forell
#Renstek
#Kyckling

Det var spännande att prova vildsvin. Det var mycket gott, men hade en tråkig grå färg.
Vi blev sittande på VIPen hela kvällen, förutom en snabbrunda runt området.
Då vi satt väldigt nära Stora scenen, så hörde vi the sounds och Kent. Varesig vi ville eller ej.
Några låtar kände jag igen, men inte var det många.

I söndags fyllde Peter år, vilket vi firade med hemmagjord pinocciotårta med jordgubbar. Igår blev det havsbadet med trerätters och show.

Det har fokucerats väldigt mycket på mat, det sista halvåret. Vilket har ödelagt, min viktnedgång som jag kämpade mig till i fjol. Har nu gått upp 14kg (!!!!)på ca 6 månader. Nu jäklar måste det bli ändring på detta.
Man kan inte hålla på och unna sig hela tiden.
Till veckan ska jag börja med Cambridge igen. Men först blir det kräftor, men sen.....

RSS 2.0