Gott Nytt År



Önskar er ett riktigt gott slut och en bra början på det nya året. Här ska vi fira genom att åka på en hotellvistelse i Luleå. Blir med Peters syster och hennes familj. Vi ska bo i svit på Artic Hotell, tror det kommer bli mycket trevligt. Har aldrig bott där förut, men hört att det ska vara bra där. 
Nu ska jag ordna lite gott till hus och kattvakten. Hur som helst ha det bäst så hörs vi 2011

Fjäril vingad...


Igår kom julklappen som jag köpt till mig själv, ett fototryck av en fjäril. Finns i två storlekar, jag köpte den mindre, 42x59cm.  Den är jättefin, nu ska jag bara hitta en ram som passar. Funderar redan på att köpa en till, vet bara inte vilken sort,  men säg inget till Peter ;0)

Julklappar



Tänkte att jag skulle visa lite av vad jag fick i julklapp. Fick denna vackra bok som jag önskat mig. Har inte hunnit titta så noga i den än, men utsidan är såå snygg så det verkar lovande.

Fortsätter med kökstema, fick en stor granitmortel som är precis vad vi behöver.
1000 bitars pussel(dock inte det här ;0) ) och en pusselmatta så man kan rulla ihop det när man är färdig. Ska bli avkopplande att pussla lite, det var måånga år sen vi byggde något större pussel. Tycker det är så avstressande och det kan man ju behöva ibland.

Jag är inte en teknisk person, speciellt inte när det kommer till telefoner, men den här ska jag bara lära mig. Har fått lite stalltips av goda vänner hur man gör , men här behövs tränas. Superkul iallafall !!!

Annars har julen varit bra, lite kort, då jag jobbat nästan hela tiden, men nu är jag långledig så nu ska jag njuta. Vi ses!

Vinter



Hoppas ni har en skön julhelg, själv jobbar jag inatt och två nätter till, men sen blir jag långledig och det ska bli skönt.
Det blir besök hos storebror i Skellefteå, hotellövernattning i Luleå och annat kul. Vi hörs lite senare!

.


God Jul & Gott Nytt År

Då jag kommer att jobba fram till julaftonsmorgonen så kommer jag inte att blogga något mer åtminstonde inte fram till mellandagarna. Så jag passar på nu att önska er alla en trevlig och skön jul. Hoppas ni får vara lediga och njuta. Julkramar från Ingela

Så sant!


Paketinslagning



Försöker göra lite extra snygga paketinslagningar till jul. Måste erkänna att slå in paket är inte min starkaste sida. Hittade iallafall lite inspiration på nätet. Dessa bilder är från Country living. Tyckte det var lite mysigt att använda sig av pepparkakor, vad tycker ni? Små detaljer som gör susen! 

Fjärde advent







Idag har jag inte fått något vettigt gjort alls, som vanligt när jag vakar av. Vi har sett på vår nyinköpta DVDbox med serien 24. Är glad att jag totalt missat denna serie, så vi kan njuta av den nu och när det passar oss. Vi är totalt uppslukade av denna serie. Har ni följt den?
Är faktiskt den första DVD-boxen vi köper. Har alltid tyckt att filmer behöver man bara se en gång och då är det ju onödigt att köpa dom. Men de sista åren har jag faktiskt köpt på mig några filmer som jag faktiskt vill se om , flera gånger, bl a The Holiday, Fifthy first dates.  Så tydligen kan man ännu förändras ..;0)

Imorgon är min sista lediga dag före jul, går av mitt sista skift på julaftonsmorgon. Så nu måste det som jag tänkt hinna göras. Tror det blir några fler julklappar och kanske lite mer godis.
Nu blir det lite glögg och pepparkakor och sedan mys i soffan. Simma lugnt!

Visdomsord


Jobbhelg


Hallen


Nu ska ni få se nästan hela hallen, inte riktigt, då den fortfarande inte är riktigt färdig...



Här är hallen från en annan vinkel.


Vår älskade kamin som vi är mycket nöjda med, tycker den smälter bra in mot golvet och väggen.
Ska försöka fixa lite mysigare bilder, tycker de blev så väldigt ljusa och omysiga, men, men får duga
.
Har haft en lugn och avslappnande helg, med klappinköp, god mat och trevligt besök. Har inte satt så mycket fart vad gäller julförberedelser, så det får bli imorgon... Konstigt nog känner jag mig inte så stressad ändå.
Nu blir det lite lakritsglögg och se på Filip och Fredrik. Ha en trevlig kväll.

Lakritsglögg


Är inte så förtjust i vanlig glögg, gillar bäst den alkoholfria vita glöggen eller Chili-Choklad glögg man köper på
t ex Ica. Idag frångick jag iallafall dom principerna och slog till på en 15% Lakritsglögg när vi var på systembolaget för att köpa vin till middagen. Måste säga att det var inte dumt alls. Smakar starkt av lakrits, men jag älskar lakrits så det gillas. Inte något man vill dricka oändliga mängder av , men det vill man väl aldrig göra när det gäller glögg. Kommer säkert köpa den igen, ni måste prova om ni, som jag gillar lakrits. 

Hyacinter

 Bild: Sköna hem

När jag fick syn på den här bilden, kom jag på att jag totalt glömt bort mina hyacintglas. Har nu bara tryckt ner hyacinterna i vanliga krukor. Men det är ju såå mycket vackrare om man sköljer bort sandjorden och sätter dem i ett hyacintglas. Gillar att se rötterna. Hur har jag kunna glömma... Gillar ni hyacinter?
Själv är jag galen i dem, helst vita, men även blå. Tur att ingen i bekantskapskretsen är allergisk ;0) 

Köket



Köksfönstret med mina fina Azaleor.


Äntligen är kaklet på plats. Är så nöjd, tycker det liknar klinkern som vi har.
Ni kanske ser att det inte är riktigt klart, plattläggaren kommer imorgon och silikonerar  m,m




Som ni ser är det inte riktigt bortplockat inför fotograferingen, men det bjuder jag på. Har fått låna kameran och då är det bara och köra även om det ligger lite saker framme;0)
Dessa stolar avskyr jag och kommer att bytas ut så fort möjlighet finns. Lampan oxå.









Misteln hänger på plats över köksingången.... Ursäkta bildkvalitén, har inget PS.

Nu har ni iallafall fått en aning om hur det ser ut här i köket.
Är ni snälla kanske jag visar resten av huset nån dag, men då måste ni vara snälla...;0)


Nionde

 Foto: Living etc

Måste sätta mig och skriva en lista över vad som måste ordnas inför jul. Kan villigt erkänna att det har inte blivit mycket gjort här ännu. Nu ska vi ju inte ha något jättefest, men tycker det är lätt att glömma saker om man inte skriver listor. Annars kämpar jag på med att tömma garaget, som fortfarande är fullt av kartonger, puh känns som det aldrig tar slut. Vore skönt att få in bilarna, när vi nu har ett stort och varmt garage. Bäst jag går ut och fortsätter....

Julnostalgi


Har klickat hem Trolltyg i Tomteskogen, från SVT, som visade filmen i jultid under 80-talet. Minns ni denna tidlösa klassiker?
Tänkte att det skulle ge lite extra julkänsla och vara kul för Linnea att se
Hittade den på CDON.com. Har ni något filmtips som passar speciellt bra till jul?

Kycklingsoppa



Så blev det kallt igen då. Tur man kan vara inne och mysa i värmen. Något som är gott när det är kallt ute, är soppa. Här får ni ett jättegott favoritrecept som jag hittat på Arla.
Krossade tomater med örter och vitlök använder jag och jag brukar ta extra curry, men det är en smaksak. Servera med nybakt bröd och succén är given.
Värmer gott!!!

Glöggmys

Bild: Sköna hem

Efter en hård vecka med massa jobb är jag nu äntligen ledig. 11dagar till och med, det ska bli skönt.
Ikväll blir det lite pepparkakshusbygge, glöggmys och julkortskrivande. Pepparkakshuset blir en vanlig byggsats i år, med massor av kristyr och inga nonstop på taket. Ska försöka ta kort på något sätt så ni får se skapelsen.
Annars ska jag, när jag är ledig, försöka få lite mysigt i Linneas rum, fixa julklappar och såklart vila. Det är ju nu allt måste göras för sen jobbar jag fram till julaftonsmorgon.
Ha en trevlig kväll /kram

Lördag


Naturens under

 Foto: Kenneth Libbrecht 

Tänk att snö kan vara så fantastiskt vackert!!! Kristallformat, påminner om favoriten diamanter  ;0)
Tyvärr gillar jag inte snö lika mycket, men vacker är den ju och tänk vad billigt det hade blivit om man kunde bevara dom som smycken....;0)
Det är den amrikanska fysikern Kenneth Libbrecht som vunnit Lennart Nilsson-priset för dessa underbara bilder


Onsdag


RSS 2.0