Paus



Får besök från Umeå imorgon, så jag tänker ta en paus från bloggen. Kommer tillbaka efter helgens festligheter, ska på PDOL som vip-gäster. Ska bli trevligt och gott. Är alltid väldigt god mat. I år är det nya kockar, men förhoppningarna är höga. Sedan hoppas jag kunna börja med vårt kök. På bilden lite inspiration från Martha.
Ha nu en trevlig resterande vecka och helg. På återseende. Om ni vill får ni gärna skriva en rad, uppskattas. Många besöker, men få kommenterar ;0)

Strike



Sista kvällen med våra vänner från Berlin. Nyss hemkommen från ännu en kväll på havsbadet.Öl,(vatten för mig som körde) nachotallrik, pommes, glass m,m Ikväll var det bowling som gällde. Gick riktigt bra faktiskt, men nog behövs det tränas. Varje bowlingbesök konstaterar vi att -Det här måste vi göra oftare. Ändå är det nog år emellan gångerna.. synd för det är ju kul.

Annars har jag fortsatt med inoljningen av kåtorna, nu har jag bara halva bastun kvar. Annars har jag städat upp på gården, plockat upp plankor och andra träbitar som sprids omkring. På bygget har vi upptäckt att plåtslagaren har missat en decimeter med måttet av taket, inte kul alls. I detta fall är vi stenhårda "gör om , gör rätt".

Annars har plattläggaren gjort färdigt sovrummet och kommer härnäst att flytspackla köket. Det betyder att det  snart är dags för parkettgolvet och ihopsättning av köket, jippie. Som jag har längtat efter köket.

En trevlig helg





I helgen har vi haft  besök från Berlin. Det har varit en väldigt trevlig helg. Igår , lördag, var vi ute på Guldkusten och njöt av solen.Jacuzzibad, båttur och avslutade kvällen med middag och show på Havsbadet. Idag har vi tillbringat nästan hela dagen på havsbadet, med lekland, minigolf, biljard, lunch, trubadur. För att sedan få en utsökt middag av svågern med grillad älgfilé, renfilé potatisgratäng med tillbehör. Behöver jag säga att det var gudomligt gott!!!!

Imorgon börjar allvaret igen. Jag hoppas att regnet avtar som dom har lovat, så jag kan avsluta inoljningen av grillkåtan som jag påbörjade i fredags. Kanske jag t om hinner börja täcklasera. Vitt ska det bli.
Nu blir det marsch i säng...

Lite att vila ögonen på... ;0)



Nu har semestern börjat och med den allt jobb.... Tillbringar nästan all ledig tid med att rensa, slänga och skänka bort grejor från huset. Åh vad skönt det är att bli av med saker man inser att man inte behöver. Det är som en sten lyfts av från axlarna. Ska försöka undvika alllt vad loppis heter hädanefter ;0) Arbetet med huset går såklart framåt ska försöka ta lite fler kort och visa framstegen. Men nu ska vi iväg igen....
På återseende.

Trevlig helg!



Firar semesterns första dag, vi hörs!!


Törstig!!



Såg dessa behållare förra året, tror jag det var. Hade varit perfekt att ha på altanen. Vet dock inte om något liknande finns att köpa i Sverige. Någon som vet?
Inatt jobbar jag min sista natt, sen SEMESTER!!!! Ska bli så sköönt.


Betong

För några veckor sedan arrangerade Panduro en tävling under namnet Concrete Challenge. Bloggare skulle göra något kreativt av deras produkter för betonggjutning. Otroligt vilken kreativ samlig bloggare vi har här i Sverige.  Här finns massor med fina exempel på roliga idéer om du, som jag vill gjuta betong i sommar. Det vinnande bidraget gjordes av Chez Larsson, en hussiffra till trädgården och ett fint bokstöd av betong.


Lättlagat



Ägnat en stor del av dagen med att rensa , slänga och skänka bort saker i huset. Blev helt slut i värmen, men tyvärr syns det inte någon större skillnad ännu. Så går det när man har varit loppis och Kupan missbrukare under många år, grejer , grejer överallt....
Som vanligt var det inte lika roligt att stå och laga middag i värmen så det fick bli en snabb och lättlagad middag
som jag hittade på ica.se.

Gourmetrullar med tonfiskröra

Gourmetrullar med tonfiskröra

Ingredienser

Gör så här

1. Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Gaffelmosa potatisen grovt.
2. Häll av tonfisk. Mosa tonfisken med en gaffel och blanda med lättcrème fraiche franska örter, majonnäs och sweet chilisås. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Strimla rödlök och isbergssalladshuvud.
4. Lägg ut 4 ark aluminiumfolie och lägg på 4 rektangulära mjuka tunnbröd. Fördela mos, tonfisk, lök och sallad i en sträng mitt på brödet. Rulla ihop och slå in i folien. Servera med saltgurka.

Tog lite extra peppar, salt och sweet chili, då potatisen kräver en del.

Bastu


Nu är bastuaggregatet beställt, så snart blir det basta av. Måste bara hitta någon snygg lösning på skydd så man inte kan bränna sig. Den ska ju stå i mitten av bastun så man blir tvungen att passera den. Har ingen aning om hur varm plåten blir, men det är ju rätt många stenar så det kanske inte blir så farligt?!
Den klara iallafall att värma upp till 30kubik luft så det blir tillräckligt varmt.

Då det är fönster runt om så har vi tänkt att täcka de två mot vägen(till att börja med, får se om det behövs mer)
med detta insynsskydd, tycker det är passande i en bastu, hoppas bara det inte smälter ;0)

Husprojektet

Nu tänkte jag visa några bilder av vårt stora hus projekt. Hade tänkt göra nåt snyggt collage, men det sket sig, så ni får hålla till godo med de råa bilderna rakt upp och ner. Inga krusiduller här inte...

Här ser ni ena garageporten, med ledlamporna uppsatta. Ska bli samma lampor på huset också. De kommer bli snyggt när de lyser både uppåt och neråt.







Baksidan/södersidan av huset. Här håller nu altan på att byggas mellan grillkåtan och bastukåtan. Meningen var att man skulle kunna gå direkt ut från sovrummet och/eller köket till jacuzzin, poolen, bastun och grillkåtan utan några trappor, men det kommer att bli en liten trappa ner till poolen som ska vara mittemellen kåtorna.
Taket ska såklart målas och kåtorna ska nog bli vita. Ni kanske förstår att detta är ett stort projekt....



Tillfälliga utsikten från vardagsrummet.



Badrummet under kakling. Strecken är skydds strängar mot repor av kaklet. Ser äckligt ut men bara att dra bort ;0) Kaklet är vitt med gråa och beigea teckningar.
Lite fogfläckar får ni på köpet ;0)

Nu får det räcka med tjuvtittandet. Mer bilder kommer när det är lite mer färdigt.
Hoppas ni får en hum om hur det kommer bli. Vi är iallafall väldigt spända på det färdiga resultatet...

Trevlig helg!



Idag blev vädret sämre så jag har varit lite duktig iallafall och varit på vinden och rensat bort 4 påsar med grejer, som lämnats på Kupan. Alltid en början allafall. Behöver köpa lite kartonger så jag har något att stoppa allt i. Med tanke på vilka enorma mängder med saker och kartonger jag har lämnat till Kupan genom åren så vore det inte mer än rätt att jag fick lite kartonger tillbaka ;0)

Annars har jag varit ut till huset och inspekterat, badrummet har fått ca hälften av kaklet på väggarna, det blev jättefint. Ska försöka ta lite kort, men min kamera är stendöd så det får bli mobilbilder. Altanbygget går framåt urgrävning, markisolering och plintarna är på plats.

Nu ska vi ta och beställa lite kinamat, älskar friterade räkor. Känns som en bra inledning på helgen.

Ha en trevlig helg allihopa!

Sköna ledighet



Vakade av idag till en veckas ledighet, sååå skönt! Nu återstår bara två nätter nästa vecka sen är det semester!!!! Dagen har fyllts med ärenden och handling. Hann även klicka hem ett snyggt armband/halsband från Oxxos nya serie, så snyggt.

Var och hämtade tapeterna till trappan och övervåningen. Det blir randiga struktur som ska målas vita(förstås;0))
Nu har det hänt grejer på bygget! Pelletspannan som ska värma poolen är installerad, plattläggaren håller på att klinkra badrummet, bastukåtan är monterad, fönstrens överliggare håller på att monteras(blir super snyggt, är så nöjd), ribben på baksidan är nästan helt klar och nu håller altanen på att skapas. Det är så roligt att se hur det håller på att färdigställas.

Nu är det räkor ,vitt vin , jordgubbar och glass som hägrar. Ha en trevlig kväll!!

Tävling

Är med och tävlar om en snygg kudde hos Studio Karin. Gå in och kika, verkar vara en trevlig blogg dessutom. Nu håller vi tummarna på vinst.

Bild: Studio Karin

Shopping




Har suttit och sökt efter lite kläder till Linnea. Det finns ju så mycket fint för småtjejer, dessa hittade jag på Kappahl. Hur gulligt som helst, Vi får se om det blir en liten shoppingtur imorgon.
Gillar gummibandetmed liljan, så somrigt och fint.

Vilodag



Idag ligger energin på noll, vet inte vad det är men jag är bara såå tröttt. Det kanske beror på vädret.
Läser, sover och skämmer bort mig själv med fotbad och inpackningar. Har nu läst ut alla mina böcker, så nu väntar jag på att beställningen från Adlibris ska ramla in. Tur att det brukar gå fort från beställning till leverans.
Förutom Keplers nya beställde jag några pocket:

#Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson
#Tre sekunder av Roslund&Hellström
#Edvard Finnigans berättelse av Roslund&Hellström

Nu väntar jordgubbar och vaniljglass, mums

Dagens citat


Paganinikontraktet

Håller just på det upplösningen av Lars Keplers Hypnotisören. Åh vilken  bra bok. Man vill aldrig att boken ska ta slut. Som tur är släpps Keplers andra bok Paganinikontraktet den 15 juli. Så klart var jag tvungen att lägga  in en förhandsbeställning hos Adlibris. Gå in och provläs! Kommer att bli spännande semesterläsning.

Riesling



Ett torrt vin med hög fruktsyra och inslag av gröna äpplen och lime.
12% Riesling från Tyskland
Perfekt till skaldjur ,fisk och som aperitif
Får 5+ av oss.

Äntligen helg!


Vakade av i morse, steg upp efter 4 timmar och begav mig med barnen till Kyrkmarknaden. Sammanfattar besöket med Lagom. Lagom med folk, lagom varmt och lagom med inköp. Blir oftast samma saker som handlas år från år.

Det nya i år var en plånbok i skinn, vilket jag gick och muttrade över resten av besöket, då jag sen såg billigare överallt i andra stånd, typiskt. Annars blev det bl a kryddor, renkorv,helliumballong, mjukkakor och jordgubbar.

Kvällen har tillbringats på balkongen med vitt vin och räkor, härligt att kunna sitta ute utan att frysa.
Vi hade tänkt gå och se på invigningsparaden av PSG, men kändes inte lockande att lämna vår sköna balkong, så det blev inte i år. Hoppas ni har en härligt skön helg, för det ska jag ha. Har jobbat sista helgen . Nu är det 5 turer kvar till semester.....

En vanlig dag



Idag hämtade jag tapeterna som jag beställt, tyvärr såg de inte alls ut som tapetprovet. Det liknade mer en gammal struktur tapet från 80-talet. Hade ju sett för mig att det skulle vara rätt likt en betongvägg, vilken besvikelse..,men det är bara att leta vidare.

Vår fina utomhusbelysning var dock långt ifrån någon besvikelse, sååå snyggt. De har kommit upp på garaget idag. Längtar tills jag får se dem lysa i mörkret. Annars har den borttappade ekskivan till tvättstugan levererats idag. Snart kanske vi kan börja montera upp köket, måste dock ta reda på hur vi ska kunna fixa köksgolvet som är för lågt. Skulle gå på 10000kr att flytspackla upp, så det får bli någon annan lösning.


RSS 2.0