En dag i solen....

Dusch,Sandstrand,Melon,Vaniljbullar, Böcker,Solkräm,Myra,Bad,Broms,Dusch,Klädköp,Mjukglass,Trafikköer,Cesarsallad, Dagens,Solsveda, Nektarin,Telefonterror,Dusch,Semesterplaner, vitt vin.....

Får sammanfatta denna dag. Nu ser jag fram emot premiären av Ernst och sedan dusch.....

Hoppas ni oxå haft en varm solig dag. Kram


Ring, ring



Har lagt en beställning på kattsängen som jag spanat på. Hoppas den är lika fin i verkligheten
som på bild. Nu ska vi bara hitta något snyggt halsband också så är vi redo för våra nya familjemedlemmar.

Annars har dagen varit rätt produktiv faktiskt, har rensat ut ett förråd som man knappt fick in foten i. Nu är det förvaring och myshörna till Linnea istället. Blev mycket trevligare och mysigare. Det är så skönt att rensa bort saker. På tal om saker så gjorde jag ett undantag på mitt egensatta loppisförbud i lördags. Det blev två gamla telefoner, ni vet sådana med nummerbricka. Är så skönt ljud när man slår numret. Dom skulle enligt försäljaren fungera, men jag undrar jag. Ringer gör dom , men man hör inte vad som sägs. Får se om vi kan fixa till det.

Härlig midsommar!




Igår lagades det midsommarsill och krämig gubbtårta(gubbröra i tårtformat), stekt inlags strömming och Jansson inhandlades, (lite bekväm får man vara). Konstigt att det är på senare år jag börjat uppskatta fisk, skulle aldrig ha ätit något av ovanstående för några år sen!  Nu ska jag bara lägga sista handen vid den smarriga jordgubbstårtan, sen struntar vi i vädret och kör midsommar ändå ;0)

En glad midsommar önskar jag er . Hoppas ni får riktigt härliga dagar.

Onsdag den 22 Juni

Är så glad, har tingat två små kattungar ,honor , som är helsyskon till vår fina katt , som blev överkörd. Hade först tänkt att vi skulle ta någon som var helt annorlunda till utseende, men när jag nu hade sån tur att kattmamman hade fått en sista kull, med samma hane, så kunde jag bara inte låta bli. Vi vet ju så bra de lyckades förra gången.
Den här gången blir det en långhårig och en "vanlig. Då dom bara är 8 veckor än så ville jag vänta med att hämta dom än, även om säljaren sa att de var så ovanligt mogna och självgående. Ska försöka ha kvar dom i det längsta, så de inte blir så snuttiga. Annars tycker jag att säljaren är ovanligt seriös, då de inte tar något betalt för kattungen, men att man måste teckna en veterinärförsäkring för att få dom, detta ifall dom skulle bli sjuka. Riktigt vettigt tycker jag, även om det blir den dyraste kattungen jag någonsin haft.;0) 
Lånat bilderna från säljarens hemsida. Dom tyckte inte bilderna gjorde dom rättvisa, men  man får ju en aning iallafall.



Sonen ska ha en av dom som sin egen, vilken har vi inte bestämt än. Tror jag (Linnea)vill ha den långhåriga, då den var lite mindre lik den förra katten. Nu måste vi bara bestämma namn, alltid lika svårt.

Här en bild på förra katten när den var liten, visst är dom rätt lika?!



Syndigt gott.....

Försöker i möjligaste mån att undvika fikabröd, men har fått ett recept som ska vara i det närmaste lika gott som Delicatobollar. Detta måste ju bara testas. Då jag är så snäll, så ska jag dela med mig av det till er också ;0)

Ingredienser

3dl Havregryn
100gr rumsvarmt smör
0,75dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kakao
1msk grädde
kokos
(Smält mörk choklad)

Gör så här

Mixa havregrynen till ett mjöl. Viska sedan smör och socker med elvisp ca 5 min, tillsätt under tiden vaniljsocker och kakao. Häll i hälften av havremjölet, sedan drygt 1msk grädde innan resten av havremjölet. Vispa ihop och låt sedan smeten stå kallt en stund innan du formar bollar.
Extra gott är det att doppa bollarna i smält choklad innan man rullar dom i kokos., mums


Tillbaka...

Har varit dålig på att uppdatera, men nu blir det skärpning. Har varit iväg på en resa igenom Sverige och en liten tur i Norge. Trevligt, men då det var en jobbresa var det inte så mycket annat än bilåkande och väntan. Fick iallafall några stressfria timmar i Norge. Vilket vackert land, men oj så många, långa tunnlar och vilka backar. Förstår nu varför norrmän är så hurtiga, tyckte så synd om skolbarnen som kämpade uppför alla backar, men klart att dom får kondis från barnsben.

När vi kom hem till våra barn hade dom haft begravning, då vår älskade katt hade blivit ihjälkörd utanför huset, snyft. Har haft otroligt många katter och om jag ska vara ärlig har jag glömt de flesta, men den här katten kommer stanna i mitt minne, hon var så fin och speciell....

Annars händer det inte så mycket här i regnet, försöker göra bort sånt som man inte vill göra när solen lyser. Har bakat bullar, städat, färgat håret och passat på att läsa, läsa & läsa, (men det gör jag såklart gärna när solen skiner oxå)   Tips!! Dom hade 30% på all hårfärg på Kicks idag, vet ej hur länge.
 
Ska snart börja förbereda för middagen som blir fläskfilé i het sås.





Kattens blivande näste



Kom på att jag har ju inte visat er den här underbara kattsängen som jag hittat, tror katten ska få en sån här i julklapp. Ute i god tid ja visst!

Ord på vägen...


Emma



Nu är hon äntligen här vår lilla Emma, söt som socker.

Violer






Lyckan blev stor när vi upptäckte att vi har vilda violer alldeles i närheten. Några små buketter fick det bli. Det är för övrigt en väldigt uppskattad sysselsättning för både Linnea och mig, det här med att plocka blommor.



Nu ska vi göra glass och sen blir det en tur in till stan.


Linneas lyckodag....



Lite snöpligt att värmen bara försvann över en natt, men fick lite mer gjort iallafall. Man orkar ju inte göra så värst mycket när termometern närmar sig 30 grader. Igår höll vi värmen genom att trava ved, urjobbigt, men skönt efter några timmar när det var klart. Har lite ont i ryggen idag, men det går. Har inga speciella planer för dagen, mer än att vi ska hämta vår nyaste familjemedlem, Emma, en liten dvärgvädurshona. Så sööt!
Fick äntligen tag på en bur, nu på morgonen, men någon ordentlig utebur har jag inte hittat än.
Kan ju vara bra med en innebur nu från början när vi ska lära känna henne.
Ha en bra dag!
Återkommer med söta bilder.....

Matinspiration i värmen

Idag har vi gjort slag i saken och bytt elbolag, något vi tänkt på länge, men som aldrig blivit av. 5000 kr /år kan man ju göra något roligare för.

Annars försöker vi, som de flesta, söka oss skugga och svalka.Termometern står just nu på 28 grader i skuggan.
Det här med att laga mat i tryckande värme är ju, tycker iallafall jag, ingen höjdare. Fort och lätt får det bli, idag blir det ett favoritrecept som jag hittat hos Helena-enmammasdag. Tänkte tipsa er ifall ni inte testat.

Mangokyckling 4 pers

3-4Kycklingfiléer
ca 2 tsk Sambal oelek
1 dl Vatten
1 Hönsbuljongtärning
1msk Soja
1/2 Purjolök
2 dl Creme fraiche
2 msk Mango Chutney
Fryst mango

Strimla kycklingfiléerna och bryn dom, blanda i sambal, hönsbuljong, soja och vatten. Låt puttra under lock ca 15 minuter.Strimla purjon och lägg den i grytan tillsammans med CF, mango chutney och valfri mängd fryst mango.
Låt puttra 5-10 minuter. Servera med ris.
Snabbt, enkelt och gott!!!!!

Sommarlov.....



Linnea är förväntansfull inför sin första "riktiga" examen, hon går ju ut ettan. För hennes mamma känns det tråkigt att ej få deltaga vid den stora händelsen, men jag fick ju iallafall göra henne klar inför. Visst blev hon fin, sötungen min!!!!

 

Nu är det bara och vänta tills det är dags att fara....

Älskade ledighet



Idag har min lilla tjej examen för första gången. Tyvärr kan jag inte vara med och lyssna när dom sjunger i kyrkan och önskar trevlig sommar till fröken och alla kompisar. Det beror på att jag har jobbat natt då och ligger och sover. Ska iallafall tvinga mig upp så jag hinner vara med på resten av dagen. Det är ju även min första semester dag, vilket är värt att fira. Tårta och Champagne tror jag det får bli. Ha en härlig dag !

Bild Mikael Dubois för Sköna hem


Storhandling och plantering

 
Min stolthet, blodhäggen som jag haft sen han var en baby ;0) blommar så vackert nu

Idag är det en tripp till stan , plantering av blommor och tomater, storhandling på agendan. Har haft svårt att sova pga solsvedan, så det blir att vila från solen idag. Måste komma ihåg att köpa solskydd.
Hoppas ni får en skön dag, på återseende...

Tomater och solsveda


Foto: lånat från nätet.



Hade inte tänkt ha några tomatplantor i år, men kunde inte motstå att ta några vid senaste Coop besöket. Det blev Dansk Export och Black Russian. Den ryska bara för den häftiga färgen, men när jag kom hem och började läsa om den, så verkar det som den inte har en så ljuvlig smak som dom beskriver att den ska ha, hm. Ja , ja den blir iallafall fin att titta på ;0) Tror faktiskt jag ska köpa några fler sorter, är ju så mysigt att plocka sina egna.

Annars har dagen tillbringats på altanen, tyvärr utan solskydd, så det börjar kännas liiite. Idiotiskt, jag vet. Blir till att köpa nytt solskydd imorgon.
Nu blir det lite matplanering, har köpt den nya tidningen Fest mat för vardag och fest. Temat är smaker från medelhavet, vilket låter lovande. Tidningen Laga lätt bjuder på jordgubbsrecept. Blir nog en god receptlista idag
 ;0)

Söndag den 5 Juni



Hann bara med några timmar i solen idag, då jag jobbar hela helgen, men vilka sköna timmar.
Här ser ni min morsdagros som jag fick på min födelsedag i januari. Den hade blivit så stor och fin, men oj vad den har fått stå ut med sista tiden.Skyfall och stormar, hoppas den orkar hämta sig. 

Ögongodis

Foto:Canadian House and home

Vad tycker ni om detta ljuvliga sommarhus?  Ljust och luftigt , med precis mina favorit färger. Ja, tack säger jag
 ;0)

Dagens citat

Foto:Tiny White Daisies

RSS 2.0