Fredag den 3 Juni

Foto: Allt i hemmet

Äntlligen lite sol och värme. Här hemma försöker vi att enas om en lösning för att torka tvätten ute. Jag röstar för något liknande bilden ovan, men Peter tycker att den ska vara så ful så möjligt för då tycker han den syns minst. Urdumt, om ni frågar mig. Klart man vill ha något snyggt om det går! Har jag nämnt att vi oftast tycker olika ? Fortsättning följer....

Morsdag



Grattis alla mammor! Hoppas ni har haft en härlig dag. Själv har jag blivit bortskämd förutom med vädret som hade kunnat vara liiite trevligare ;0) men, men...

Har haft en skön helg som innefattat allt från shopping,besök i handelsträdgård,bastubad,grillning,tårta, presenter och massor av skratt. Har dessutom kommit igång bra med min träning, vilket känns extra bra, då jag har kämpat med en fruktansvärd träningsvärk,men det gick riktigt bra ändå.
Nu ska vi festa på lite tapas och sen ska vi se Änglagård tredje sommaren. Har ni sett den?

Laddar inför en tung arbetsvecka med 5 nätter, men sen har jag bara 2 nätter kvar till semester!!!! Kommer att bli ljuvligt. Har haft turen att få ihop 6 veckors semester, inte dumt alls!!

Dagens citat


Ikea besöket


Kudde till soffan.

Har ju inte berättat om vårt Ikea besök i Onsdags. Jag var i första hand ute efter mitt drömskåp till köket, men det visade sig vara 5 cm för långt för bilen så det blev inget av med det. Köpte iallafall 2 st av lamporna Foto som jag ska ha över köksbordet. Har köpt textilsladd att byta till. Annars blev det bara lite smått & gott
Pläd till vardagsrum och sovrum

Kökslamporna jag tjatat om


En 5 liters kastrull


En jättestor fjärilslavendel, en superfin ormbunke.
Värmeljus (som vanligt),äggskärare,toaborstar (4 :-/st)
Vita galgar och säkert något mer som jag faktiskt inte minns nu.....

Det blev en sväng in på Ittalas outlet oxå. Mycket snyggt fanns det där, men det bidde bara silikon vispar och silikon penslar, den här gången.

Fredag den 27 Maj



Har under flera månader försökt äta mig ner i vikt med hjälp av LCHF, men nu har jag gett upp. Det har inte hänt någonting på vågen. Jag har ju heller inte rört mig speciellt mycket, men det ska man ju inte behöva enligt LCHF.
Idag har jag dock bestämt mig för att starta mitt nya nyttigare liv, med träning. Tänker mig 2 styrketränings dagar i veckan och 1dag konditionsträning i veckan. Resterande dagar blir det vanliga  promenader.
Så idag har jag konditionstränat, har väldigt dålig kondition så det ska bli spännande att se förbättringarna.
Tänker träna efter Charlotte Perellis bok, tycker det är skönt att träna själv och inte på gym.



Kommer börja med övningar utan redskap och utan extra belastning, för att sedan gå vidare. Vill ju inte ta i för mycket och tappa lusten. Nu kör vi!!!

Torsdag den 26 Maj

 Foto: Ingela


 Foto: Ingela


Idag fick jag äntligen smaka mina första macaroner, undrar om jag är enda som ej smakat detta högt uppskattade bakverk. Det första intrycket var "oj så små dom är". Jag trodde de var i samma storlek som biskvier. Tur jag fick se dom innan jag själv ger mig på och bakar dom. Om det nu blir av, för om jag ska vara ärlig så blev jag inte himlastormande förtjust, men dom var helt okay. Sorterna som provades var hallon , citron och blåbär. Själv gillade jag hallon och citron bäst.  Har ni testat macaroons?

.


Pappersskulpturer



Visst är det fantastiskt vilket tålamod en del är utrustade med. Calvin Nicholls har gjort dessa imponerande skulpturer av enbart pappersark. Själv har jag svårt att vika ett flygdugligt flygplan ;0)

Hittade dessa bilder via Husligheter

Plexi






Ingen kan se så totalt avslappnad ut som en katt. Vår katt sover mest hela dagarna, en riktig mys katt.
Hon är dock en riktigt bra jägare på nätterna som tur är.

Städdag de luxe



Idag har vi har vi haft en ordentlig städdag blev såå fräscht och äntligen blev fönsterna putsade. Oj vilken skillnad det blev. Tyvärr kom spöregnet precis när vi var klara och det regnade horisontellt så alla fönster blev blöta, typiskt! Men renare blev dom ju iallafall.
Här stormar det verkligen, inte så trevligt ute väder, sån tur vi har en grillkåta så vi kan sitta vid elden , dricka vin och snacka skit istället. Det har vi förtjänat efter dagens slit. Ha en fortsatt trevlig helg!

Fredag den 20 Maj

Vilken härlig avslutning på veckan vi har. Här sitter vi efter en härlig grillmiddag, mätta och belåtna, med en god sprizer. Bastun är tänd och vi precis varit och hämtat björkris och bundit en fin basturuska, för första gången. Ni skulle känna hur gott det luktar i bastun av nyutslagen björk!!



Här lyssnar vi på sommarens låt, oanständig och skön, eller vad tycker ni?

Ha nu en härlig helg allihopa!


Ett livstecken....


Onsdag den 18 Maj

                      Foto: Ingela

Idag blir det inte så mycket gjort, då jag ska jobba inatt, sover mest hela dagen. Har iallafall fått en glimt av solen. Ljuset är fantastiskt och gör  under för energin. Att det sen påminner mig om att det är hög tid att tvätta fönstren väljer jag att inte lyssna på, inte idag...

Tisdagstema- En kär pryl

Foto:Ingela

En kär pryl som jag använder dagligen, måste ju bli min fina "I´m not a paper cup". Den dricker jag litervis med te i varje dag. (Törs inte ens tänka på hur mycket det blir på ett år.) Den är ju så praktisk, får följa med mig överallt. Den är perfekt att ha i bilen.

Bidrag till Fabrikens tisdagstema. Muggarna har jag köpt till min sambo, men jag övertog dem rätt omgående ;0)
Tror faktiskt aldrig att jag har sett honom använda någon av dem.

Skafferiet

Har varit lite duktig och haft storstädning i skafferiet, det behövdes kan jag lova..
Tycker själv att det är kul att se hur andra har löst förvaring  etc så jag tänkte att ni kanske oxå gillar det;0)









De sex kakburkarna i olika färger har jag tänkt blästra och ev måla några i vitt och grått
Blev överlycklig när jag hittade dom på en loppis i Umeå, har aldrig hittat så många tillsammans.

Svårt att ta kort i ett skåp, men hyfsat bra gick det väl....


Måndag den 16 Maj

Sitter och tittar ut över regnet, har just vaknat efter en jobbhelg. Idag blir det nog inte så mycket gjort härhemma, brukar alltid vara seeeg efter mina pass. Men lagomt till sena kvällen, då slår mitt energiflöde igång. Då kan det bli både ommöblering, målning och byte av gardiner ;0)
Har tänkt bli bättre på att visa mina egna bilder här på bloggen. Så här kommer en bit av vårt matbord. Ursäkta att jag inte stajlat bättre, men orkar inte just nu. Får bli bättre bilder senare.

Ljusstakarna med stenar i är ett fynd från Kupan för 20:-, tycker det är kul att man kan variera utseendet genom att fylla dom med olika saker. Nyckeln är en kapsylöppnare.



Svart och vitt

Har smugit in mer och mer svartvitt i inredningen från att ha mest grått. Det är ju faktiskt färger som alltid passar och som man inte tröttnar på i första taget. Här ser ni några av mina favoriter. Tror inte jag är ensam om att ha en svaghet för kuddar. Det kan man ju aldrig få för många av, eller hur?!


IKEA önskningar


Till veckan eller nästa blir det en tur till IKEA. Har hittat massor av snygga "måste ha" saker. Här kommer ett smakprov på vad som önskas.

Två sådana här, fast med en annan ,snyggare sladd ska få följa med och bo över vårat köksbord.


Den här pläden ser mycket snygg ut, den vill jag ha i vardagsrummet och sovrummet.
Kommer passa ypperligt till mina nya svart-vit randiga HM kuddar.


Det här skåpet har en plats i köket som bara står och väntar att det ska komma.

Nog om detta, det finns ju hur mycket snyggt som helst. Vi får se vad det blev när jag kommer hem från Haparanda.

Tillbaka.....

Nu har jag provat att vara en icke-bloggare, gillade det inte....
Så nu upptar jag min älsklingssyssla igen. Ska bli sååå kul !!
På återseende..

RSS 2.0