Precis

 Via Pinterest

.

Foto från etsy.com

Längtar...



 Foto.Himla

Åh, vad jag längtar till sommaren....

.


Böcker är livet!

Vad vore livet utan böcker? Mycket tråkigare, tycker då jag. Har ni hunnit ut på bokrean än?  Själv har jag beställt några från nätet, men saknar att gå runt och titta i affären, så det blir nog några fler så småningom.
I år ska jag försöka att inte ta en massa snygga kokböcker som jag ändå aldrig använder några recept ifrån, vet inte varför jag köper på mig så många kokböcker, skärpning.
De fyra som jag hittills köpt speglar rätt bra mina intressen just nu: Mat, deckare och kökstrträdgård.



Har ni inte läst Peter James så gör det, han har skrivit min favorit bok, levande begravd. Ska bli spännande att se om resten är lika bra, jag misstänker det...



Har länge velat läsa denna, bra att veta vad man egentligen stoppar i sig och hur man undviker, den värsta smörjan.




Trillade dit på en kokbok igen..., verkar dock stå mycket bra saker iden också. Sen är jag som sagt svag för vackra bilder.



Lite tips och råd inför sommarens stora projekt, köksträdgården. Längtar efter att få sätta igång...

Har du gjort några fynd på bokrean, tips vore uppskattat ;0)

Äntligen lite bröd!

Har ju hållit på ett bra tag nu med LCHF och om ni har ätit enligt den metoden så vet ni att, något som man kan sakna är bröd. Vid tidigare försök att följa LCHF så provade jag att göra LCHF bröd, men tyvärr smakade det inte nåt vidare. Men i morse provade jag ett annat recept som faktiskt hela familjen gillade. Så det blev en lyxig frukost med scones idag. Kommer absolut att göra dessa bröd igen. Vet ju inte om ni är intresserade, men här får ni receptet iallafall

Scones
4 Ägg
1 dl Grädde
1/2 dl Creme fraiche

2,5 dl Pofiber
2 tsk Bakpulver
½ msk Fiberhusk
1 tsk Salt

Vispa ihop ägg, grädde och CF. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål. Rör ner i äggsmeten. Låt svälla 15 min. Häll i en ugnsform ca 20x30 cm. Baka i mitten av ugnen ca 20 min i 200grader.
Skär sedan bröden i åtta rutor, njut dom varma. (Är även helt ok kalla faktiskt)


Ledig


Tar det lugnt



Efter att ha jobbat i 5 nätter i rad så är min energinivå lägre än lägst. Idag kommer det inte att bli mycket gjort, men vad gör väl det... Vila sig i form kan man väl få göra ibland ;0)
Önskar dig en skön dag!

Glasklart



Sitter och planerar vad jag ska köpa när jag väl kommer till IKEA. Hittade dom fina glasmuggarna och nu vill jag ju även ha en tekanna i glas, tyvärr hittade jag ingen som jag vill ha på IKEA, men det finns ju andra ställen.
Dessa från houseoftea hade inte varit helt fel, med en teblomma i, såå fint!

Nej, nu måste jag söka vidare efter IKEA saker som behövs, förresten är det bara jag som tycker att IKEAs hemsida är otroligt irriterande att använda, blir alltid på dåligt humör för att det är så krångligt.

Skoltavelfärg



Smart sätt att hålla reda på sitt glas. Har länge tänkt att jag ska köpa lite skoltavelfärg och måla vara lite kreativ, kanske det blir några glas oxå. Undrar dock hur färgen klarar diskmaskinen?


Ha en bra dag!


Inför imorgon



Ja även jag måste ha några hjärtliga bilder med tanke på morgondagen. I vår familj är det mest sonen som firas då det är hans födelsedag, men på senare år har jag även börjat ge något litet till lillasyster, då det verkar viktigt för henne att få något på Alla Hjärtans dag. Annars tycker jag inte att det är en så nödvändig dag att fira.

Som tur är tycker inte Peter det heller, ska försöka vara lite extra snäll istället...
Vi har varit tillsammans i 23 år och jag skattar mig lycklig att jag hittade honom...
 


Njutardag



Vilken härlig dag vi har haft idag med strålande solsken, vi har varit ute och tankat solenergi. En snökoja blev det för Linnea.  Nu ska jag lägga mig och fortsätta med min bok "Postcard killers" av Liza Marklund och James Patterson. Vi hörs!

Lördag

Idag blev det en dag på stan för mig och yngstadottern. Målet var att hitta några presenter till sonen som fyller 20 år på Alla Hjärtans dag. Det gick inte så bra, hittade ingenting. Får ta en tur på måndag igen. Linnea däremot hittade jag massor av saker till, "trasiga" jeans, Rosa volanglinne, svart topp, snygg mössa m.m. Det finns ju hur mycket som helst som är snyggt. Här är två av topparna

Själv köpte jag inga kläder, väntar på ytterligare viktnedgång först. Häromdagen nådde jag förresten halvvägs dvs -10 kg. :0) 
Men halsband passar ju oavsett storlek, så det blev ett trähalsband till mig och en liten burk Shea lip butter från Body Shop.

Nu blir det skönt att slänga sig i soffan och se en film. Ha en fortsatt trevlig lördag!

Måndag 6:e Februari

 Emma & Kivi

Vakat av efter 5 nätter, är inte så sprudlande om man säger så. Känns som om jag håller på att bli ordentligt sjuk. Hoppas det känns bättre imorgon. Ska försöka hitta på något att blogga om, inspirationen tryter...

Efter att ha sovit halva dagen har jag sett ikapp allt vad jag missat på tv, bl a Melodifestivalen, Sherlook Holmes, Människor... Rätt mycket bra dom visat dom sista dagarna. Ikväll ska vi se den nya svenska serien med Kjell Bergqvist och Maria Lundkvist "30 grader i februari" verkar lovande tycker jag.

Har förresten precis kommit underfund med varför jag aldrig lyckas med att köpa presenter och julklappar i god tid under året, för att ha det gjort när det väl är dags. Fick nämligen en present som jag beställt till min dotters födelsedag i September. Har aldrig varit ute i såå god tid. Känner redan nu att jag kommer aldrig att kunna hålla mig, vill ju ge henne den NU. Skulle tro att det blir till att köpa en ny present- i september. Vad hopplös jag är...

Nä, nu måste jag göra ett ryck och gå och träna lite innan det blir soffläge igen. Har börjat styrketräna lite försiktigt. Är ju inte så dumt som jag trodde, iallafall inte om man får göra det hemma- utan publik.

Ha en trevlig kväll, på återseende.

Glas

 Foton från Holme Gaard

Tycker det är så vackert med glas i alla dess former. Här snyggt tillsammans med vatten och trä.

.


Vacker men farlig



Hittade denna vackra orm på Pinterest. Tycker den ser ut som godis, inte för att jag är sugen...

RSS 2.0