Tips till en torris


Ett återkommande problem på vintern, iallafall för mig, är torra läppar. Har ännu inte hittat något läppbalsam som jag har fastnat för ordentligt, utan knogar och byter så fort den tar slut. Nu har jag iallafall tänkt att gå på ett ekologiskt, mineralfritt alternativ och se om det är min grej. Har ni några bra tips? Funderar på någon av dessa.
Bilder: Bodyshop,Naturlig hälsa, Ren skönhet


Chokladfällan



Som en hel del andra sysslar jag med viktminskning mha att hålla kolhydratintaget så lågt som möjligt. Har varit väldigt duktig och inte syndat ens en röd paprika ;0). Tänkte för skojs skull kolla upp hur många kolhydrater 70% choklad innehåller, det är ju rätt många som unnar sig det.
Då hittade jag en undersökning om de "nyttiga chokladerna" gjord av Carb Zone som visade skrämmande resultat:

"Undersökningen visar, klart och tydligt, att chokladerna med hög kakoahalt är sockerbomber. Än värre är att stora producenter, som till exempel, Marabou och Lindt inte ens skriver ut en fullständig innehållsförteckning över socker, fett, och kolhydrater. Detta gör det omöjligt för konsumenten att veta hur mycket socker, fett, eller kolhydrater de får i sig.

De personer som istället försöker leva ett fettsnålt liv kommer också att bli ordentligt besvikna. ”Hälsochokladerna” är nämligen även fullproppade med fett och kalorier. Ett exempel är Marabous kakaorika Premium Dark 70 % och Premium Dark 86 % som innehåller mer kalorier än Marabous traditionella ”onyttigare” Mjölkchoklad.

Konsumenter av choklad med hög kakaohalt riskerar därför att få i sig både mycket kolhydrater och mycket fett, vilket naturligtvis är den absolut värsta kombinationen. "

Känner nu att suget att "unna" mig något gick över. Jag kör vidare utan en liten ruta nyttig 70% choklad ;0)


Skön helg

 

Nu börjar snart vardagen igen efter att ha varit ledig i 13 dagar. Har varit lugnt och skönt, inga stora omvälvande händelser, men det vill vi inte ha för tillfället, då min Peter är sjukskriven för stressreaktion (gått i väggen). Då vill man bara ha lugn och ro och långa promenader, vilket ju passar bra om man , som jag, vill gå ner i vikt. I helgen har vi iallafall gjort lite mer aktiviteter bl a sparkutflykt, grillning i grillkåtan, besök på Nimbys värld m.m

Känns som man kan vänja sig vid att skrota omkring här hemma...men tyvärr det är bara att packa sig tillbaka till jobbet igen.
Nu ska vi snart se en film Försvunnen- psykologisk thriller, blir nog spännande..
Ha en fortsatt trevlig avslutning på helgen. Kram

Biobesök



Vi var på bio i går och såg Hamilton. Hade väl rätt stora förväntningar på Persbrants nya "superkropp". Vet inte om den var såå fantastisk, men han gjorde bra aktionscener så nog var han i bättre form än tidigare.
Klart sevärd film, om ni funderar på att se den iallafall. Kan inte sluta fundera på var jag har sett tjejen förut, hon är så bekant. Ha nu en trevlig helg!

Rör på benen...



Hade en hemsk träningsvärk igår, är absolut ingen träningsmänniska, avskyr träning i de flesta former, tror det är mest känslan av att känna sig så svettig och ful bland det vackra folket som håller mig ifrån träningsanläggningar.
Promenader är ungefär så långt jag kan sträcka mig vad gäller motion. Nu hade jag haft några dagars uppehåll med promenerandet och tänkte igår att nu är det dags. Sagt och gjort en rask promenad lite fortare än vad jag brukar och lite längre sträcka. Oj oj oj, känns som jag har tränat betydligt mer än bara promenerat. Men då har jag väl gjort rätt, för det är väl bra med träningsvärk har jag förstått.
Så idag blev det en kortare promenad, lite saktare....

Singel?


Presenttips



Igår firade jag som sagt födelsedag, det var mycket trevligt. Vill visa en av presenterna jag fick av min syster. En bag in book, tycker den är så läcker. Man stoppar alltså in bag in box vinet i den och vips blir det snyggare att ha den framme. Man kan t om ställa den i bokhyllan utan att det ser märkligt ut :0)

En bra present, för iallafall jag skulle aldrig gå och köpa den själv, men uppskattar den mycket som present.


Min dag i dag!



Nej, jag ångrar ingenting. Är väl skönt att titta på och känna, när man som jag fyller 42år idag. Visst har jag fått många hårda smällar i livet, men även mycket lycka. Så jag tyckte det passade bra att köpa mig själv en tavla att påminna mig om så mycket jag har att vara tacksam för, en dag som denna.

Te är livet...



En av de två tavlor som min dotter har gjort till mig (den högra), tycker den så blev fin. Ska bara fixa en passpartout så den passar bättre i ramen. Min list för kokböcker håller på att förvandlas till tavellist istället, men det går ju bra det med ;0)



Här ser ni den andra tavlan, den har jag inte ens någon ram till än. Ska ta och rensa upp på listerna, ta bort lite julgodis iallafall, men det får bli nån annan dag....


Vita amaryllisar



Inte den sista amaryllisen, men den sista vita amaryllisen. Ska försöka mig på att spara lökarna och sätta ut dom i sommar så dom blir stora och fina. Har sett en superfin trädgård i Sundsvall som hade massor av amaryllisar i rabatterna, det var supersnyggt! Tyvärr har jag misslyckats förr med övervintringar, men skam den som ger sig.

Söndag den 15:e Januari



Det blev ingen Luleåtur idag, men tulpaner fick jag tag på ändå. Tyckte det blev rätt fint med vasen som jag faktiskt hade tänkt skänka bort, men till sist sparade utifall att...
Annars har det varit en väldigt lugn dag, som vanligt, känns som jag befinner mig i ett vaakum för tillfället. Går omkring och får inte något gjort. Men så kan det vara ibland, imorgon fyller jag iallafall år så då får jag iallafall lite besök av våra barn. Vi ska bjuda dom på Entrecote dagen till ära, mums. Funderar nu på vad jag ska bjuda dom på för fika, utan att bli galet sugen själv. För vetemjöl och socker tänker jag inte äta på mycket länge än....
Ha en fortsatt trevlig kväll!

Tulpanens dag

Tavla av Bernard Londinsky

Ni missar väl inte att det är tulpanens dag i dag. Finns ju inget härligare än en frasig bukett tulpaner. Själv har vi planerat en tur till Luleå för ett besök i Blomsterlandet, vi får se om det blir några fler sorters blommor än tulpaner. Är lite sugen på några sukulenter eller kaktusar. Återkommer med resultatet. Trevlig söndag på er!

Grattis Linnea!!



Linnea vill att jag ska meddela att det är en stor dag idag för henne. Roligare än första skoldagen och första tappade tanden. Hon lärde sig nämligen äntligen blåsa bubblor med tuggummi idag. Hon är överlycklig och ska visa varenda liten bubbla hon producerar. Inte utan att man blir lite nostalgisk och tänker på när man själv sysslade med att göra tuggummibubblor. Hubba Bubba var en favorit, liksom Dance, Shake och Jenka. Ju fler desto bättre, kommer ihåg den söta doften som ständigt var närvarande i flickrummet. Det var tider det, nu är det sällan jag tuggar tuggummi överhuvudtaget.

Fredag den 13:e

IKEA

Ja, så var det då fredag den trettonde igen. Som tur är brukar vi faktiskt, tvärtom vad som sägs ha lite tur eller iallafall inte otur dessa dagar, ta i trä! Det har iallafall börjat bra, med att bilen gick igenom besiktningen, vilket känns bra. Före det så visade vågen -7,5 kg, kanske inte så mycket tur som hårt kämpande ;0)
Tror och hoppas iallafall att det blir en bra fortsättning på dagen för oss alla.
Blev så förtjust i denna söta ljusslinga som kommer från IKEA, ska visst drivas av både ljus och vind.
Önskar er en trevlig helg!

.


Önska kostar ingenting.....



Hittade (via itsahouse) en webbutik som säljer så fina saker, blev riktigt sugen på att shoppa till skafferiet. Underlägget och mätglasen tror jag att det kan bli iallafall. Glasburkarna är ju hur snygga som helst, men jag tycker det är lite för dyrt, åtminstone nu i januari....
Om ni vill kika så hittar ni butiken här

Längtar

Tumblr

Åh, vad jag längtar efter våren, tyvärr känns den mycket långt borta för tillfället.

Blomster

 Ikea- livet hemma

Amaryllis är verkligen en av mina favorit blommor, här hemma har jag två jättefina vita som står i blom. Dom ser ut som liljor. Ska försöka ta ett kort på dom innan de vissnar. Annars är det jobba, sova, jobba som gäller här.

Tillbaka till verkligheten....



Granen är plundrad, pepparkakshuset uppätet, de flesta julsaker bortplockade , förutom alla julstjärnor (belysning är alltid välkommet här i mörkret) och julblommorna förstås. Granen hade gärna fått stanna lite längre, men den tvärdog och började ge ifrån sig en oangenäm doft, så den fick hivas ut.

Nu blir man ju som vanligt sugen på vår och frasiga tulpaner, ska dock vänta ett tag innan jag börjar min tulpan frossa, annars känns det så långt till våren.

Nu är det bara att ställa in sig på att börja jobba igen. Det tursamma med att jobba natt och ha varit ledig så här länge är att det inte gör någonting att man ställt om dygnet ;0)

Ha en fortsatt bra vecka, jag jobbar till måndag, men kanske tittar in innan dess. Saknar dock (som vanligt)
några kommentarer. Kanske inte finns så mycket att kommentera, men jag har iallafall försökt ställa lite frågor till er;0)
Kom igen nu, ni är ju såå många, så några fler kommentarer borde jag faktiskt få... 

Böcker, böcker



Har inte något spännande att berätta, ägnar min tid åt min tid åt läsning. Är inne i en deckar period. Det blir mycket Liza Marklund, Anna Jansson, Åke Edvardsson mfl
Men det går i perioder, det där med vilken typ av böcker jag läser, men deckare är en stor favorit.
 
Hittade idag en bok av Ethel G Ericsson- Flickan som inte fick finnas. En sann historia. Brukar inte orka med såna hemska böcker, men jag ska försöka. Det är en barndomsskildring och på kortet av författaren ser hon så glad ut så det verkar ju ha ordnat sig för henne till slut iallafall

Vad brukar ni läsa för typ av böcker? Har ni några bra boktips?

Nu ska jag återgå till Nobels testamente av Liza Marklund.

Vi tar det imorgon....



God fortsättning på det nya året! Här tar vi det lugnt, men en rask promenad blev det som vanligt på morgonen. Annars blir det inte så stora ansträgningar, god mat och filmtittning, spel och läsning. Känns som att imorgon måste vi sätta lite fart och göra något nyttigt, t ex städa garaget. men det blir ett fall för imorgon....

Nu blir det en kopp te och lite Sverige - Ryssland hockey

RSS 2.0