Kräftor



På lördag blir det kräftfest, åh vad jag har längtat...
Är inte helt såld på kräftor, gillar räkor mer, men det man har till är ju toppen....
Funderar på om jag ska göra min goda räkpaj, västerbottenspaj eller istället prova Victorias Smögencheesecake

Smögencheesecake (Victorias)

Botten:
Ca 6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör

Cheesecakesmet:
400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st. gelatinblad

Garnering:
100 g räkor med skal
1 citron i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
dill

Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.

Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnera cheesecaken innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.

 

schee2

Foto och recept lånat från Victoria ( bloggfamiljen.se/matplatsen)

 

Vi får se vad det blir ;0) Gott ska det bli iallafall, det är ju min "sista goda måltid" innan jag ska börja med Cambridge igen.
Har ni ätit kräftor i år, i såfall vilka rekommenderar ni?

Kommentarer
Postat av: Anonym

hallåj! vad kul att du gillar våra vintips, Jag tycker du ska ta ett vitt vin, typ Chardonnay fast oekat, finns en del boxar. Chardonnay från usa eller sydamerika kanske. de flesta vita viner som inte sticker ut för mycket passar till skaldjur! Om du villa ha rött senare på kvällen, testa en rioja,spanien, traditionell, de smakar tom dill o kräftor även om de inta passar till själva skaldjuren. kram C&M

2010-08-05 @ 21:51:34
URL: http://www.systrartva.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0