Trevlig helg



Här är vi på väg till Halloweenparty, har maskerat vår prinsessa till en rynkig gammal häxa. Annars innehåller helgen bla IKEA dag, och massor av god mat och vila. Är helt slut efter en hård natt på jobbet, länge sen jag känt mig så här trött, kanske börjar åldern kännas av. Ikväll blir det mys isoffan med filmen änglar och demoner. Önskar er en trevlig alla helgons helg.

Bloggtips



Foto-Weronica, enmammasdag



Måste tipsa er om en härlig blogg som jag följer slaviskt, nämligen enmammasdag, det är två tjejer Helena och Weronica som har en blogg tillsammans. De skriver om inredning, mat, mode m,m Där hittar man alltid intressanta saker att läsa och vackra bilder finns det gott om.Här kommer ett smakprov. Ett recept som jag absolut kommer att prova. Det är Weronica som gjort inlägget. Om ni inte redan upptäckt denna blogg så måste ni absolut gå in och kika.



Enomdan



Tänkte höra om ni som jag fallit för den nya nyttiga chokladen? Vi äter en om dan. Om ni inte provat så får ni lite info här: (Lånat från deras hemsida)

Xocai är en unik choklad som omsorgsfullt kombinerar en dekadent smak, en lyxig appeal och viktigast av allt - det är en riktigt hälsosam antioxidantkälla. Xocai är gjord av kallpressad cacao enligt en patenterad tillverkningsmetod, acaibär från regnskogen i Amasonas samt agavenektar från Mexikansk kaktus. Xocai är en produkt som inte liknar någon annan!

Varför är Xocai bra för dig?

Det beror på alla antioxidanter...

"Antioxidanter" är en klassifiering av ett antal organiska substanser inkl vitamin C och E, vitamin A (som konverteras från beta-karoten), selen (en mineral) och en grupp som kallas karotenoider.

 

Tillsammans som antioxidanter hjälper dessa substanser kroppen att effektivt motverka olika allvarliga sjudomstillstånd som t ex cancer, hjärtinfarkt och stroke. Det finns även signifikant forskning som tyder på att antioxidanter spelar en viktig roll för att bromsa cellers åldringsprocess.

På molelylär och cellnivå deaktiverar antioxidanter vissa partiklar som kallas fria radikaler. Hos människor kommer fria radikaler oftast från syremolekyler (O2) och startar en oxideringsprocess eller nedbrytningsprocess av cellerna.

Vetenskapsmän vid amerikanska jordbruksdepartementet har utvecklat ett mått som visar antioxidanters förmåga att absorbera fria syreradikaler kallad ORAC (Oxygen Radical Absorgance Capacity). Vetenskapsmännen upptäckte även att det finns en liten grupp "superfrukter" som innehåller upp till tjugo gånger mer antioxidanter än andra livsmedel. Dessa superfrukter innehåller även mer antioxidanter än megadoser av vitamintillskott.

Både oprocessad choklad och acaibär återfinns i toppen av ORAC skalan. Ren naturlig cacao toppar listan med 26 000, medan Acaibär är nummer två med 18 500 - och båda dessa är huvudingredienserna i Xocai!! 

Så vem vågar låta bli att äta en sådan superchoklad ;0)
Nä, men den är faktiskt väldigt god och det räcker så bra med en för att stoppa suget efter något gott.
Personligen gillar jag den stora bäst, den ska smaka blåbär, vilket är tveksamt, men god är den, prova, vet jag.Sockerfri är den också.

 


Julhandel (?)

Idag har varit en riktig fynddag, med shopping på shemat. Har till och med köpt några julklappar(!),otroligt för att vara mig som alltid brukar vara ute i sista stund.Har köpt lite julpynt,julljusstake, ljuslyktor, tomtar,mm,mm
Bästa fynden gjorde jag på min favoritaffär Dollarstore, där jag bla köpte dessa tomtar och ljuslyktor


 Visst är dom söta, ursäkta bildkvaliteten, har inte Photoshop på min lilla dator



Betongljuslyktor för 30:-/st .Ska köpa stora värmeljus på IKEA, tror det blir ännu bättre
Tycker betong är såå snyggt


Ljus 10:-/st fanns i en mängd olika färger, men jag gillar silver bäst.

Det var bara en liten titt, köpte massor,var där 2 gånger  och handlade mer än jag tänkt varje gång. Rekommenderar verkligen ett besök. Hittade även jätte fina betong skålar som jag tänkt ha i mitt nya badrum, tror jag.
Gillar ni Dollar?

Lekdag

Idag har Linnea fått bestämma nästan hela dagen, så vi har bakat tigerkaka, byggt koja, berättat Bellman historier, spökhistorier och fikat i kojan. Lekt med bästisen. Vi har även gjort en liten sväng på stan, med Hello Kitty inköp och jag har unnat mig 2st karaffer från sagaform PET, de jag skrev om igår. Så himla snygga!
Tror faktiskt hon är riktigt nöjd med dagen och all uppmärksamhet jag gett henne.Det behöver inte vara så märkvärdigt , vilket är skönt ibland.

Om ni mot förmodan undrar hur det går med min cambridgekur så går det toppen, har faktiskt gått ner 1,8 kg den senaste veckan och känner mig peppad att ta de sista kilona innan jag är nöjd.

På söndag bär det av till IKEA för att bestämma vilket kök vi ska ha, hoppas det är öppet, måste kolla upp det.

Önskeprylar





Tänkte visa lite saker som jag gärna skulle vilja bli ägare av, så småningom.
Hittade en sån fin "måste ha grej" som jag höll på att klicka hem, men insåg att jag kanske faktiskt kan leva ett litet tag till utan den. Kommer dock vid ett passande tillfälle köpa den. Vilken enorm förbättring på mitt köpande och på utseendet av stora tändsticksasken.Smart förvaringsask av Kristina Stark. Hittade den på Urban Living.


Denna fantastiska karaff ska jag köpa snart, tycker den är assnygg!



Tillverkad i termoglas med kork.

Mått: 1,5 L



Den här godingen har jag spanat på en längre tid. pappmugg i porslin, vill ha!!!


Badet med stort B



Har hittat badkaret som jag vill ha, tyvärr fanns det ingen bild så ni får hålla tilllgodo med min dåliga avfotografering av katalogen. Kan riktigt känna hur det skulle kännas att ligga där och bubbla i mörkret. Åhh så härligt, få se om det blir så. Idag har jag varit runt och fixat kataloger för kakel,köksmaskiner(kyl,frys)tvätt så ikväll blir det till att bestämma oss för hur vi vill ha det.  Det blir en rolig kvällssyssla.

Insynsskydd

Har tittat runt lite efter något passande insynskydd till vårt nya badrum. Det finns ju verkligen en uppsjö av olika sorter. Nu tror jag dock att jag har bestämt mig, har hittat en fönsterfilm som liknar vattendroppar, hur passande är inte det i ett badrum?!


Om ni vill veta var jag hittat den är det bara att fråga;0) (Vad gör man inte för att få någon liten kommentar)

Rart med barn




Här hemma tränar jag min dotter på bokstäver och det är väl inte alltid det går så strålande. Ikväll när vi tranade på att hitta ord som börjar på bokstaven S, så tyckte jag att det behövdes lite ledtrådar, då det gick lite trögt att komma på ord för henne. Så jag gör formen av en slips med händerna runt min hals och säger"något som hänger här framme" varpå hon säger stolt och blixtsnabbt - Bröst!!!  (Vadå hänger!!!!)

Annars framskrider bygget på huset enligt planerna, jordvärmen är färdigdragen och det närmar sig för gjutning av sulan till utbyggnaden. Hoppas att snön håller sig borta ännu ett tag. Ska  få ett förslag på all eldragning i huset imorgon, är ju inte det lättaste att veta var man behöver ha alla uttag och spottar, lättare att få proffshjälp. Det är ju såå mycket man ska tänka på, vore ju synd ifall man ångrar sig efteråt.

Funderar på att ha glasskiva istället för kakel ovanför köksbänken, men hörde att det är svindyrt att få glaset utskuret ifall man har kontakter ivägen, så det måste man ju tänka på innan, det här med placeringen av kontakterna. Men det är ju rätt bra om man som jag är rätt ombytlig och vill ha någon annan färg så småningom, enkelt att bara byta bakom glaset. Vi får se vad det blir..finns ju mycket fint kakel också.


Jul på IKEA



Så har då även IKEA börjat med julsaker, tidigt visst, men jag kan iallafall inte låta bli att börja längta. Vilken tur att det snart blir en tur till Haparanda, ser ut att vara massor med "måste ha" saker i år också ;o)

Äntligen!!



Min dator har verkligen satt sig på tvären, har försökt skriva inlägg och försöka få in bilder, men ingenting fungerar. Men idag fick jag en rolig överraskning av Peter. På köksbordet stod en liten notebook  Acer Aspire one
Hur söt som helst. Men tyvärr har jag inte haft tid att flytta över mina bilder och program. Men  några bilder på mina fina liljor som jag unnade mig i helgen när jag var gräsänka kan ni iallafall få se, synd att det inte går att känna doften också för den är underbar. Iveckan ska jag jobba 4 av 7nätter så jag lär vara trött, men ska försöka bli lite flitigare med inlägg.

Onsdag 14 Oktober

Idag är min energinivå på noll så något längre inlägg blir inte av, men jag tänkte bjuda er på en smygtitt på vårt hotell som vi ska bo på i December. Ser väl rätt skapligt ut?

Kommer ett längre inlägg om den resan längre fram. Nu inväntar jag min kära som har lovat att komma hem med oxfilérullar till oss, då vi har något att fira....
Ha det bäst!


Enade vi stå!

Är så glad idag, det gick lättare än jag trodde att enas om vilka golv vi ska ha i huset. Det blev ekparkett i kök och vardagsrum och en jättesnygg grå klinker i resten av huset. Vi var bortbjudna i lördags och när vi kom in i deras hall så låg vårat drömgolv där, perfekt. Det blev alltså inte den "virrvarr" som jag först hade tänkt. Den här är lite lik skiffer fast inte så mörkt. Omöjligt att förklara, iallafall mycket snygg, kommer att bli supersnyggt mot det vita kaklet i badrummet och mot den vita träpanelen i de andra rummen.Vi tänker ha stora plattor, tror det är 30x50. Utom i duschen, där blir de mindre. Blir nog nån rand eller något fält med några grå plattor bland alla vita för att göra det lite roligare. Har bestämt mig för att ha panel på väggarna, då huset rör på sig , ni vet tapeterna spricker hur noga man än är med nät osv i hörnen. Tror det blir ljust och fräscht.

Det är inte vår panel, ej heller vår klinker, men ni får iallafall en liten hum om hur det blir





Vad ska man välja?



Sitter och söker efter snygga golv, vilket inte är alltför lätt. Blev iallafall väldigt förtjust i Höganäs klinker young i antracitgrå som påminner om mitt favorit mönster virrvarr. Frågan är dock vilket trägolv som passar till. Imorgon blir det besök i diverse butiker som säljer golv. Vi planerar att ha klinker i badrum/sovrum, hall och trägolv i kök och vardagsrum.
Ikväll blir det filmkväll med filmerna



Ha en trevlig fredagkväll!!

Så börjar vi om igen..






Har haft en välbehövlig vila från bloggen, tycker inte att jag har något intressant att komma med. Det tycker jag fortfarande inte, men tänkte att jag får väl försöka anstränga mig lite.
Det som har hänt sen sist är att vi har börjat med en megastor ombyggnad av vårt gamla hus. Det blir en utbyggnad, som ska bli kök och matrum.Vårt gamla kök ska bli badrum, tvättstuga och vara förbundna med vårt nya sovrum så det blir ett riktigt master bedroom ;0) Man kan lugnt säga att det är omfattande förändringar som görs. Det är egentligen bara ytterväggarna som blir kvar.Golven är uppsågade och väntar på att gjutas och få golvvärme. Det blir jordvärme. Men övervåningen gör vi inget åt iallafall. Tomten blir också helt förändrad. Det är verkligen en spännande tid, roligt att se alla förändringar från dag till dag. Ska försöka ta lite kort så ni får se arbetets gång.

Nu ska vi bara försöka komma överrens om vilka golv och vilket kök vi ska ha. Vilket inte alltid är så lätt då vi ofta tycker olika. Men jag tror vi lutar åt ungefär samma håll iallafall....

Kommer snart tillbaka!

RSS 2.0