Mysigt...



Mörkt och blåsigt, inte så lätt att komma sig för att gå ut och röra på sig, men idag SKA vi ta en promenad. Man kan ju faktiskt mysa ihjäl sig . Här ser ni mitt impulsköp, ett renskinn. Har aldrig ägt något sådant och vi tycker det är så fint. Linnea klappar om den ordentligt och tycker lite synd om renen, men älskar att ligga på den.
På julmarknaden skulle jag ju köpa ett grått lammskinn, men dom hade inga..., typiskt när man väl bestämt sig. V. 50 skulle dom få hem lammskinnen. Kanske blir det ett då eller så nöjer jag mig med renen i år.

Fast lampan och stolen hade jag inte haft något emot att ha heller ;0)

Gissa vad jag har köpt....

Idag blev det ett ordentligt impulsköp, hade nästan lite ånger när jag körde hem och tänkte att jag lämnar igen den , men se det föll i god jord hemma, så jag behåller den. Vad är det?  Finns på någon av dom fina bilderna nedan.

...









 Bilder från Cox&Cox

Så, får jag någon gissning? Kanske inte var såå svårt, visar i morgon. Ha en trevlig kväll...

Julklappstips

Fick ett trevligt mail, med info om en snygg nyhet. En superläcker bricka i björkfanér,mått 28x 36 cm. Kan diskas i diskmaskin. Brickan är gjord av den mycket duktiga Caroline som har webshopen Studio Caro-lines
Hon gör även väldigt fina tavlor, bl a min te tavla. Gör ett besök i hennes webshop, det finns massor av potentiella, fina julklappar.  Jag skulle iallafall bli väldigt glad om den här brickan dök upp i ett paket
Skulle inte ni?


Namnen på svenska orter bildar Sveriges siluett, ursnyggt om ni frågar mig. Nej, jag måste nog slänga iväg en beställning, nu är den fraktfri dessutom,  kan ju inte bli bättre...

Första advent



Första ljuset tänt, har två adventsljusstakar i år, fast det här är ju ingen riktig direkt ;0)
Här har vi haft en mysig brunch och funderar på att ta en sväng på julmarknaden. Det är samma utställare som står på exakt samma plats, men rätt mysigt ändå. Är ju såå sugen på att köpa mig ett lammskinn, vi får se om det blir något i år. Måste även in och köpa lite lampor till adventsstjärnorna, fattades några i rätt storlek.
Tog lite kort på blommorna , nu när ljuset är lite bättre..



Min första julros, ljuvlig.



Kottar och fjärilar, ska knyta ett band runt och dölja lite av den tråkiga jorden.



Azalea hör ju julen till..


Amaryllis kan man inte ha för många av..

Julblommor

 Foto:Ingela

Idag har vi gått bananas i blomsteraffären, blev bl a denna söta julros. Som vanligt blir ju förstås inte fotona så bra på kvällen, men det får duga. Visar ett bättre en annan dag. Som sagt var, vi köpte massor med julblommor som vi nu har planterat och gjort julgrupper av. Jag köpte bara vita blommor,men Peter han gillar röda så han köpte egna och gjorde, tillsammans med Linnea, egna grupper ;0) Det var första gången han visade något intresse för blommor... Men när han kom med en glittrig julstjärna då la jag in mitt veto...

Jag köpte vita amaryllisar, vita hyacinter, vita minicyklamen och vit azalea, kanske nån mer som jag glömt.
Känns skönt att ha allt fixat.
Det blev även en hel del julklappsinköp, skönt för jag hade bara gjort ett inköp hitintills. Imorgon ska jag fixa Linneas paketkalender, blir en väldigt enkel i år. Nu måste jag bara hitta 23 småsaker(1 har jag redan fixat)att stoppa i.

 Foto: Ingela

Förberedelser





Här har vi inte riktigt kommit igång med pysslandet än men vi har iallafall gjort iordning ett stämningsfat till köksbordet, tipstack till Malin Stoor som har bloggen Qreate. Annars har jag iallafall fått upp adventsstjärnorna, i år blir det 3 svarta och 1 röd. Jag har också handlat små julenar och mer vita hyacinter. Det är ju iallafall en början. Imorgon ska jag springa runt och leta efter pepparkaksformar som är stjärnor i olika storlekar, för grantillverkning, vet någon var man hittar stjärnformar? Idag hittade jag bara en massa djur överallt...



Har mest plockat fram grejer, för kommande julpyntning. Har också hittat en det bra papperspynt som vi ska tillverka, bl a såna där fina stjärnor som på bilden ovan.

Washi



Investerat i fler washirullar, kan man ha för många?! Gillar speciellt den smalrandiga och den prickiga. Har ni också fallit för denna härliga tape, eller? Efter mitt första försök med tavelväggen, har nya lyckade uppsättningar gjorts. Den här gången har jag köpt hos mokkasin.

Adventspyssel

  
                                
                                             Bilder via Purple area och Oisoioi

Jag gillar att pyssla, har lovat Linnea att vi ska pyssla när jag blir ledig. Kanske blir det något som liknar ovanstående bild, tyckte det var riktigt läckert. Tur jag var ute i god tid och plockade kottar och pinnar, så dom är torra och fina. Återkommer med bild på reultatet senare. Har ju min 5:e och sista natt kvar men sen blir det pyssel...

Sköna söndag

 Foto:IKEA livet hemma

Blir inte mycket nyttigt gjort härhemma idag, mest flytt mellan sängen, soffan och datorn. Har iallafall packat upp ljusslingan som jag beställt, blev supernöjd! Har dock inte satt upp den än, det får bli imorgon. Natt 3/5 väntar...

Sänghimmel i trä..

 Foto. Living etc

Läcker idé att fortsätta med sänggaveln upp i taket, riktigt snyggt , tycker jag. Vad tycker du?

Fredag



Har haft en bra fredag hittills, problem som verkade gigantiska igår känns överskådliga idag, skönt. Har varit nyttig och motionerat . Fått glädje besked vid kontrollvägning -4 kg på 2 veckor. Nu väntar jag hem sonen för en fredagsmiddag och sen väntar 5st jobbnätter i rad. Går dock lätt då 21 dagars ledighet kommer efter!
Önskar er en trevlig helg, ska försöka hitta på något att blogga om, har haft lite dåligt med inspiration nu ett tag.
Kram

Vattenflaska



Har hittat min nya vattenflaska, nu slipper jag dra med min 1,5 liters petflaska varje gång jag ska jobba. Den här är mycket snyggare och rymmer 1 liter. Perfekt!

.


.


Ledig dag..



Dagen började med en rivstart, då vi lyckats försova oss, efter att ha lämnat Linnea på skolan gjorde jag bort helghandlingen. Det var lugnt och skönt och ingen trängsel, gjorde en hel del fynd också, massor av billiga grönsaker. Hem och förvälla broccoli. Sen blev det frukost framför tv:n. Hade tänkt att se en Dvd  som jag köpte  om Selma Lagerlöf, den har nog gått på tv, men jag har lyckats missa den. Dock for strömmen precis när jag skulle starta den. Alexandra Rapaport, Ola Rapace och Helena Bergström verkar iallafall lovande. Ska nog passa på och se den nu, tror inte det är något som intresserar Peter.
Skönt att vara ledig....

Middagsdags



Fick ett så läckert foto av min dotter, det ser nästan tecknat ut, kanske inte framgår på datorn, men ni får tro mig ;0). Har tänkt att rama in det och ha det i köket, funderar eventuellt att göra en förstoring. Sitter och väntar på att maten ska bli färdig, har en marinerad kotlettrad i ugnen och snart åker den grekiska pytten i också, mums!
Kanske tar och festar till det med ett glas vin, har ju varit såå duktig med Lchf-andet....

Äntligen ljus..



Äntligen fick jag se solen, så härligt. Då är det ju bara passa på att ta lite kort. Här har ni en del av vårt vardagsrum som det ser ut just nu. Skitiga fönster och en stege utanför fönstret får ni på köpet ;0)



Tror inte jag visat min söta mässingshjort som jag köpte av en afrikan i somras. De bruna flaskorna är från Dollarstore, är mycket svag för just denna bruna färgen.




Julklappstips....


Har en sambo som är kvar i 80- talet i många avseenden ;0) så jag tänkte att det här måste vara en perfekt farsdagspresent till honom.

Helballa 80-talet är ett frågespel där allt från mode, politik och musik från 80-talet tas upp.

Jag har beställt den från Presenteriet. 
Kanske ni har några i bekantsskapskretsen som gillade 80- talet extra mycket?

Tur man inte är på jakt längre...


.


Ljusslinga



Mörkret häruppe gör att iallafall jag är galen i allt vad ljuskällor heter. Mitt senaste impulsinköp är en ljusslinga liknande den härunder. Stora klara lampor som går att ha både inne och ute, kommer bli perfekt...
Slingan på bilden är från Granit.

Personligt



Gillar den här idén att göra egna personliga soffbord, kul med en glasskiva om man kan stoppa in det man vill under, på så sätt får man ju ett soffbord som ingen annan har ;0)
Finns på IKEA.

Redan uppe och inte gråter

Foto: Morten Andenes

Har tvingat mig upp, då jag är tvungen att vända dygnet tillbaka. Hungrig som en varg och har inget som är "tillåtet" att äta hemma. Måste skriva en lång lista och ta mig in till stan. Har vägt mig efter min första LCHF vecka. Igår hade jag gått ned 2,5 kg, men idag bara 2 kg. Ja ja , det är väl hyfsat iallafall, en bra början. Får jag nu bara hem lite tillåtna livsmedel så blir detta bra.
Har varit så duktig hela veckan och inte syndat en endaste gång. Det har bl a blivit: Färsbiffar med fetaost, rostbiff och falsk potatisgratäng, Kryddig höstgryta med sting av starka korvar och vitlök....
Idag kommer jag dock att göra något enklare känner jag , något som går lätt och fort, hmm vad ska det bli?

Trött...



Nyuppstigen  och trött, mörkret och nattjobbet gör en verkligen slut. Inatt är iallafall femte och sista natten, sen en ledig vecka, skönt.  Här bakas det pepparkakor för fulla muggar.. själv tror jag att jag ska göra något stillsamt och tyst, då jag har  bbörjan till huvudvärk. Tror jag ska sätta mig med en tekopp och slappa i soffan.

En liten önskan...


Paris apartment

Det hjälps inte, nog saknar jag snön liiite. 5 cm skulle räcka för mig, om så bara för att få lite ljusare.
Sen skulle det ju bli lite finare på gården också, nu när vi inte fått till den än. Annars är jag rätt nöjd med höst vädret så här långt. Men som sagt lite snö vore inte helt fel.......

Ni som är lediga...


Trevlig helg



Ville bara önska er en fortsatt trevlig helg med denna fina bild från Hemtex.

Pyssel



Söt idé hittad hos Designsponge.

Lykt lycka

 Foto: Ingela

Ber om ursäkt för dålig uppdatering. Igår städade jag och Linnea garaget, lämnade en massa saker till Kupan , handlade några få saker på Kupan, varav en är den underbara Fenixlyktan som ni ser på bilden. Blev överlycklig när jag hittade den, glaset helt och inget läckage. Dom här gamla lyktorna är ju så mysiga.
Sen var det lite handling av mat, bakning av pepparkakor- första men garanterat inte sista gången i år ;0) Linnea älskar att baka pepparkakor, också sjunger vi alla julsånger som vi kommer på under tiden, det är ett måste. Så vi hade riktig mysig julstämning igår. Bläddrade i några gamla jultidningar som jag köpte för 5.- st. Det är ju återkommande år från år det här med julförberedelser och jag hittade några riktigt lovande recept i några av dem. Själv ska jag jobba intensivt vid jul, t om juldagen, men sen är jag ledig. Därför kommer jag att måsta börja lite tidigare med förberedelserna för att hinna med, men det blir nog bra.

Önskar er en fortsatt trevlig dag. Jag ska jobba 5 nätter i rad nu, så vi får se hur mycket jag orkar blogga.
På återseende....

RSS 2.0