Korvgrillning nästa



Dagen har tillbringats mestadels utomhus, med mycket skottning då takrasen avlöser varandra.
Men nu ska vi strax göra upp eld i grillkåtan och mysa med grillning av korv och marshmallows.
Finns inget mer stämningshöjande en en sprakande brasa.
Ha en fortsatt trevlig kväll.

Kyckling med fetaostkräm

Hittade ett recept som jag tycker verkar mycket lovande. Då jag själv fortfarande sysslar med diet, kan jag inte prova, men ni kanske kan. Så får ni berätta om det var så gott som det låter ;0)
Har alltid varit nyfiken på sötpotatis, men ej vetat vad jag ska göra av dom.
Kan tänka mig använda grillad kyckling för snabbare middag ;0)

Helstekt kyckling med fetaostkräm

1 Kyckling
2msk Smör
½ Citron saft och skal
1tsk Chilipulver
½tsk Salt
1dl Vatten
½ Buljongtärning

Sötpotatis
4 Sötpotatisar
2msk Olivolja
Salt, Peppar
Timjan

Fetaostkräm
2dl Creme fraiche
½ Citron, skalet
200gr Fetaost
Salt & Peppar
1dl färsk Basilika, hackad

Sätt ugnen på 175grader.
Lägg kycklingen i en ungsform med bröstfiléerna uppåt.
Blanda ihop smör, saft och rivet skal från citronen, chili och salt.
Gnid in kycklingen med blandningen.
Koka upp vattnet och blanda i en kopp med buljongtärning.
Häll detta i botten på formen. Stek i ca 1½ timme.
Vänd kycklingen efter halva tiden.

Gör såsen under tiden: Blanda creme fraiche med rivet citronskal, salt, peppar och basilika.

Ta ut kycklingen och höj värmen till 225 grader. Täck kycklingen med aluminiumfolie
medan du gör sötpotatisen.

Borsta potatisen noga och skär den i klyftor och lägg på en plåt.
Ringla över oivolja, krydda, blanda runt. Stek i ugnen i ca 10 min.

Servera kycklingen med sötpotatisen och fetaoskrämen.
Smaklig måltid! Glöm nu inte meddela mig resultatet om ni provar :0)

Vårt nya skåp



Skåpet med stort S ser ni här, denna skönhet ska få flytta in i vårat kök så småningom. Tror det kommer att bli toppen för vackert porslin och glas. Det får vänta ett tag, först ska vi anlita en repslagare att göra ett trappräcke upp till övervåningen. Har velat fram och tillbaka vilket räcke vi ska ha , men nu har vi äntligen bestämt oss för tross. Då repslagaren är 85 år så känns det som om vi får sätta lite fart och beställa...
Vet ju att mässing är på G att bli populärt igen , men vi ska nog hålla oss till matt rostfritt eller svarta fästen.
Detta då vi dels inte har något annat i mässing , dels gillar jag det inte så värst. Gillar ni mässing?
Ha nu en riktigt trevlig helg /kram Ingela

Foto: Sköna hem

I love....

Foto: Anne Black

Har alltid haft en förkärlek för blommor iallafall sen jag fyllde 18, men på senare år har mina gröna fingrar skrumpnat ihop och fallit av. Lyckas ta livet av de enklaste sorter. Är ju så populärt med kaktusar nu, vet inte vad det beror på. När jag var yngre var jag tokig i kaktusar och hade hur många som helst, men med åren har jag insett att det inte är en blomma för mig. Jag får taggar i mig bara jag går in i samma rum som en kaktus. Nej, jag håller mig till mina kära succulenter. Dom behöver inte så mycket vatten heller också är de ju såå snygga.


110119



Har slängt iväg en beställning på lite snygga vykort. Ska försöka ta in lite fler svarta detaljer här hemma och då är ju dessa perfekta. Synd att man inte kan köpa tavlor lite oftare, finns ju så mycket snyggt. Men tror att dessa vykort blir fina tavlor ändå om än små ;0)
Har faktiskt funderat på att försöka mig på att göra några tavlor själv, måla alltså. Vi får se hur det går. Om dom blir fina ska jag visa er.

110118

Har inte så mycket roligt att berätta, jobbar och sover mest. Kan ju berätta att jag har börjat med Cambridge och kämpar på. Kanske inte det mest ultimata att börja när man jobbar som mest, men det får gå.
Ha en bra dag vi hörs!


.


Lördag 15 januari



Här har vi bara myst inomhus idag, förutom  en snabb tur till systemet och affären. Måste ju ha så man kan må gott i kylan. Utomhus -30,4 inomhus +24. Tack och lov för kaminen! Har bakat godaste äppelkakan till imorgon, känner inte alls för tårta. Annars blir det Kycklingtaco och dagens till middag, men palten vi åt till lunch gör sig fortfarande påmind så det får bli sen middag idag.
Ni har väl inte missat att det är tulpanens dag idag. Själv köpte jag grålila tulpaner, då det inte fanns några vita.
Ni får ha en fortsatt skön helg.

Mina tjejer



Två av mina tre barn, 1546gram är deras gemensamma födelsevikt. Annika vägde 1027gr och Linnea 519gr. Tänk att jag har lyckats föda upp dom och fått dom så stora nu. Är så stolt över våra tjejer. Älskar er, puss
(Förlåt att jag tjuvade korten från din blogg Annika)

.


Inspirationkälla



Nu har även jag sällat mig till den stora skara som köpt den underbara boken Life and work Malene Birger´s life in pictures. Om ni inte känner till Malene Birger, så är hon en känd dansk mode designer. Hon har haft egen kollektion sen 2003. Upptäckte henne i ett reportage där hon visade upp sitt hus i Spanien (tror jag att det var.) Gillade verkligen hennes stil. Hon är även proffs på att göra snygga stilleben, något som även jag gillar. Hämtade den igår kväll innan jobbet, så jag har inte hunnit bläddra i den än. Har bara upptäckt så stor och tung den är, dryga 3 kg. Är den dyraste bok jag köpt nån gång, men har hört att den är värd varenda öre. Köpte den som en födelsedagspresent åt mig själv, fyller på söndag. Dom säljer den för halva priset på Adlibris, så man kan säga att jag tjänade 627 kr ;0)

Annars hade vi planer att åka till IKEA imorgon, men nu visade det sig att dom inte säljer bredden på överskåpen vi behöver, så det blir nog ingen resa, snyft!  Får väl hitta på något annat istället.
Ha en trevlig helg allihopa!!!

110111



Idag har jag rensat bland alla muggar och koppar som vi håller på att drunkna i här hemma.
Vet inte vad det är som gör att om jag ser en snygg mugg så bara måste jag köpa den/dom.
Finns några såna produkter för mig bl a servetter, ljusstakar, muggar, glas.....
Har ni några såna svagheter eller är det bara jag?
Vad tycker ni förresten om bilden visst är den härlig, vill bara springa till Indiska och shoppa ;0)
, men det ska jag inte....

110110

Idag har jag vakat av och inte gjort så mycket nyttigt, men jag har iallafall städat i skafferiet. Har faktiskt fått bort många såna där riktiga tråksaker sista tiden. Har storstädat kylen, återvinnings"rummet",lådan där alla papper som måste vara kvar slängs i, och nu skafferiet. Lite nystart på det nya året ;0)

Ikväll ska vi inviga Peters julklapp Chokladfontänen, det blir , ananas, päron, machmellows att "doppa "
Chokladen vi ska använda är Fazers blå mjölkchoklad. Ska bli spännande och se om fontänen blir något vi kommer att använda eller om den hammnar längst in i skåpet. Hoppas och tror på det första alternativet... 

Förresten hittade en sån rolig blogg som jag totalt missat, har hört talas om den , men aldrig varit in. Men igår höll jag på att skratta mig fördärvad (Vet inte om det var för att jag var trött, för Peter tyckte inte alls det var så kul).
Ni bara måste gå in och läsa  Ketchupmammans blogg om ni också har missat den, hon är bara såå bäst. Tänk om man kunde finna sig lika snabbt som henne, hon verkar blixtsnabb.

Ha en trevlig kväll!!


Middagstips

Då jag har arbetshelg nu så blir det inte så mycket gjort på dagarna, men vi har iallafall hunnit ut på en snabb promenad och några pulka åk i backen. Snart dags att börja med middagen, idag tänkte jag prova ett recept som jag läst hos Weronica -en mammasdag. Ska vara lätt och gott, precis vad jag behöver efter en vaknatt.


Kyckling Dijon
400g Kycklingfilé
1 pkt Bacon
1 Rödlök
1 liten Spuash
2 msk Dijonsenap
1 Grönsaksbuljongtärning
1,5 dl Vatten
1 burk Creme Fraiche
Salt & Peppar
Dragon, Cayennepeppar

Fräs kött och grönsaker.
Tillsätt vatten och buljongtärningen.
Koka några minuter. Blanda i CF,
en skvätt mjölk, kryddor, salt & peppar.
Låt sjuda i några minuter.
Red ev med lite maizena. Servera med Tagliatelle 

Mad Men



Ni missar väl inte säsongspremiären på succe serien Mad Men ikväll?
Har införskaffat DVD- boxar med säsong 1 och 2, för jag har totalt missat denna serie. Tycker det är konstigt, för det jag läst om den gör att jag tror att det är en serie helt i min smak. Vi gillar  serier som utspelar sig på Manhattan och speciellt Madison Aveny och utropar till vår omgivnings stora förtret unisont - Åh, där har vi varit. Så fort något litet cafe eller någon annan byggnad syns. Irriterande kan jag tänka mig, men kan inte hjälpas ;0)
Nu hoppas jag på snabb leverans av boxarna så vi kan titta ikapp. (I enskildhet förstås)


Tavelvägg



Vet inte om jag visat denna tavelvägg förut, men jag älskar den. Tyvärr har jag inte så stor vägg så jag kan göra en likadan, men liknande ska jag iallafall försöka mig på. Måste bara göra om några kort till svart-vita och köpa några fler ramar. Får se om jag hinner allt det idag. Hade ju förstås varit snyggast om alla var IKEA ramar som på bilden, men det blir det inte. Det blir några billigare från Dollarstore oxå. Kostnaden drar ju rätt kraftigt iväg när man ska ha både ramar och passpartout(eller hur det nu stavas)

I don´t drink coffee, I take tea my dear...



Då jag inte fick något te i julklapp och mitt teförråd har sinat markant, så tänker jag bege mig till stan och köpa det själv. Tycker att dessa teer har såå snygga förpackningar, (och smakar gott naturligtvis) så några sådana blir det absolut. Annars är jag väldigt svag för Lady Grey. Hittade en bortglömd burk längst in i skafferiet med ett te jag köpt på Humlan, smaken var inte dum alls "Champagne grädd"
.
Smakade förresten ett te nu i jul som var gott det var ett julte som var köpt på Apoteket. Visste inte dom sålde te på Apoteket, kanske blir en tur dit oxå.
Tetips någon?

Om du är kall värmer dig te
Om du är varm svalkar dig teet
Om du är nedstämd så muntrar teet upp dig
Om du är orolig så lugnar teet dig."
William Gladstone (1865) Brittisk premiärminister


3 Januari 2011



Idag har varit en riktig "ta tag i saker" dag. Har gjort sånt som man gärna skjuter upp till en annan dag, skönt att ha det gjort. Bl a har jag hämtat ut Peters julklapp som inte hann komma innan jul, nämligen chokladfontänen ovan. Nog för att så här efter jul så känns suget efter choklad rätt avlägset...
Hade även tänkt köpa lite proteindrinkar till min nya livsstilsförändring, men det skjuter jag upp ett tag till. Iallafall till i morgon. Annars har vi det rätt lugnt och skönt, har en son som totalt vänt på dygnet och om jag ska vara ärlig så är jag inte uppe med tuppen heller. Jag och Linnea har iallafall åkt rätt mycket pulka. Ska även bli ett besök på Nimbys värld någon dag framöver.
Gjorde förresten ett "fynd" idag och "tjänade" 400kronor. Köpte nya lakan på HM home. Weronica hade en så snygg bild på sina, så jag blev sjuk på att ha egna. Här är hennes bild. 
Foto lånad från Weronica-Enmammasdag

Här hittar ni lakanen.

2011-01-01



God fortsättning, hoppas ni känner er mer sprudlande än vad jag gör, för här har det gått i slow motion hela dagen. Har inte märkts att man varit och blivit uppassad och bortskämd på hotell. Kan inte ens skylla på att det blev sent, för det blev det inte. Det var iallafall mycket trevligt och maten var heeelt otrolig, berättar mer sen.
Nu ska jag gå och lägga mig med en bra bok. Vi ses! ♥


RSS 2.0