Skärpning

Har bestämt mig, ännu en gång, för att rensa i röran. Har liksom många andra ,har jag förstått, en tendens att samla på mig saker. Förstår inte att det ska vara så svårt att släppa sakerna när dom inte passar längre. Istället fylls förråd med saker som man för länge sedan glömt varför man sparat. Nu har jag ändå under de senaste 4 åren flyttat två gånger och i samband med det gjort mig av med mängder av saker. Konstigt nog har de en kaninliknande förmåga att föröka sig lavinartat så fort man stänger förråds dörren, fattar inte hur det går till.
Nu ska jag dock skärpa mig och (försöka ;0) )leva efter denna devis:


Böcker

Har fått hem mina böcker som jag klickat hem från ad libris bokrea. Brukar alltid gå på Åhléns bokrea, men här i Piteå har vi för tillfället inget Åhlèns. (Men ev kommer de tillbaka, tack och lov! ) så då fick det bli datahandling istället.
Årets skörd blev följande


Mat , sötsaker, blommor och pyssel det är livet det!
Hittade ni något på rean?

Trevlig helg!


Önskar er en låång, skön och härlig helg!
Själv går jag av mitt sista skift på måndagmorgon...

Färgval

Har börjat ifrågasätta mina färgval i vårt blivande hus. Hade från början tänkt ha alla väggar vita. Det är spårfräst MDF, f rån golv till tak. Tänkte att det skulle bli ljust och fint, är galen i vitt. Väl hos färghandlaren blev jag rädd att välja fel vitfärg så det skulle bli kallt, rosa eller skifta mot blått. Det finns ju hur många vita nyanser som helst!
Det blev till slut en vit bruten mot beige. Har alltid varit svag för beige, tröttnar aldrig på den färgen.
Har nu sett en bild i en blogg som heter Helt enkelt. Hon visar sin TV vägg som jag tycker är hur läcker som helst. Svart.
Det skulle ju onekligen hända lite i vardagsrummet med en sådan fondvägg.
Behöver jag ens nämna vad min andra hälft tyckte om min nyvunna idé? Absolut inte!!!
TV skulle ju döljas bra iallafall.
Kanske blir lite extremt, men visst var det läckert?

Trååkigt


Idag har varit en riktig städ och tvättdag. Har t,om rengjort ugnen, finns det något tråååkigare.
Annars fortsätter jakten på det perfekta tvättstället. Var på utställningen idag, men de hade inte något hemma som passade, tog några kataloger och där hittade jag några som jag hoppas blir bra.

Kyckling till middag idag. Hittade ett recept på min favorit recept sida matklubben. Kanonsida om man har slut på middagsidéer.
Har lovat lilla Linnea att vi ska baka något till efterrätt, så det är bäst att sätta igång. Kladdkaka får det bli.

Snart så...
Säga vad man vill om denna årstid, med all snö och kyla, men idag har det varit ett fantastiskt ljus. Känner faktiskt lite vårkänslor komma smygande.

VardagslyxEfter att ha varit inne med sjukt barn i nästan en vecka, kände vi både sjuklingen och jag att vi bara måste komma ut. Om så bara för en kort stund. Det blev en snabb promenad till favoritkonditoriet. En semla är ju aldrig helt fel, har för ovanlighetens skull bara ätit en semla i år.


Annars blir det bio ikväll, ska se "Farsan". Har inte hört någon som sett den, men jag hoppas och tror att den är så bra som vi inbillar oss. Deras andra filmer Jalla, Jalla och Kopps har vi bara älskat, precis våran humor...
Händer inte så mycket när man bara går här hemma och inte tar sig ut, så jag återkommer ,förhoppningsvis,  med något intressantare såsmåningom.

Tvättställ

Är hemma med ett rejält sjukt barn. Hon har både ögon- och öroninflammation, feber ,snuva och en hemsk hosta.
Så dagarna ägnas åt  att rita,spela spel, se på film, sova och inte så mycket mer.
Mellan varven försöker jag surfa runt för att försöka hitta ett tvättställ som vi kan fälla in i en ekskiva. Det finns ju hur många snygga som helst, men ändå är det inte enkelt. Peter och jag har nämligen helt olika smak. Jag gillar tvättställ som står ovanpå skivan som en skål eller bara sticker upp, hoppas ni förstår vad jag menar. Medans Peter formligen HATAR såna typer av tvättställ. Då det är en ekskiva kan vi ju inte ha ett underlimmat tvättställ för det blir ju väldigt blött runt. Så enkelt är det inte att hitta något mellanting.
Hörde att de hade badrumsutställning på en VVS affär istan, ska försöka ta mig dit för inspiration, om bara lilla L blir lite friskare först.
Här är några tvättställ som jag hittat hittills, får se vad Peter tycker! Den första är min favorit.

FilmtipsFörsta gången Clare träffar sin blivande make Henry är hon bara sex år gammal. Henry är trettiosex och dyker upp hemma hos Clare från ingenstans. Det visar sig att han lider av en minst sagt underlig sjukdom som gör att han kastas från tidsålder till tidsålder. Han är en tidsresande och som sådan lever han ett komplicerat liv. Under åren som följer fortsätter Henry att besöka Clare och slutligen blir hon förälskad i honom. Men det är inte förrän Clare fyller tjugotvå som hennes och Henrys tidsåldrar synkroniseras för första gången och i nutiden ser situationen plötsligt annorlunda ut. Clare känner igen sin tvillingsjäl och älskade, Henry har ingen aning om vem Clare är.

Väldigt speciell film, men väldigt bra. Försök att inte sitta och fundera på hur det gick till, man blir bara snurrig då.
En riktigt drypande kärleks film, härligt. Rekommenderas varmt!

Orkidè frossaHar planterat ihop tre av mina orkidéer till en stor, nu håller jag bara tummarna att de trivs och fortsätter blomma. Har blivit en favoritblomma de sista åren, mycket tack vare att jag har haft så tur och fått orkidèer som har varit snälla och blommat om väldigt flitigt. Tack vare det har jag fått lust att förkovra mig om denna blomsort och har därför beställt en bok på rean som heter: 100 orkidéer och hur du sköter dem av Susanna Rosén.
Så nu får vi se om det kanske blir lite svårare sorter än brudorkidè såsmåningom.


Möbelshopping

Idag har vi köpt lite nya möbler till huset. Efter en natts intensivt tänkande för och emot så vann känslan över förnuftet. Vi blev så förälskade i denna soffa så det gick bara inte att se på någon annan eller ens samma i en mer praktisk färg. Det blev alltså en Vit (!)skinnsoffa med fotpall och en röd fåtölj. Kommer bli såå läckert, med röda kuddar. Sen att vi nog får ligga i och sköta om den extra mycket, det är vi beredda på.
Har även hittat en snygg tv- bänk som kommer att passa fint under tvn. Den är 240cm. Men det får vänta ett tag.Har ju ingenstans att ställa möblerna ännu.(Fast vi ska ha ben på bänken istället för sarg)

Köpte även en hatthylla i ek och ett skoställ som ska hänga på väggen, men hittar inga bilder på dom, så de får ni se när vi flyttat in.

DörrarNu är dörrar och fönster beställda. Dörrarna blir dessa, fast som skjutdörrar och med frostat glas. Förutom en skjutdörr mellan sov och badrum  som får spegelglas istället  för frostat. Tror det blir snyggt mot våra vita väggar.
Det går framåt med bygget, nu är golven gjutna. Utbyggnaden är spantrad(heter det så) och börjar ta form.
Nu ska alla innerväggar göras, just nu är alla rivna så det är vääldigt öppet.
Klinkern är beställd och köket bokat. Det rör på sig kan man säga. Men det känns långt bort till inflyttning, längtar.
Tyvärr fick jag veta igår att den superfina jacuzzin inte kommer att rymmas, snyft. Men nu letar vi efter något lite mindre, rätt mycket mindre tror jag att det blir. Vill ju inte att det ska kännas alltför trångt.

RSS 2.0