Hinner vi?



Idag har de som ska flytta in i vår lägenhet ringt för att höra om de kan få tillträde snabbare än 1 september. Jag åker och tittar på huset och får ont i magen, hur ska det kunna bli färdigt i tid....
Känns jobbigt när jag inte kan påverka, jag är ju ingen snickare, plattsättare etc.
Känns lite som jag börjar misströsta. Kommer vi att ro detta stora projekt i hamn?
Ska fara dit ikväll igen och se om det har blivit några framsteg under dagen. Hoppas värken i magen går över då..
Kärleken kommer hem från Berlin i kväll, ska hitta på något extra att bjuda på. Recept kommer sen....

Boktips



Har läst en bok som något av det bästa jag har läst på länge. Levande begravd skriven av Peter James. Snacka om nagelbitande spänning. Här får ni höra vad som står på baksidan

" Det var tänkt som ett dåligt skämt på svensexan. Michael Harrison skulle få igen för det han utsatt sina vänner för tidigare. Men allt går väldigt fel. Vännerna kraschar med bilen på väg till puben och Michael är lämnad ensam, levande begravd i en kista som långsamt tar in vatten.
Bara tre dagar återstår till bröllopet och kommissarie Roy Grace kontaktas av den upprörda fästmön Ashley Harper. Och den som borde veta bäst var Michael tagit vägen säger ingenting alls. Den personen har mest att vinna på att Micheal aldrig återfinns, mer än någon kunnat ana...."

Visst är den rätt obehaglig från början, helst om man som jag lider en aning av klaustrofobi, men den blir sååå bra efter en bit, så ge den en chans. Annars kommer ni att missa en toppen bok.

Randigt



Har alltid varit svag för randigt. Fick syn på detta snygga porslin från favoriten TineK hos Inreda.com. Kommer det överhuvudtaget någonting som är fult från Tine K Home, tror inte det. Är övertygad om att detta porslin skulle göra sig ypperligt i vårt kommande svarta vitrinskåp, vi får se....
Gillar ni randigt?

Energi tankning



Idag har varit en riktig slappardag, strosat runt på stan, shoppat lite kläder. Legat och läst spännande böcker och inte gjort något jobbigt eller tråkigt.Skönt och avslappnande, men i morgon blir det genomgång och rensning av vindsförådet, tråkigt, men nödvändigt. Misstänker att största delen av det som finns däruppe ska bort till Kupan eller säljas om jag ids.
Nu blir det ostbricka med favoriten Fresita, mouserande jordgubbsvin, och Wallanderfilmen Indrivaren.

Äntligen lite sol....


.
Trött efter en jobbig jobbhelg, men glad att vara ledig fram till midsommar. Väcktes 12 av IKEA som ringde och ville boka tid när de kunde komma med bänkskivan som kom bort. Skyndade mig att stänga av mobilen, hann bara somna så ringde porttelefonen ihärdigt, en kompis till lillasyster som ville leka. Då var det bara att ge upp om att ta igen någon sömn. Så nu är det full fart, att fixa igen ordningen som gick förlorad när jag jobbade. Tvätta, handla , städa. Men sen ska jag bara chilla som på bilden ;0)

Trevlig helg




Myggfritt


Var en tur till huset ikväll, det var vindstilla och normalt skulle det ha kryllat av mygg. Nu är det ju inte normalt förstås, då vi införskaffat en väldigt effektiv knott, mygg, bromsdödare. Enligt försäljaren tar den allt-utom orm.
Visst var det några få tappra mygg, men långt ifrån vad det brukar vara. Rekommenderas!!
Annars har jag väl inte så mycket nytt att komma med. Farstukvisten håller på att ta form, det blir verkligen stor skillnad mot våran sunkiga gamla bro. I helgen blir det spackling och slipning av innerväggar. Men det roliga arbetet får Peter göra, då jag jobbar hela helgen ;0)

Tillbaka igen!

Nu är jag tillbaka från Umeåtrippen. Välkomnades med kinamat och tyskt vitt vin, så gott. Sen blev det räkor och franskt vitt vin på balkongen, på en tisdag!!! Men jag är faktiskt ledig till på fredag så det var helt ok. Vintips kommer....
Skönt att komma hem till varmare och bättre väder.

Det blev väl inte så mycket shopping , men några saker fick jag iallafall, bl a detta supergoda te


Köpte även lite provburkar, på andra sorter som vi inte hunnit prova än.


Annars så shoppade jag inte så mycket, la band på mig. Var en sväng på Lagerhouse och köpte två disktrasor.
och


tyckte de var lite coola.
Annars blev det en tur till Plantagen, där jag köpte  några fjärilslavendel. Dom är ju såå fina och luktar så gott.






Paus



Nu tar jag lillasyster med mig och åker ner till Umeå. Ska vila , träffa kompisar, shoppa och umgås med min mamma. Ska bli så skönt att komma bort och få tänka på något annat några dagar(om jag nu får bort huset ur mina tankar vill säga.) Där har jag inte tillgång till dator, så vi får höras senare.
Ha det bäst Kram Ingela

Äppelblom



Är såå glad att mitt lilla äppelträd har överlevt behandlingen den har fått utstå, med avkapade rötter och mer oskyddad omgivning, i och med att all gräsmatta schaktades bort i höstas.Den blommar så otroligt vackert. Ska försöka ta lite bättre bilder medan blommorna är kvar, om jag bara får igång kameran som har tvärdött.
Detta äppelträd var en av två träd som jag verkligen ville ha kvar från den gamla trädgården. Den andra var min stora blodhägg. Tyvärr har den blommat över nu, men ni skulle bara se så pampig den var, full av rosa väldoftande blommor.

Lilla lördag



Idag blev det lite lyxigare middag som väntade när Peter kom hem. Han bjöds bl a på
#Baconinlindad ädelost fylld dadel
#Kallrökt lax
#Salami rullad i parmesan
#Kräftstjärtar
#Räkröra
#Olivröra på crostini
#Parmaskinka
#Varm Brietårta

Att dricka till det blev det en halvtorr cider med limesmak(Rekommenderas)

Nu avnjuter vi ett glas mousserande jordgubbsvin, vilket är lika gott som det låter.

Garaget



Tog ett kort med mobilen när vi var förbi på "stugan". Blev inte så bra bild, men ni får väl en liten hum om hur det ser ut iallafall. Vi är iallafall mycket nöjda. Lite färg, hängrännor och belysning återstår. Färgen är dock lite missvisande, inte så här grå utan beige.

Belysning

Tänkte att jag skulle visa vilken utomhusbelysning vi har tänkt oss.


Det blir LED belysning med ett varmvitt sken. Tycker att den mattgråfärgen på lampan påminner om mitt favorit material betong. Snyggt!! Fokus på ljuset istället för på armaturen. Hoppas det är tillräcklig spridning på ljuset, elektrikern sa att det var viktigt. För att det inte ska se fjuttigt ut, det vill man ju inte..

Hittade förresten en läcker lampa för inomhusbruk , skulle vara snyggt i trappan upp till övervåningen, få se om jag kan få Peter att inse att vi behöver den ..... ;0)

Dekortegel

Idag har jag hämtat dekorteglet som vi ska klä in murstocken med. Kommer att bli bra, hoppas och tror jag.
Plattläggaren har börjat lite smått att flytspackla, han har börjat med gästtoaletten.
Utomhus så håller garaget på att målas, samma färg som huset, beige. Tycker det ser ut att passa huset, en färg som det mycket väl skulle kunnat ha haft förr i tiden. Huset är ursprungligen byggt 1936.



Idag har jag även beställt hörntvättstället som vi ska ha i gästtoaletten, svart, litet, men praktiskt. En pumptvål direkt i tvättstället, tyckte jag var bra.
Då det är rätt litet har jag tänkt att ha ett enklare badrumskåp, tycker det räcker.Bara en spegel, men med hyllor på väggen bakom. Sen gillade jag inte  blandningen svart och vitt. Här är kombinationen jag tänkt ha.




Annars så kommer köket från IKEA imorgon, ska bli spännande och se om allt är med, förutom bänkskivan till tvättstugan som visst har försvunnit på vägen.
Imorgon måste jag också ta tag i uppgiften att välja vilka blandare vi ska ha i kök och badrum. Tar liksom emot, är inte lika roligt som andra val man måste göra.
Ha en fortsatt trevlig måndagskväll!

Trevlig helg



I helgen är det jobb som gäller, alltså mitt nattarbete, inte jobb hemma. Ska jobba fre, lör & sön.
Hoppas att ni som har turen att vara lediga får en stor sol som skiner på er. Håller förresten på att klura på fina bebisnamn, då min trognaste läsare går i väntans tider. Tänkte att jag kanske kan bidra med något uppslag, men det är ju verkligen personligt att välja namn, alla tycker ju så olika. Här är iallafall några som jag tycker är fina

VidaR (!) Då får du ju med ditt namn oxå;0)              Maja  
Edvin                                                                      Alice
Sander                                                                   Emma
Ellen
Astrid
Agnes
Disa  Isa

Ska iallafall hålla utkik efter lite ovanligare, men fina pojknamn.

En vanlig torsdag

Idag har varit en fixardag, har tagit in priser på kyl, frys, tvättställ+skåp,köpt grundfärg och penslar till garaget, köpt lås till garaget, m.m, m.m. Har även tagit reda på en massa uppgifter som vi behöver till huset.
Sen åkte jag till jobbet på informationsmöte, men blev överraskande uppvaktad på min (tidigare) 40årsdag. Chefen hade gjort en otroligt vacker tårta och så fick jag ett presentkort på en inredningsbutik, perfekt inför flytten!!
På kvällen var det restaurangbesök med jobbet, med avtackning av två kollegor som blivit pensionärer. Det var god mat men skrattretande service. Kan ju berätta om den sista spiken i kistan. Servitrisen hade serverat fel efterätt, tar den då till rätt gäst, ställer den framför henne på bordet och frågar - Gör det något att hon har ätit av glassen?????!!!!!! Hur tänker man då, fattar inte ens att hon hade mage att fråga. Jaja, det blev en minnesvärd kväll iallafall.
Trodde inte det var sant!!!
Nu har jag iallafall skrämt igång min gamla dator, men den är inte helt medgörlig. Ska iallafall försöka blogga lite oftare.
Ni får gärna skriva en rad, gör mitt bloggande lite roligare för mig.

Hoppsan!


Hjälp vad lätt det är att klicka hem saker när man surfar omkring. Det bidde några sittkuddar och några filtar som jag faktiskt inte visste att jag behövde men, men.....
Annars har det löst sig med köket,  det kommer om en vecka.  Idag har det slagits panel på huset, var så nervös för hur färgen skulle bli men det blev sååå snygg, riktigt beige inte med dragning åt rosa eller någon annan färg.
En sak mindre att oroa sig för.



Arghhhh

Vill bara titta in och säga att den här gången är uppehållet helt ofrivilligt. Datorn har pajjat den tålde inte att jag spillde ut ett halvt glas vin över den, konstigt!
Min son är inte så pigg på att låna ut sin dator till mig så nu blir det rätt tyst här ett tag men ska försöka slänga in nåt inlägg emellanåt på lånad dator.
Jag kan ju berätta att jag för tillfället sitter och sliter mitt hår över IKEA då det visar sig helt omöjligt att betala köket. Har tillbringat timmar i telefonen med banken och IKEA. För tillfället har de tekniska problem men jag ska återkomma senare .... Behöver jag säga att jag är smått hysterisk. Varför inte ha ett vanligt Bgnr att betala till som andra butiker nehej...

Vad är nytt annars? Har återigen tänkt om angående kaklet i köket , nu lutar det åt detta.



Vi hade funderingar på att ha det stående men nu när jag såg den här bilden känns liggande så mycket bättre. Vi har dock inte bestämt hur högt vi ska sätta det. Blir det  konstigt att ha det ända upp till taket? Vi har inga överskåp så vi får inget naturligt avslut uppåt. Kanske ska vänta tills köket är på plats och se då vad som blir bäst.
Nu ska jag försöka komma mig fram till kundservice och höra var min betalning tagit vägen.Wish me luck!!

RSS 2.0