Lördagsmys



Trött efter att ha tillbringat en dag i grillkåtan, wokat, grillat och haft det skönt. Imorgon blir det tillbaka till huset, men då för att städa upp gården och plocka upp allt skräp som blivit i samband med bygget. Såg att det blåst iväg en del också, så det blir nog till att gå runt i grannskapet och plocka. Skönt när det är gjort. Bygget går framåt, nu har vi fått ett garage, som vi inte haft på 17 år! Ett fönster är också bytt i huset. Det kommer att bli superfint. Det är Tanumsfönster, vi är så nöjda med vårt val.


Vad händer annars, jo ska börja packa i morgon då jag jobbar måndag och tisdag natt. Onsdag kväll bär det av till Stockholm och en natt på Rest and fly, för att på torsdag morgon sätta oss på flyget till Kreta.
Om vi inte hörs innan dess, så önskar jag er en trevlig vecka och på återseende.
Nu ska vi gå på Kioskpiraten och köpa godis, det måste man ju få unna sig ibland....

Knäckt


Är såå slut efter en heldag på IKEA. Har verkligen få se oss mätta idag, inte som det brukar vara, med en irriterad sambo som bara vill fara hem. Nu gick vi oss less, tror inte vi missade en enda pinal. Kul, men det känns i kroppen.
Det var jag och äldsta dottern som roade oss. Blev en hel del inköp även om det inte var några större saker(då vi ju ska flytta) blev bl a en massa kuddar,stekpanna,blommor, servetter,garderobsförvaring etc.
Nu blir det skönt att gå och lägga sig....

Tips!

Jules Muller Riesling Réserve 2008, (6622) 79:-

Ett franskt (Alsace)vitt vin som passar ypperligt till fisk,skaldjur eller ljust kött.

Det här vinet avnjöts till räkor och det var en riktig höjdare. Måste provas!!!!

Bokstäver



Visst är det snyggt med bokstäver! Har hittat en webbutik som säljer snygga och billiga bokstäver. Dessutom går pengarna till en bra sak. Kan det bli bättre. Butiken heter sallyann och är frälsningsarmens webbutik för rättvis handel.

"Sally Ann är Frälsningsarméns verksamhet för rättvis handel. Målet är att ge utsatta människor i världens fattigaste länder framtidshopp genom att skapa och erbjuda arbete inom villkoren för rättvis handel, dvs bland annat rättvisa löner, bra arbetsmiljö, inget barnarbete och miljöhänsyn. De flesta arbetar med att tillverka hantverksprodukter av hög design och god funktionalitet, t ex sidenkuddar, andra textilprodukter, bastkorgar och handtillverkade pappersvaror. Genom att handla hos oss bidrar du till att minska fattigdomen i världen."


De säljer både siffror och bokstäver i två storlekar. Nu gäller det bara att komma på vilka bokstäver man vill ha. Vad skulle du välja?

Äntligen



Har äntligen, efter mycket velande och vånda, bestämt mig vilka tapeter det kommer bli. Nöjd, även om jag känner mig en smula tråkig. Det finns ju så enormt mycket snyggt, också väljer jag att måla rubbet vitt. Men om jag skulle ändra mig så är det ju lätt åtgärdat.
För att det inte ska bli alldeles platt och tråkigt  har jag valt en sorts fiberduk med mönster som man målar på. Det finns en uppsjö av mönster. Har valt randig i sovrummet och resten av väggarna blir en som nästan ser ut som betong. Svårt förklara, får visa sen. Bakom teven samma , men i en grå färg istället för vitt. Nu ska vi bara ut och mäta hur mycket som går åt.

Vintips



Tänkte tipsa er om ett supergott vin.Passar utmärkt till grillat. Vi serverade vinet tillsammans med fläskkött, vilket passade ypperligt. Har även druckit det till vilt (rådjur). Det är ett smakrikt och fruktigt vin.

"Det här är ett utmärkt allroundvin som passar bra till medelkraftiga rätter av fågel, kött och vilt som gärna kan ha inslag av sötma från exempelvis honung (barbeque och marinader), rostade rotfrukter eller puréer av rotfrukter eller kraftigt inkokta skysåser som är smaksatta med starkvin. Inslag av en viss sälta, från exempelvis rökt sidfläsk, och lite feta konsistenser (gräddsås, gratäng, potatispuré eller krämiga ostar) är också utmärkta till vinet. Serveras vid 16 till 18 grader. "

Kreta

Vi fick ett litet infall och bokade en semesterresa bara sådär, tyvärr var det en natt som jag behövde få ledigt från jobbet. Lätt som en plätt tänkte jag, en vanlig onsdag ska väl inte vara något problem. Men det visade sig att det var det. Efter att ha frågat alla tänkbara utan att det löst sig kom magvärken, jag kanske inte kan fara.

Men så idag löste det sig, då en arbetskamrat ställde upp. Nu är jag sååå glad. Jag och Linnea gick raka vägen och köpte oss nya badkläder och nya gympaskor till henne för att fira ;0)

Vi ska fara till ett ställe som ligger på Kretas sydkust, Makrigialos. Ser härligt ut på bilderna. Vi har aldrig varit i Grekland så det ska bli kul och riktigt skönt.



.


Kuddar att vinna




Nu pågår en tävling hos Henrick´s tankegångar som jag skrev om igår, gå in och delta du också. Klicka bara här så kommer du dit. Fina sidenkuddar att vinna.

Vardagsrum


Foton lånade med tillstånd av Henrick Eriksson

Har hittat en blogg som jag känner kommer att bli en stor favorit, nämligen Henrick´s tankegångar .
Henrick skriver om inredning, design,trender och trädgård. Han delar även med sig av en del privata bilder bl a de ovanstående som är tagna i hans stuga på Orust. Hur snyggt var inte detta?!!
Gör ett besök på Henrick´s blogg, rekommenderas varmt!!

Min Peter gillade också stilen och vi är ju galna i vitt och beige, så det här var verkligen något som sammanförde våra smaker. Annars tycker vi ju oftast olika i fråga om inredning, så det känns skönt att ha något vi kan inspireras av till vårt nya vardagsrum.

Tapeter

Hoppas alla haft en skön påsk, själv har jag jobbat den andra halvan av påsken, men är mycket nöjd med de dagar jag varit ledig. Vi hann med både mysig grillning i grillkåtan med varm choklad och pinnbröd, och god mat och trevliga spel. Fick även en dag med solning, skönt, även om brännan tyvärr uteblev ;0)

Arbetet på huset fortskrider, för tillfället är det inomhus taken som fixas, blir jättesnyggt. Om några dagar ska de nya fönstren sättas in, det har man verkligen längtat efter. Det blir ju en enorm skillnad med nya fönster.

Sen har vi kommit fram till att det tar alldeles för lång tid med väggbeklädnaden som vi hade tänkt så nu blir det gips och tapet istället. Så nu blir det att försöka hitta några fina tapeter. Efter att ha tittat runt lite på nätet har jag ju förstått att det blir inte svårt att hitta något snyggt, finns ju så mycket, utan att begränsa sig och välja. Tycker det är jättesvårt helst som Peter säger: Det där får du fria händer med. Tänk om det blir fult, då är det ju mitt fel ;0)

Det ska iallafall bli ljusa tapeter, förutom bakom teven där jag tänkt något grått. En fondvägg bakom sängen har jag också tänkt mig, men vet inte vilka färger. Ska ta och låna mig några kataloger. Jobbar i helgen så det får bli till veckan. Någon som har något bra tips på snygg tapet?
Här är en jag gillar, den uppe i vänstra hörnet, men vet ej var den skulle passa.



RSS 2.0