Glad Påsk


Idag har vi varit i Luleå och tittat på vår blivande pool.Den blir inte så stor som vi hade velat, men den går iallafall att ha varm året runt. 6,5m x 3,5m. Vi tänker köpa till en jetstream så kan man iallafall simma sig less.Det som var bra med just denna pool var att pooltaket ingick, vilket annars skulle bli en kostnad på 100 000. Då får man ta att den inte är riktigt så stor. Tror det kommer att bli superhärligt iallafall och barnen längtar.

När vi lika var i Luleå tog vi en sväng på storheden och köpte några kilo godis till påskäggen, själv unnade jag mig en rosa strut med Hallontryfflar från Åre Chokladfabrik, mums. Det blir lagomt syndigt för mig som försöker vara lite nyttigare.   Önskar er alla en härlig och glad påsk, på återseende.
Foto från Martha Stewart

Körsbärsblom



Idag har jag varit och köpt lite påskgrejer. Metallfärgade ägg att hänga i påskriset, om jag nu lyckas få tag på något vill säga.Det tar emot att gå och köpa när man har en stor skog. Men ryggen pallar inte något plumsande i snön och jag har heller inte lyckats hitta något som växer i dikena. All denna snön bara förstör.
Men nu köpte jag ju körsbärskvistar, så då får vi väl titta på dom istället om inget ris dyker upp. Sämre utsikt kan man ju ha. Annars har vi tagit det väldigt lugnt idag Linnea har feber och ont i magen. Så vi har scrappat lite och pysslat i största allmänhet.
.
Hittade  kuddar på Indiska, färggrant och läckert. Härligt med lite färg till våren. Tror ev jag ska köpa den gröna roskudden.

Surdegsbröd

" Bröd bakat med surdeg blir gott, nyttigt, har lågt gi, håller längre och smakar mer. Går bra att frysa.
Surdegen tar några dagar att göra men sköter sig själv. Färdig surdeg förvaras bäst i skruvlocksburk i kylskåpet. Förnyar sin surdeg gör man genom att spara en degklimp i samband med bakning av surdegsbröd. Det är lite krångligt mot vanlig bakning men jag lovar du får snart rätt på det och du märker snart att surdegsbröd smakar bättre och har godare konsistens än vanligt jäst bröd."

Låter ju mycket bra, nu har jag väntat länge nog på att göra ett försök. Bland kokböckerna ligger Jan Hedhs bok Bröd och väntar. Nu ska jag bara bli bättre i ryggen, men sen ska här bakas surdeg. Har ni provat?
















Önskas vedförvaring



Har ni sett vilken urhäftig vedförvaring, har en vägg mitt emot kaminen där den skulle passa ypperligt, nu gäller det bara att övertyga Peter om det och få honom att göra den ;0)
Om jag inte lyckas med det skulle jag såsmåningom vilja ha en sån här till veden. Den skulle faktiskt duga helt ok.


Tyvärr är priset aningens häftigt, men man kan ju alltid drömma......

Muu



Är grymt sugen på en komatta att ha under vår nya soffgrupp som levererades idag. Tror det skulle bli snyggt, tyvärr är dom ju inte särskilt billiga så det får vänta, finns ju så mycket annat som faktiskt är viktigare, men drömma kan man....

sovrumsutsmyckning



Har ni sett dom nya superläckra tapetstickersarna (hm hur säger man det här?). Hur snyggt vore inte dessa på sovrumsväggen?
Tyvärr kommer vi att ha panel så det går tyvärr inte, men ni kanske kan? Hur som helst väldig läckert, tycker jag.

Ökentorka




Lider av svår bloggtorka, har ingenting intressant eller ointressant att berätta. Vore roligt med någon liten kommentar, där ni berättar vad ni är intresserade av att se/läsa om. Återkommer så snart det har lossnat.
Ha det!

Trevlig helg




I morgon bär det av till Haparanda och IKEA.Vi ska boka vårat kök. Sitter och tittar på bilder på luckorna vi har tänkt oss till vårt kök, det blir dom på bilden, men med ekskiva. Tror det är samma spis oxå. Men tyvärr rymmer vi inga överskåp, vilket oroar lite. Det blir inte så många skåp/lådor, men då har man ju bara det viktigaste. Sen ska jag ju ha ett gå in skafferi och där ryms det ju oxå en del.Vi ska ha ekparkett och grått kakel. Funderar på svart kyl och frys. Peter sitter och tittar på pooler och bastuaggregat, allt cirklar just nu runt vårt blivande hus. Längtar.....

Hallå!



Återkommer snart, ge inte upp!!

Återvinning


Fick inspiration till hur inreda för den tråkiga, men ack så nödvändiga återvinningen. Gillar skarpt batteriburken, stora batterier i burken och små i"locket". Snyggt och smart!
IKEA backen blir det nog oxå inköp av, verkar ju praktiskt och inte så utrymmes krävande. Vi har inte så mycket utrymme till förfogande för återvinning så det blir nog super. Har ni några andra  tips på bra och snygg återvinningsförvaring? Hur gör ni?

Inspiration



Har inte så mycket att skriva om idag så jag lägger bara ut lite inspirationsbilder. Härligt med många och stora fönster, visst blir man pigg och glad av allt ljus? Börjar verkligen längta efter sommaren....

Köksinspiration

Försöker samla lite idéer till vårt kök, eller snarare mitt efterlängtade skafferi. Här får ni se lite av vad jag hittat.
Bilder från country living

Boktips






Programserien Sommar med Ernst blir bok! Och vilken Ernst-fan kan motstå boken? Inte då jag .

"När Ernst Kirchsteiger firar sommar gör han det med ena metern i hängmattan och den andra i verktygslådan. Sommaren är lika delar kontemplation och kreativitet. Det är nu vi har tid och lust att gå loss på projekt och laga lagom lättjefull mat.

”Vi är förvirrade bönder allihop. Vi låtsas vara storstadsmänniskor och urbana, men inom oss finns en längtan efter att gräva, dona i trädgården, sätta en bröddeg, måla om – just det där handfasta som vi fått armar och hjärna för att göra.”

I ”Sommar med Ernst” ryker både strumpor och skor när vår folkkäre inredare bjuder in läsarna till sin sommarvärld. Vi får lära oss allt från att sy hissgardiner till att grilla kräftor. Ernst bjuder på sina smartaste fix för sommarstugan och lagar mat i det fria. Det vankas somriga recept, ärliga material och fiffiga lösningar. Allt färgsatt med vackra bilder från Ernst egen sommar." (Icas bokförlag)

Boken utkommer den 16 april

Marint


Slängde iväg en liten beställning på kuddar och lite annat hos HM Home. Brukar inte vara så mycket för blått i inredningen, men kan riktigt se så snyggt det kommer bli, lite Ralph Lauren inspirerat. Denim kuddarna är härligt stora 60x60. Fick dom för 25:-/st. Perfekt till golvkuddar eller kanske på altanen.
Beställde även dessa kökshandukar, bara för att de är så snygga, inte för att jag behöver kökshandukar(så bra gick det med mitt nya Less is more tema!). Några tabletter som jag faktiskt behöver blev det oxå. Kika in , det är
rätt kurs nu.
Har alltid varit mycket nöjd med det jag beställt härifrån, bra kvalitet.

Tyger



Håller på att leta efter tyg till gardiner. Har tänkt ha dom på skenor som ska gå över fönstren och ut längs väggarna. Så att man kan  dra dom till sidan och ha som dekoration på väggen när man vill ha in ljus. Har även tänkt ha något enfärgat tätvävt som ska hänga bakom ifall man vill ha mörkare i rummet.
Har bara hunnit stitta lite på nätet, men just nu gillar jag lövtyget bäst. Ska se om jag hittar något färggladare, men har en tendens att återkomma till min favoritfärg, beige. Ska gå och känna på tygerna live också.
Men hjälp vad det är dyrt med tyger. Bäst att vara riktigt nöjd, så man inte ångrar sig, för då blir det dyrt.


Kontrastfärger

 Foto:Lexington

Hittade en så snygg bild hos Lexington. Detta är mina absoluta inredningsfärger, tycker det är så snyggt när man bryter av allt det ljusa med lite mörka detaljer.
Här är vi alldeles yra av mättnad. Har festat på Kinamat(Jag åt friterade räkor, ris och sötsursås) Sedan har vi kalasat på Morotskaka, chokladbollar och mandelskorpor. Nu kan man nästan inte röra sig. Varför ska man ha så svårt att höra när kroppen skriker -jag är mätt! Sluta!
Tur det inte är så ofta man firar födelsedag, nu är det flera månader till nästa, i vår familj iallafall.

Tvättställ 2

 Foto: sköna hem
Nu har vi bestämt vilket tvättställ vi ska ha i badrummet/tvättstugan. Nu gäller det bara att hitta kranar som vi gillar båda två. Det blir ett tvättställ som heter IDO Mosaik379.
Har varit och tittat på bygget idag och instruerat hur jag vill ha mina inbyggda hyllor i duschen. Det har gått framåt, nu ska taket salas ner för att spottarna ska bli inbyggda. Oj, vad många spottar vi får i huset, har inte vågat räkna alla, men har för mig att det rör sig om 12st bara i badrummet.
Annars så har Linnea och jag precis bakat en morotskaka, som hon önskat sig till tårta. Hon fyller ju 7 år idag. Hon springer runt här i en jättefin röd klänning och längtar till pappa kommer hem så hon får öppna fler paket!

Boktips




Vet att jag är långt ifrån ensam om att gilla denna härliga tjej!
I maj kommer uppföljaren till hennes stora succé A piece of cake. One more slice heter den. Leila lär oss  i nya boken bland annat att göra surdegsbröd, hembakad pizza och egen pasta från grunden. De flesta bilderna är tagna i Italien i underbara miljöer. Samtidigt får vi massor av goda recept såsom våfflor,pannkakor, cheesecake och american pie både för vardag och fest. Smarta tips och råd gör inte boken sämre.  Boken släpps den 7 maj.

Tips!Den 31 mars är hon tillbaka i rutan med recept från nya boken!


Önska får man...



Lilla Linnea fyller 7 år på onsdag och det hon önskar sig mest av allt är en lillasyster som ska heta Olivia.
Tyvärr kommer hon inte att få det, då jag definitivt har uppfyllt min kvot av barnafödande, men nog blir man ju lite sugen när man ser dessa sovande sötisar. (Undrar dock lite hur de har lyckats få den lilla ensamma bebisen att ligga sådär.)

Mailbox

Måste verkligen med alla krafter lägga band på mig för att inte klicka hem denna underbara brevlåda, hur snygg som helst. Skulle bli så fin utanför vårt nya hus. Ser det framför mig. Får inte, får inte...
Vi får se hur länge jag orkar stå emot, för någon gång SKA jag ha den. Priset avskräcker dock från att impuls shoppa. Finns hos Urban living.

RSS 2.0