Neeej inte nuu!!!





Håller på att kurera mig för jag har sååå ont i halsen, får inte bli sjuk nu. Ska jobba idag, imorgon och i helgen. Då jag är nära mina patienter så kan jag ju tyvärr inte ösa på med vitlök, men lite citrus och halstabletter går ju bra.  Nu ska jag vila mig iform. Hoppas ni håller er friska, ha det bra. Vi hörs!

Bokat resa

Vi har bokat en resa som vi ska göra i December. Dags att planera allt vi ska göra, mycket som man vill se och hinna med. Vart ska vi då åka, jo till New York. Det ska bli väldigt spännande. Om ni har några bra tips vad vi inte får missa så berätta gärna. Vi ska stanna 5 dagar så det blir inte några längre utflykter, men det finns ju så vansinnigt mycket att se. Fjärilar i magen!!!

Morotsbröd



När jag har gjort min Cambridgekur färdigt så har jag tänkt övergå till att äta enligt GI.
Häromdagen när jag besökte vårt Åhlens som ska upphöra, så fyndade jag lite GI kokböcker.
Det här receptet tycker jag verkar riktigt gott. Hittade det i Ulrika Davidssons "GI för hela familjen"

Morotsbröd 20st
25g jäst
5dl fingervarmt vatten
1dl solroskärnor
½dl linfrön
½msk salt
1msk sirap
2 rivna morötter
13-14 dl dinkelfullkornsmjöl
1 uppvispat ägg
solroskärnor

Smula jästen i en bunke.Tillsätt vatten och rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och rör om. Häll i mjölet i omgångar
och arbeta degen tills den är fast och smidig. Spara lite av mjölet till ut-
bakningen. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40minuter. Häll ut degen
på mjölat bakbord och tillsätt resten av mjölet om det behövs. Knåda degen
smidig och forma den till en rulle. Dela rullen i 20 bitar och forma till
bollar. Lägg bollarna på en smidig plåt och låt jäsa under bakduk i ca 30
minuter. Sätt ugnen på 225 C. Pensla bollarna med ett uppvispat ägg och
strö på solroskärnor. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Filmtips



Igår kväll såg vi ovanstående film och jag kan rekommendera den tycker det var ++++
Annars har vi faktiskt haft otur nu en lång tid vid hyrning av filmer, mycket skit har vi sett, oj, oj, oj.
Men den förra kan jag också rekommendera, det var "Slumdog millionaire" har ni inte sett den så måste ni göra det, absolut.
Jamal, en 18-årig föräldralös kille från Mumbais slumområden, är bara en fråga ifrån att vinna 20 miljoner rupier i den indiska tv-versionen av "Vem vill bli miljonär?". Men när programmet tar paus arresteras han, misstänkt för fusk. Ingen tror att han, en pojke från slummen, ska veta de rätta svaren. Desperat försöker Jamal bevisa sin oskuld och går igenom fråga för fråga för att förklara hur han kunnat känna till alla svar.

För varje fråga kommer det fram en fascinerande historia om hans liv på gatorna tillsammans med sin bror, om människorna som korsat hans väg och, inte minst, historien om Latika, flickan han älskat och förlorat.

Nya stövlar



Nu när jg snart har gått ner 20kg så har mitt klädintresse blivit enormt mycket större, vilket kanske inte är såå konstigt. Det är varken lätt eller roligt att hitta och prova kläder när man är lite större.
Nu är det iallafall mycket roligare. Tyvärr märks det i plånboken. Isommar har det gått ett stort antal tusenlappar till klädkontot. Men det var behövligt och kul ;o)
Här får ni illafall se mina stövlar som jag köpte när jag var nere i Umeå och hälsade på. De är ett par höga Eccostövlar och är jättesnygga med ett par leggings och ett par snygga höga strumpor synliga lite ovanför kanten. Äntligen börjar det bli lite höstigt så jag kan börja ha dom utan att svettas ihjäl. Hade säkert varit snyggare med lite högre klack, men tyvärr kan jag inte gå i skor som har någon högre klack,vrickar fötterna även i platta skor och då skulle det ju bara se löjligt ut. ;o)

En trevlig kväll



Så mycket för en comback, med bloggen, men har inte haft så mycket att visa och berätta.
Igår var vi iallafall och såg Style. Det var superstämning och helkul konsert. Jag hade glömt hur många bra låtar dom faktiskt har gjort. Idag har jag såå ont i halsen, sjöng ju för full hals som de flesta andra.
Vi höll på att skratta oss fördärvade när konserten var slut då flera personer fick för sig att Peter var Tommy Ekman!! Han är dock inte ett dugg lik honom så jag förstår inte varför. Precis när vi skulle gå kom det fram en tjej och sa: Ni är coolast! Vi undrade lite vad hon menade men det framkom rätt snart att hon inte menade mig och Peter utan Peter & Christer Sandelin!!! Vi hade fullt sjå att inte skratta henne rakt upp i ansiktet. Förstår inte vad de såg för likhet, men men, de var ju inte helt nyktra heller så att säga.

Har en riktig slappardag idag, nytta får vi göra imorgon.. kanske.
Ikväll tänkte vi festa till det med chokladfondue med jordgubbar och rosa bubbel, lite lagom lyxigt. Har aldrig gjort chokladfondue så jag hoppas det blir lyckat. Ha en fortsatt trevlig helg


Tillbaka igen

Är med och tävlar om ett supersnyggt fat hos två systrar. Klicka här och delta du oxå.
Funderar på om jag inte ska bli lite mer aktiv här på bloggen igen, gillar liksom inte blogspot lika bra som blogg.
Jag kan ju lika gärna dela med mig av recept här , eller hur? Däremot har jag fått bra mycket fler besökare på min nya blogg, men jag får väl försöka få med mig dom hit ;o)
Men imorgon åker jag ner till Umeå och hälsar på min mamma. Ska träffa gamla goda vänner och ha lite skoj. Där finns ingen dator, men jag kommer snart tillbaka igen med friska nya tag. Ha nu en skön helg!!

RSS 2.0