.


Äppeltips


Idag har jag varit flitig och försökt göra slut på en kartong äpplen som vi fått. Tyvärr syns det knappt att jag tagit ur den. Har iallafall gjort 4 olika äppelkakor. En i långpanna och tre i stora folieformar. Det blev väldigt gott, det vet jag då jag var tvungen att äta upp de bitar som blev fula när jag skar upp ;0)
Men allvarligt har någon något bra förslag hur man blir av med äpplen på ett enkelt och snabbt sätt(utan att kasta bort dom alltså) har förvällt bitar och fryst in, har gjort äppelmos och fryst in, kakor, kräm, men nu kommer jag inte på något mer , hjälp, please.....Kom igen nu!!

Jack Bauer foreverEfter att ha sett första säsongen av 24 så blev vi fast, så idag kom Peter hem med de återstående säsongerna 2-8
så nu vet vi vad vi kan göra om det inte är något bra på tv.
Annars har dagen gått i städningens tecken, är totalt slut efter att ha vänt upp och ner på hela huset och sedan tillbaka igen. Men det är skönt att ha det gjort. Annars pågår rensning av uthus här, har varit med åtskilliga kartonger till kupan och imorgon blir det några lass med möbler. Konstigt, tidigare har jag sagt, att DEN ska jag ha kvar och DEN får du inte kasta, men nu känner jag bara att jag vill bli av med alltihop. Tydligen behöver man tid på sig för att vänja sig av med grejorna, men nu känns det toppenskönt att bli av med allt.  Enligt Feng shui frigörs energi när man rensar bland sina grejor och det behöver jag verkligen, för jag är såå trött hela tiden.
Nu ska vi bänka oss för att ta oss an andra säsongen med Jack Bauer. Ha en trevlig kväll!!

Ledig dagIdag har jag och äldsta dottern varit till Luleå och strosat. Hittade äntligen en blomma som jag verkligen vill ha en sorts myrten som är mer lättskött än vanlig myrten. Tycker dom är såå snygga, som ett litet träd.
Annars blev det väl inte köpt något speciellt, var ute efter förvaring till Linneas rum, men hittade ingen som jag gillade. Köpte dock en matta till henne som var så läcker, en låtsas tigerfäll med tigerhuvud. Den blev en favorit, även för katten , som tycker den är en perfekt sovplats.

Nya tagHittar så många snygga tavlor överallt, tyvärr kan man ju inte köpa allt man ser, men den här skulle sitta fint att möta t ex när man känner sig som jag gör idag, efter genomgången magsjuka ;o)
Finns hos frökenform. Ha en trevlig dag!!

Stängt pga sjukdomÅterkommer när min magsjuka har försvunnit!!
Hoppas ni mår bra och har en trevlig helg, kram.

Blomster fägring
Här ser ni dagens blomster inköp, dock blev färgåtergivninngen inte helt ok. En av dom är riktigt mörk lila och den ljusrosa är mycket ljusare än det ser ut på bilden. Hur som helst, håller tummarna att vi får se alla dessa knoppar i full blom och att de inte torkar ihop och faller av.

Blommor önskasIdag blir det en snabbis till stan och leta blommor, har inte hittat några som jag vill ha ännu. Vill ha snygga, lättskötta och tålig blommor nuförtiden. Den fina orkidén vi fick i nyårspresent har bara några stackars blommor kvar, resten har fallit av. Nu kommer en tid med tråkiga blad, men som tur är brukar jag få dom att blomma om.
Nä, nu ska jag iväg och sätta sprätt på lite blomstercheckar som jag samlat på mig. Berättar sen vad det blev...

Det blev tre Azaleor, en ljusrosa, en mörkrosa och en mörklila. Kanske inte det mest lättskötta, men kunde inte motstå dessa skönheter som formligen dignade av knoppar. Nu är det bara hålla tummarna att knopparna inte ramlar av....

En sjukling i familjenIdag har jag varit hemma med en sjuk dotter. Vi har haft det så mysigt, med spel, glass och mys i soffan. Ikväll ska jag försöka ställa iordning hallen på övervåningen. Tänkte göra en liten mysig arbetsplats däruppe. Har hittat en massa inspiration på nätet. Ska visa er det färdiga resultatet. Det är nämligen möjligt då sonen äntligen hittat laddaren och alla nödvändiga överförings sladdar till sin kamera. Ska låna och försöka ta lite snygga kort. Nu är det förstås för mörkt, men ska göra ett försök imorgon. Peter är och uppvaktar en 50 åring i bakantskapskretsen, tyvärr kunde vi ju inte följa med, vill ju inte smitta ner någon med Linneas förkylning. Men vi har det bra här hemma och får väl ta igen det någon annan gång ;0)Nytt på väggenIdag släpptes den tredje kollektionen vykort av Therese Sennerholt. Som vanligt gällde det att hålla sig framme, då korten tog slut på några timmar. Men jag hann som tur var få mina kort.
Tänker sätta ihop dom i en stor ram den här gången och sätta tavlan i sovrummet, vilket jag tycker är en passande plats;0)

RSS 2.0