Träningsinspiration

Bild via: http://charliegold.tumblr.com/

Nya tiderIdag har vi införskaffat oss något som vi länge velat ha, nämligen varsin elcykel. Själv är jag av naturen rätt lat och gillar inte att cykla uppför alltför branta backar och i kraftig motvind, men det kommer att bli en piece of cake nu ;0)
Batteriet är på 36 volt och 10Ah, vilket ger en körsträcka på mellan 40 km upp till 70km beroende på hur mycket man själv hjälper till.
Här ska cyklas!!!

Blommande te

Foto lånat från enkoppte.nu

Har beställt en del olika blommande teer från enkoppte.nu. Har inte haft tid att hämta paketet förrens idag, ser fram emot att prova bl a denna skönhet. Hoppas det är lika gott som vackert. Det som är bra är att man kan återanvända blomman och brygga igen. Har dock ännu inte köpt någon glas tekanna ännu, men det går ju bra att använda andra glas karaffer. Har du provat blommande te, hiss eller diss?

Pimp my room


Är nu ledig en längre tid och ett av projekten jag har tänkt genomföra är att uppgradera Linneas 9års rum.
Det prickiga påslakansetet från Ellos är inköpt och bokstäverna från Claes O finns någonstans i huset, ska bara leta reda på dom. Har tänkt göra några läckra tavlor att pryda hennes väggar med. Det ska bli spännande att hitta på något som passar Linnea och som även jag tycker är snyggt. Fortsättning följer....

Vad göra av kålen?

Som ni kanske vet så har vi totalt ändrat våra matvanor sen början av året, vi utesluter i möjligaste mån kolhydrater. Vi följer inte någon diet, utan gör det vi tycker om och som funkar för oss. Det är så roligt att vi har hittat vanor som vi känner att vi kan behålla livet ut. Fast några fler kolhydrater kommer vi att plocka in såsmåningom. Det vi saknar mest är rotfrukter, annars kan jag inte säga att jag saknar någonting. Skulle vara ostkrokar då ;0)

Härom dagen testade jag ett för mig nytt recept på tillbehör. Kan ju bli lite mycket sallad, så det var välkommet med något annat. Det var supergott! Hittade receptet på LCHFrecept:

Gräddstekt sambal vitkål

ca 400g strimlad vitkål
1-2 tsk Sambal Oelek
4 msk Philadelphiaost
2 dl Grädde
Salt& Peppar
Smör till stekning

Strimla vitkålen (jag använde matberedaren) och stek på medelhög värme. Blanda ner Sambal Oelek och Philadelphiaosten och låt steka in en liten stund. Tillsätt grädden och låt den koka in på svag värme. Smaka av med salt & peppar.
Gott till kyckling, kött eller korv

Jag hade en rödkål hemma som jag inte visste vad jag skulle göra med, så jag använde den, men det är samma smak bara annan färg.Kanske inte så snyggt, men gott!!!

.


Läcker duk och vardag igen

Foto Style me pretty

Designtjejen visade denna roliga idé för en ovanlig dukning. Läckert tycker jag, vad tycker du?
Nu är min ledighet över, imorgon börjar jag om att jobba igen. Har hunnit med massa skidåkning, sparkturer och massor av träning, men även 9 års kalas, besök på Nimbys värld och annat roligt. Känns ok att börja om att jobba igen. Gjorde bort ett tråkigt måste idag, nämligen besök hos tandhygenisten, vet inget värre, plågsamt och dyrt, men nu är jag som ny igen enligt henne.

Nu ska vi testa sonens nyinköpta fitness stick, det ska bli intressant att se hur det fungerar. Vi har blivit lite träningsgalna hela familjen..... 

RSS 2.0