Water for elephants



Jacob Jankowski är på väg att ta sin slutprov i veterinärmedicin vid Cornell när hans föräldrar omkommer i en bilolycka. Han hoppar av och tar jobb på en  andra klassens cirkus som försöker överleva under depressionen. Filmen är en berättelse om förbjuden kärlek.

Betyg: 4,5/5

En varm film, där vi får följa Jacob Jankowski från ungdomen till han är dryga 90år. Innehåller varm vänskap, kärlek, men också grymhet som är riktigt obehaglig. Tycker riktigt mycket om den här filmen även om jag  saknar rätta kemin mellan Witherspoon och Pattinson.
Rekommenderas varmt!!

Tjejkväll




Nu slänger vi oss i soffan för soffmys, passar på när det bara är vi tjejer hemma. Filmrecension kommer sedan. Ha en trevlig kväll!

Shopping, blåbärsplockning och kräftor!




Dagen tillbringades i blåbärsskogen, måste ju passa på dessa härliga dagar. Före det hann jag med en tur på stan. Fick tag på lite nya kläder, men det var en plåga vill jag lova. Varmt och svettigt ! Blev iallafall nya jeans, en blus och två linnen. Hade tänkt göra ett snyggt collage, men det fanns inga bilder av just mina val. Får väl ta ett eget kort imorgon kanske. Till kvällen blev det favorit i repris Kräftor, västerbottenspaj och allt som hör till.
Till efterätt hade jag slängt ihop en blåbärscheesecake. Som var otroligt god, trots att den inte ser så kul ut




Supergod, men otroligt mäktig. Har ni aldrig gjort blåbärscheesecake så gör det, ni kommer inte ångra er
Ha nu en fortsatt trevlig helg!!

Äntligen helg



Ser fram emot en trevlig helg, önskar er detsamma.

Ett fynd



Tänkte att jag skulle visa ett av alla mina kupan fynd, en dansk skål för 45:- Behövde väl egentligen ingen fler skål, men tyckte så mycket om färgen.



Mönstret är turkost, riktigt snyggt, fast det syns inte så bra här.



Nu ska jag hämta Linnea på fritte, vi ska baka kladdkaka till våra blåbär som vi plockade igår ;0)

Kott och blåbärsplockning



Tog en tur ut i skogen för att plocka kottar, jag är konstig , jag vet... hittade rätt mycket blåbär också.
Då jag inte hade några planer på att plocka blåbär, men blev alldesles ha galen när jag såg hur stora dom var så fick vi plocka i ett Pringles rör. Det gick bra det med. Imorgon har Linnea beställt chokladkaka med grädde och färska blåbär. Mums! Tycker inte så mycket om att plocka bär, rensar hellre, men nu känner jag att jag måste nog ge mig ut imorgon igen, hoppas vädret blir lika bra som det har varit idag. Ren njutning att vara i skogen i sånt här väder. Inga flugor, getingar eller mygg såg jag till heller hoppas det inte var en tillfällighet....
Har ni plockat några blåbär i år?

.


pimp light



Har pimpat bron litegrann idag, synd att blixten lyser upp och gör det omysigt. Har inte hjärta att slänga mina penséer än, fast dom inte är så höstiga.

Ledig ?! dag



Sitter och myser med ljus, en tekopp och lite blåbärsglass, mums. Blåbärsglass påminner mig alltid om min hemstad Umeå och när man köpte blåbärsmjukglass på torget. Synd att man inte kan få blåbärsmjukglass i Piteå.
Idag har jag gjort tråkig städning, men det är ju så skönt när det är gjort. Har även fyndat på Kupan, vilket alltid är kul, bl a köpte jag ett keramik fat som jag ska måla om. Det var så fint mönster på insidan, men utsidan var ful. 
I skålen på fotot ser ni några av mina egenodlade tomater, är lite orolig för att de ska ruttna bort i regnet. Men de flesta sitter kvar på plantorna än, då jag hoppas på lite sol snart. Nu ska jag sätta mig och läsa lite, medans de andra tittar på Fångarna.. Bäst att passa på för imorgon är det jobb igen.


 Fatet med potential...15:- var det väl värt?!

.


Flyttdags...



Nyvaken efter jobbnatt, nu ska sonen flytta hemifrån för första gången, såå spännande. Man minns hur det var när man själv skulle bo ensam, men i mitt fall var det min mamma som flyttade ifrån mig och jag var 14 år,men det gick ju bra det med. När jag var lika gammal 19år, hade jag redan blivit mamma. Det är lite skillnad mellan uppväxterna. Man hoppas att barnen uppskattar sin frihet och planerar bättre än man själv gjorde. Inte för att jag har något att klaga på, men man önskar ju alltid sina barn det bästa. Håller nu tummarna för att allt ska bli perfekt för sonen i hans nya situation.

Älskar färgerna på dessa kuddar, tror jag ska försöka få tag på kuddarna i den härliga rödfärgen, såå snyggt!
Ha en fortsatt trevlig helg!

Trevlig helg!



Vill bara önska er en trevlig helg! Själv ska jag tillbringa min helg på jobbet. Men det känns inte så tungt, med tanke på vädret, hoppas nästa blir solig! Ska försöka titta in någon dag i helgen och visa något självtaget foto, men det har blivit så mycket svårare i och med att det mörknar fortare. Ha det bäst...

Ljus i mörkret



Idag har det blivit ännu en lugn dag i regnet. Tog en sväng till Kupan, där jag gjorde en del fynd,sen blev det ett besök på Dollarstore. Därefter åkte vi hem och jag  höstpiffade lite, försökte ta lite foton, men det blev helt enkelt inte bra alls. Ska göra nya försök. Nu blir det lite Ernst och mys i soffan. Är förresten sugen på lyktorna på bilden, kan man få för många ljuslyktor? ;0)

.


Blomster



Slängde ut ormbunken jag haft i badrummet i sommar och investerade i en till orkidé och en murgröna. Kändes fint med lite grönska, när vädret är såå tråkigt. Annars är planen att göra bort lite ärenden i stan, städa lite, byta i kaninburen och fixa en god middag. Bäst att sätta lite fart...

Tisdag den 16 Augusti





Packat upp efter efter en helg i Umeå och två planeringsdagar i Sunderbyn. Kan bara konstatera att borta bra men hemma bäst uttrycket stämmer. Har dock varit skönt att sätta sig vid dukat bord och slippa handla/laga mat.
Medans jag varit borta har det hänt roliga saker, bl a att sonen har fått ett rum på folkhögskolan han ska gå på, så nu slipper vi hålla på och skjutsa honom varje dag.Det är så dålig bussförbindelser här att det skulle inte funka för honom att åka buss. Nu får han alltså bo tillsammans med klasskamrater och dela på ett pentry. Tror det kommer att bli mycket nyttigt för honom. Frågan är om han kommer att vilja flytta tillbaka hem sen eller...
Plötsligt blir det bara ett barn hemma, nog blir det en omställning. Men förändring är en del av utveckling, bara gilla läget alltså :0)



Trevlig helg!

                          


.


God morgon!





Är på jakt efter blommorna på bilden, men det har varit hopplöst hittills. Kanske jag hittar dom i Umeå i helgen, hoppas ,hoppas. Tavlan var ju inte helt fel den heller. Nu ska jag ta och släpa mig till sängen efter en jobbnatt, godnatt!

En vanlig dag

Är så kär i min nya ring, billigt skräp kan tyckas, men så söt och bekväm att ha på fingrarna. Tänk att man kan bli så nöjd över så lite ;0) Slog även till på en tunika som jag tyckte var fin. Åh vad jag är sugen på nya kläder, men ska vänta lite till, skulle ju gärna vilja köpa lite mindre storlekar ;0). Detta ständigt återkommande bekymmer....
I helgen blir det en tur till Umeå för besök hos lilla mamma. En besök på Noliamässan har vi oxå planerat in.
Nu blir det sängen igen, då jag jobbar inatt. Ska bli skönt med lite vila , då vi nyss ätit palt!    Vi ses kram


Tisdag den 9 Augusti

Dagen har tillbringats mestadels i Luleå. Vi började med ett besök på Teknikens Hus och åt även en helt enormt god fiskgryta där. Sen blev det bl a lite shopping på Plantagen.
Imorgon är det jobb igen...
Nu blir det mys i soffan med film och godis(något jag faktiskt inte unnat mig på flera månader, lösviktsgodis alltså ;0)
Ha en fortsatt trevlig kväll


I´m back....

                        

Tillbaka efter en underbart skön semester. Idag öser regnat ner nästan horisontellt, men det känns bara skönt. Har jobbat två veckor och börjar förbereda mig så smått för hösten.... som ju även den brukar innehålla härligt väder. Nu börjar det dock suga efter att förnya garderob och smyckesamlingen. Gud vad mycket fina ringar det finns, tror jag ska införskaffa några av dessa skönheter. Som ni ser måste jag öva mer på att göra collage, men det ska jag... ;0)
Ses snart igen!


RSS 2.0