Semesterresan närmar sig



Soliga varma dagar, det är bara att passa på att njuta allt vad man kan. På fredag bär det iväg söderut för att på söndag flyger vi iväg till Riga. Håller på att läsa in mig lite i guideböcker, men det verkar vara så mycket historia att jag hoppar över till värt att shoppa istället. Vi ska bo på ett fint hotell i gamla stan i Riga, det ska bli väldigt spännande att se Lettland. Är dock inte överförtjust i ryssar och de är ju en stor grupp där..... Tror dock det blir lyckat ändå, men tills dess njuter vi av värmen och solen. Nu blir det pizzabak här. (Dock inte för mig som shakar vidare ett tag till). Ha en fortsatt trevlig sommar!!

Fredag 26 juni



Idag blir det att strosa runt på den årliga kyrkmarknaden. 250 försäljningsställen att gå runt till, kommer att ta sin lilla tid, tur att jag inte ska gå med sambon iår, det är alltid en plåga. Han springer förbi alla och man hinner inte se nånting. Idag har jag iorförsig med sig en liten 6 åring och en mamma med värk i benen, men jag får väl parkera dom nånstans där det finns glass ;o)  Hoppas ni får en trevlig dag i solen.

Sill




Midsommar helgen är över och semester vardagen tar vid, dvs ingen större skillnad ;o) Jo, förståss min älskling jobbar ju, men vi andra är lediga. Midsommarafton var mycket lyckad med badmintonmatcher, minigolf,besök på Nimbys värld,trevligt sällskap, god mat och jacuzzibad i solnedgången. Man kan ha det sämre. Jag åt förresten den godaste sillrätt jag någonsin ätit(hade lagat den själv, trots att jag inte gillar sill) den var helt underbar! Nu kommer jag äta sill med god aptit, men bara den här rätten förstås. Ni måste bara prova.

Drömsill
1 stor burk senapssill (annan sort går säkert oxå bra)
3-4 hårdkokta  hackade ägg
1 burk Creme fraishe(inte lätt)
1burk röd stenbitsrom
1 hackad rödlök
Lite hackad dill

Låt sillen droppa av i durkslag, dela i lite mindre bitar.(Jag tog inte med senapsspadet)
Blanda sedan ihop sillen med de övriga ingredienserna.
Blir extra god om den får stå en dag, men även god samma dag tyckte jag.
Supergott!!!!

Shoppingdag



Gjorde ett besök hos butiken Handplockat, som öppnade idag. Långt att åka, men det var kul att se alla fina saker irl, istället för på internet, där jag oftast handlar. Det var en jätte mysig butik, med allt vad man behöver och även allt man inte visste att man behövde;o)
En butik helt i min smak. Rekommenderar den varmt om ni har vägarna mot Älvsbyn. Hade ju förstås tänkt ge mig tillkänna för de som jobbar där, då jag läser deras bloggar slaviskt, men det var så mycket folk och kändes inte som att det var läge.(Sen är jag ju förstås liiite blyg också).Jag kom därifrån med det ni ser p bilden, men det var massor mer jag ville ha. Det får bli nästa gång.Nu ska vi festa på laxcarpaccio , räkor , vitt vin och jordgubbar!! Gör en pausmed Cambridge pga midsommar, men sen ska jag fortsätta min kur ett tag  till.) Ha en trevlig kväll !!!!
Kram Ingela

Häftiga tårtor



Har ni sett dessa läckra tårtor, hade varit häftigt att kunna skapa något liknande. Tror dock inte ens jag ska göra nåt försök. Har förresten precis beställt en viktväktar brevkurs, så det lär dröja innan det blir någon tårta överhuvudtaget för mig. Har ätit cambridgekuren sex veckor och tänkte fortsätta äta enligt viktväktarna när målvikten är nådd.
Har gjort ett kort försök att äta enligt LCHF, men det får vara för mig, tror v v passar mig bättre.

Resdags

Idag har vi bokat en semesterresa, vi hade lite beslutsångest vad vi skulle välja, men till slut betämde vi oss för.....
Riga,Lettland. Det blir från Skavsta, såklart, där är det ju såå billiga resor. Vi hittade ett hotell som verkar fint också, ta i trä.
Vi tog en lyxsvit,då det är den enda semestern vi har tillsammans i sommar.
Har precis beställt en guidebok från Adlibris. Brukar alltid beställa det innan våra resor, för att få lite restips. Det ska bli roligt, har aldrig besök de baltiska länderna. I början av Juli bär det av.
Här får ni se lite bilder från hotellet.


Någon som varit i Riga och kan tipsa om något vi bara inte får missa....?
Kram Ingela

Tjenare



Hejsan! Tänkte bara titta in och lämna ett livstecken. Här pysslas det för fullt och jag har endast två jobbarnätter kvar sen är det SEMESTER, skööönt. Soffgruppen ovan fyndade jag på blocket häromdagen. Vi ska ha den i stugan. Klädseln är tvättbar och dynorna vändbara(man kan göra dem enfärgade, samma som soffan om man inte vill ha blommigt. Reclinern är superskön. Endast 2500:- fick jag betala, tycker det var ett fynd. Nu måste jag skynda mig, vi ska iväg till IKEA. Tittar nog in igen och berättar om jag fyndat någonting.

Sommarlov

Har alldeles tappat sugen för bloggen så min paus blir nog lite längre. Det är ju så mycket man vill göra och semestern närmar sig med stormsteg. Om jag inte återkommer förr så ha en supertrevlig midsommar.
När inspirationen kommer så gör jag ett inlägg, har ju massa fina bilder från stugan som ni måste få se.
Vi ses senare. Kram Ingela

RSS 2.0