Äppelkaka
Familjen är enig, det här var den ABSOLUT GODASTE äppelkaka vi någonsin ätit. Den var helt suverän, ni bara måste prova.
Receptet har jag hittat på min favoritsajt matklubben
Växelhäxans äppelkaka
Tillagningstid: 50 minuter
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
125 g smör eller margarin
Fyllning:
5-6 äpplen skalade och grovrivna
3 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl crème fraiche
200 g riven mandelmassa
1-2 tsk kanel
Bred ut äpplena över pajdegen. Förgrädda i mitten av ugnen ca 10 minuter i 175 grader.
Vispa ihop äggen med strösockret och vaniljsocker. Rör ned crème fraichen och mandelmassan. Strö kanel över kakan.
Grädda i ca 40 minuter i 175 grader. Servera ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.
MUMS!!!!!!
Receptet har jag hittat på min favoritsajt matklubben
Växelhäxans äppelkaka
Tillagningstid: 50 minuterIngredienser
Pajdeg:2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
125 g smör eller margarin
Fyllning:
5-6 äpplen skalade och grovrivna
3 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl crème fraiche
200 g riven mandelmassa
1-2 tsk kanel
Beskrivning
Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Finfördela fettet i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform som är ca 26 cm i diameter och ställ i kylen i ca 30 minuter.Bred ut äpplena över pajdegen. Förgrädda i mitten av ugnen ca 10 minuter i 175 grader.
Vispa ihop äggen med strösockret och vaniljsocker. Rör ned crème fraichen och mandelmassan. Strö kanel över kakan.
Grädda i ca 40 minuter i 175 grader. Servera ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.
MUMS!!!!!!
Kommentarer
Trackback