Enomdan



Tänkte höra om ni som jag fallit för den nya nyttiga chokladen? Vi äter en om dan. Om ni inte provat så får ni lite info här: (Lånat från deras hemsida)

Xocai är en unik choklad som omsorgsfullt kombinerar en dekadent smak, en lyxig appeal och viktigast av allt - det är en riktigt hälsosam antioxidantkälla. Xocai är gjord av kallpressad cacao enligt en patenterad tillverkningsmetod, acaibär från regnskogen i Amasonas samt agavenektar från Mexikansk kaktus. Xocai är en produkt som inte liknar någon annan!

Varför är Xocai bra för dig?

Det beror på alla antioxidanter...

"Antioxidanter" är en klassifiering av ett antal organiska substanser inkl vitamin C och E, vitamin A (som konverteras från beta-karoten), selen (en mineral) och en grupp som kallas karotenoider.

 

Tillsammans som antioxidanter hjälper dessa substanser kroppen att effektivt motverka olika allvarliga sjudomstillstånd som t ex cancer, hjärtinfarkt och stroke. Det finns även signifikant forskning som tyder på att antioxidanter spelar en viktig roll för att bromsa cellers åldringsprocess.

På molelylär och cellnivå deaktiverar antioxidanter vissa partiklar som kallas fria radikaler. Hos människor kommer fria radikaler oftast från syremolekyler (O2) och startar en oxideringsprocess eller nedbrytningsprocess av cellerna.

Vetenskapsmän vid amerikanska jordbruksdepartementet har utvecklat ett mått som visar antioxidanters förmåga att absorbera fria syreradikaler kallad ORAC (Oxygen Radical Absorgance Capacity). Vetenskapsmännen upptäckte även att det finns en liten grupp "superfrukter" som innehåller upp till tjugo gånger mer antioxidanter än andra livsmedel. Dessa superfrukter innehåller även mer antioxidanter än megadoser av vitamintillskott.

Både oprocessad choklad och acaibär återfinns i toppen av ORAC skalan. Ren naturlig cacao toppar listan med 26 000, medan Acaibär är nummer två med 18 500 - och båda dessa är huvudingredienserna i Xocai!! 

Så vem vågar låta bli att äta en sådan superchoklad ;0)
Nä, men den är faktiskt väldigt god och det räcker så bra med en för att stoppa suget efter något gott.
Personligen gillar jag den stora bäst, den ska smaka blåbär, vilket är tveksamt, men god är den, prova, vet jag.Sockerfri är den också.

 


Kommentarer
Postat av: Stina

Sv: Haha man kan ju hoppas.. :) alla mina kusiner hade också haft en jäkla värk i armen i typ fyra dagar, så blir nog inte av med det onda än :/

2009-10-27 @ 23:09:51
URL: http://stinisstinis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0