Fläskfilégryta
Receptet var toppen, här kommer det. Källa: Matplatsen
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
10 soltorkade tomater
1 pkt bacon, 140 g
3 dl grädde
1 ask Créme Bonjour gräslök, 100 g
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 ½ msk fransk senap
1 dl riven västerbottenost
2 tomater ( som blandas med pastan)
Salt
Peppar
Smör till stekning
Fläskfilé á la Ankar
För 4 personer.Underbar gryta som passar till pasta, ris och potatis.
Godare sås får man leta efter, mums!
Godare sås får man leta efter, mums!
![]() Källa: Helén Ankar
Uppladdad av: halen6966 |
Ingredienser
600 g fläskfilé1 gul lök
1 vitlöksklyfta
10 soltorkade tomater
1 pkt bacon, 140 g
3 dl grädde
1 ask Créme Bonjour gräslök, 100 g
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 ½ msk fransk senap
1 dl riven västerbottenost
2 tomater ( som blandas med pastan)
Salt
Peppar
Smör till stekning
Gör så här
Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken och bryn detta tillsammans med köttet i smör i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar. Skär baconet i mindre bitar och stek även detta.
Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond, Créme Bonjour och senap i en gryta. Tärna de soltorkade tomaterna och låt även dessa gå i grytan. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet, löken och baconet i grytan och låt koka i ca 10 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten.
Skär tomaterna i bitar och blanda ner i pastan.
Servera med pasta eller ris och grönsaker.
Krydda med salt och peppar. Skär baconet i mindre bitar och stek även detta.
Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond, Créme Bonjour och senap i en gryta. Tärna de soltorkade tomaterna och låt även dessa gå i grytan. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet, löken och baconet i grytan och låt koka i ca 10 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten.
Skär tomaterna i bitar och blanda ner i pastan.
Servera med pasta eller ris och grönsaker.
Kommentarer
Trackback