Matinspiration i värmen
Idag har vi gjort slag i saken och bytt elbolag, något vi tänkt på länge, men som aldrig blivit av. 5000 kr /år kan man ju göra något roligare för.
Annars försöker vi, som de flesta, söka oss skugga och svalka.Termometern står just nu på 28 grader i skuggan.
Det här med att laga mat i tryckande värme är ju, tycker iallafall jag, ingen höjdare. Fort och lätt får det bli, idag blir det ett favoritrecept som jag hittat hos Helena-enmammasdag. Tänkte tipsa er ifall ni inte testat.
Mangokyckling 4 pers
3-4Kycklingfiléer
ca 2 tsk Sambal oelek
1 dl Vatten
1 Hönsbuljongtärning
1msk Soja
1/2 Purjolök
2 dl Creme fraiche
2 msk Mango Chutney
Fryst mango
Strimla kycklingfiléerna och bryn dom, blanda i sambal, hönsbuljong, soja och vatten. Låt puttra under lock ca 15 minuter.Strimla purjon och lägg den i grytan tillsammans med CF, mango chutney och valfri mängd fryst mango.
Låt puttra 5-10 minuter. Servera med ris.
Snabbt, enkelt och gott!!!!!
Annars försöker vi, som de flesta, söka oss skugga och svalka.Termometern står just nu på 28 grader i skuggan.
Det här med att laga mat i tryckande värme är ju, tycker iallafall jag, ingen höjdare. Fort och lätt får det bli, idag blir det ett favoritrecept som jag hittat hos Helena-enmammasdag. Tänkte tipsa er ifall ni inte testat.
Mangokyckling 4 pers
3-4Kycklingfiléer
ca 2 tsk Sambal oelek
1 dl Vatten
1 Hönsbuljongtärning
1msk Soja
1/2 Purjolök
2 dl Creme fraiche
2 msk Mango Chutney
Fryst mango
Strimla kycklingfiléerna och bryn dom, blanda i sambal, hönsbuljong, soja och vatten. Låt puttra under lock ca 15 minuter.Strimla purjon och lägg den i grytan tillsammans med CF, mango chutney och valfri mängd fryst mango.
Låt puttra 5-10 minuter. Servera med ris.
Snabbt, enkelt och gott!!!!!
Kommentarer
Trackback