Dinkellimpa

Här kommer receptet på det goda brödet.



Dinkellimpa 2st

1 liter fullkorndinkelmjöl
7 dl ljus dinkelsikt
25g jäst
1tsk socker (jäsning)
6½ dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
½dl olivolja
2 dl kokta dinkelkorn
1 dl solrosfrön
smör till formarna

Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en liten grop i mitten och smula ner jästen. Tillsätt socker och 1dl vatten. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Rör ner salt olja dinkelkorn, solrosfrön och resten av vattnet. Knåda degen väl och låt jäsa ytterligare 40 minuter. Sätt nu ugnen på 250 grader. Häll degen i 2st smorda 1,5 liters brödformar. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Grädda bröden i 10minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare 20 minuter.

Variation: Det är också gott att riva ett äpple i degen. Brödet är en riktig fiberbomb och är ett utmärkt mellanmål.

Källa:Boken- GI in the city-Ola Lauritzon & Ulrika Davidsson

Som sagt så hoppade jag över dinkelkornen och tillsatte lite linfrön och andra nyttigheter och det blev bra det med.












Kommentarer
Postat av: anna

Tackar, då ska här bakas!

2011-09-22 @ 10:43:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0